Her şeyin sorumlusu Kılıçdaroğlu - Y-CHP deyip duruyorsunuz. Devekuşu gibi kafanızı gömmüşsünüz, dünyadan haberiniz yok.
Erdoğan'ın siyaset yasağını kaldıran kişi Deniz Baykal'dır, derincilerden biridir, bunun uzantıları partiden tam temizlenebilmiş değildir, CHP'de İttihat Terakki'ciler de ulusalcılar da hala çok etkilidir, partide solcu veya sosyal demokratların sayısını sınırlı tutarlar, biraz sivrileni devre dışı bırakırlar. Kılıçdaroğlu değil feriştahı gelse bir şey değişmezdi. Bana göre Kılıçdaroğlu yine de iyi iş çıkarıyor, daha iyi ne yapabilir? Demokrasi için daha fazla bir şey yapmak, eşitlikçi bir anayasa yapmak demek, parti içindeki İttihatçılar-ulusalcılar-kapitalist kompradorlar buna izin vermezler.
Zülfü Livaneli'nin Deniz Baykal'ın Erdoğan'ın siyaset yasağını kaldırmak için neler yaptığına dair bir yazısı var. Hazretlerin aralarında gizli bir anlaşma olduğuna dair iddialar var ki, Baykal bir kez daha Erdoğan'ı umulmadık bir anda kurtarmıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/be...nlasma-6950221
--/--
İktidarın-muhalefetin insan haklarına etkisi ekonomik sistem ile ilgilidir. Kapitalist sistem otoriter iktidarlar üretir. Yani kapitalizm sebeptir, otokrasi-diktatörlük-faşizm sonuçtur. Mülkiyeti herkesin gözünün önünde adım adım ele geçiren iktidar ve destekçileri, gasp ettikleri varlıkları korumak ve gaspı arttırmak için otoriterliğe-diktatoryaya-faşizme evrilirler.
Bu açık-net sebeple AKP-CHP gibi partilere (kapitalist) sistem partileri diyoruz, bu sebeple hiç bir toplumsal soruna çare olamazlar diyoruz.
Bunun (ABD-AB ülkeleri gibi) çok üretip başka ülkelere satınca farklı olacağını, halka refah getireceğini iddia edenler çıkabilir. Getirmedi, getirmiyor, getirmeyecek. Belirli aralıklarla yaşanan küresel krizler bunun kanıtıdır. Bu küresel krizlerin emperyalist-kapitalistlerce Dünyanın bir yerinde savaş çıkararak aşıldığına, her krizde küresel sömürü paydaşlarının pay haritasının yeniden dizayn edildiğine dair yüzlerce örnek gösterilebilir ki, Orta Doğu-Latin Amerika örnekleri çok canlı biçimde önümüzdedir.