İyi Parti Prof Dr. Ümit Özdağ:
Türkiye'de 3.8 milyon Suriyeli sığınmacının buna ek olarakta aşağı yukarı 1.5 milyon
kayıtsız sığınmacının bulunduğunu söyledi.
Buna ek olarak 800.000 kayıtlı Iraklı var.
Türkiye'de ekonomik krizinin büyümesinin sebeplerinden biri olarak bunu verdi.
Türkiye sığınmacılara şimdiye kadar Erdoğan değimiyle 40 milyar dolar harcamış.
3. havalimanı için alınan dış borç 7.5 milyar dolar.
Şimdi şöyle diyelim:
Erdoğan belediyeler yapmazsa valiliklerle giydireceğiz, takındıracağız falan diye abuk subuk şeyler söylüyor. Akparti seçmeni ise soğan kuyruğunda yarım kilo soğan bekliyor.
Akparti seçmenine sorsan Kürtlere vergi gitmesin. Demirtaşa selam yaptı diye İmamoğlunun boynuna ip geçirelim boğazlayalım. Kızgın yağ falan dökelim havadan. Aynen vatanı falan beraber kurduğumuz yüce Suriye tebası.
Brifinglerde sığınmacıların geri dönmeyeceği söyleniyor fakat her seçim öncesi Suriyelilerin geri gönderileceği söyleniyor.
Kimsenin umrunda değil ve en tehlikelisi Türkiyenin kısa-orta-uzun vade planları yok.
Kervan yolda düzülüyor.
Sosyokültürel seviyesi yüksek Suriyeliler Avrupa'ya göç ettiler, çok azı yurtta kaldı. Onların niyeti zaten geri dönmek. Bize kalanlar ise babamın değimiyle(görüyoruz) Suriye'nin çingenesi.
Çingenelere hakaret etmek için de söylemiyoruz ağzımıza kalan deyim bu, babam Çingene mahallesinde doğmuş, ben Çinganeyim falan der ara sıra. İçi ısınıktır.
Pisliğin oyunu bozulmazsa:
Suriyelilerin Doğuya iskan ettirileceğini düşünüyorum. Kürtlere alternatif bir Arap partisi kurulacağını düşünüyorum.
Batıda ise Erdoğan zihniyetine devşirileceklerini düşünüyorum.
Hem İslam perçinlenecek hem toplum Arap İslam yapılacaktır.
Zaten Erdoğanın Kur'an-ı da Anadolu değil Arap kıratiyle okuduğunu biliyoruz.
Erdoğan Kürtlere yapmadığı hakları Araplara verecektir. Hatta Arap dilini resmi dil bile yapacaktır.
MSP'den ayrılan Arapçı dedelerin gözleri yaşarıyor...
https://odatv.com/erdoganin-suriyeli...-20041925.html
Oyun bozulmazsa ilerde dönüp buraya bakarsınız.