Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Sanat > Edebiyat > Kitapkurdu

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-06-2019, 00:05
ontolog ontolog isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Türkiye'de pek görülmeyen bir felsefe kitabını yazmaya çalıştım

Zamanında çok vakit geçirdiğim bu foruma hayatımı adadığım ''hayatın anlamı'' fikrine dair derleme kitabımdan bahsetmek istiyorum. Öncelikle bu kitabı yolladığım hiçbir büyük yayınevi aylarca beklememe rağmen geri dönüş yapmadı ve ben de çözümü Google Kitaplar'dan gelen davet sayesinde gerçekleştirdim. Yani bu türde sorgulayıcı ve varoluşçu bir incelemeyi Türkçe yazarak henüz 20 yaşımdayken sosyal yaşamdan kaçışlarım ve girdiğim bunalımların belki de tek tesellisi olabilirdi. Ülkemizde ve dünyada pek örneğine rastlamadığım bir şekilde felsefeyi deneysel, videolar halinde YouTube'da ve insanlara eşit uzaklıkta yaklaşarak ilginç bir ''bakış açısı terimi'' olarak ''Metateori''yi keşfedeceğiz. Bu terim bir yandan her şeyin teorisi, teorinin teorisi gibi manalara gelirken bir yandan da gündelik hayattaki aklınıza takılan konulardaki kullanımıyla beraber her kesime hitap edebilecek. Velhasılkelam 'anlatılmaz, yaşanır' diyebileceğim bir şekilde sizlerden hakkında fikir almak için destek vermenizi umuyorum. Kitap Sartr'ın varoluşçuluğunu, Schopenhauer'un manasızlığını bir hayli andırsa da bu iki yazarı da okumadım ve kendi felsefemi geliştirmek istedim. Şimdiden teşekkürler.

https://play.google.com/store/books/...d=iJCbDwAAQBAJ

Önerilen Siteler

Etiket
felsefe, filozof, kitap onerisi