Kim şampiyon olur kim küme düşer?
İstanbul Belediyesi el değişti, Başakşehir'in şampiyonluğu bir yana ancak üçüncü olacağını, şampiyonluğun Galatasaray'a ikinciliğin Beşiktaş'a verileceğini düşünüyorum. Tamamen Başakşehir'in seri puan kayıplarına bağlı.
Ligin ikincisi Avrupa Şampiyonlar Ligine girmek için bir ön eleme turu yapıyor. Beşiktaş ön eleme turunu geçebilir. Avrupa Şampiyonlar Ligine giriş ve Tv yayını parası veriliyor, kazanılan her puan artı para demek.
Başakşehir büyük ihtimal 3. olacak.
Küme düşme hattı... Fenerbahçe'yi küme düşürmek iktidarın işine gelmez, çok büyük tepki doğar. Sivasspor ve Galatasaray maçlarında ki bariz hakem hatalarıyla geçen hafta ki Galatasaray-Kayserispor maçlarında ki sözde hatalar bu sebepten. Hakemlerin bir başka takımı tutmasından değil.
Göztepe gidici, bugün Başakşehir'i yendiler çünkü Başakşehir'in yenilmesi gerekiyordu. Bu kadar istikrarlı ve seri yakalamış Başakşehir'in 3 maçtır saçmalamasının sebebini karar vericilere bağlıyorum.
Bursaspor ve Fenerbahçe küme düşürülemez. Bursa'da AKP belediye seçimini kazandı. Futbol ve tribünler şehir takımları için önemlidir.
Eğer futbola gerçekten de siyaset - karar vericiler müdahale ediyorsa küme düşme grubuyla şampiyonluğun adı şimdiden bellidir.
Kümeden inecekler;
Göztepe
Erzurum
Akhisar (Bu kesinleşmiş gibi zaten)
Kesin şampiyon olamayacak takım;
Başakşehir
Bakalım bu hafta ki Beşiktaş - Ankaragücü ve Konyaspor - Galatasaray maçları beni yanıltacak mı?
"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
|