Ben Bu yazıyı Simülasyoncuya Yazdım
Şimdiye kadar sitte kere yazdım ama hiç birini dick'lemedin. Belki bu sefer biraz insafa, vicdana gelirsin de gereğini yaparsın. Adamı hasta etme aqü.
Konuyu doğrudan konu dışına açtım, taşınma derdi olmasın, çünkü bu konu hiç bir yere uymuyor. Tartışma desem değil, araştırma değil, geyik değil, hiç bir şey değil. Burası iyi, burayı sevdim ben.
Şimdi reis,
Dünyayı kurmuşsun, iyi güzel, kızlar filan iyi, tamam. Adalar var adalarda maymunlar var, geyikler var, etrafı suyla çevrili, oha aqülü ada yapmışsın atoll, içinde göl, dışında okyanus, fantaziye bak mkk. Ama uzanmak istesem yoook, gidemezsin, niye? para yok, niye? zaman yok. Niye? Burada işler var halletmen lazım.
Şimdi cıbıl cıbıl genç kızlar yapmışsın sahillerde filan. Ama hoop bir saniye, yaşın müsait değil. Yaş müsaitken para yoktu, zaman yoktu, filandı zaten.
Şimdi sabah akşam burda 5 sefer, batıda haftada bir, İsrail'de günde bir bir Tanrının varlığını reklam ediyorsun. Güzel, böyle bir Tanrıyı herkes ister. Güçlü, adil, iyiyi koruyor, kötüyü mahfediyor filan. Eee? Sonuca geliyoruz, iyilerin ağzına sıçılırken kötüler tüm ülkelerde cennet hayatı yaşıyorlar.
Şimdi reis diyorsun ki, bu hayata sabret, ondan sonra Tanrı size güzel güzel cennetler verecek, orada cıbıl cıbıl kızlar hizmet edecek, şaraplar filan. Reis kusura bakma da yalan konuşuyorsun. Çünkü bu sözün, dünyada esirgediği şeyi cennette vereceğin vaadidir ki eşyanın tabiyatına aykırıdır. Yani yanlış anlama sana eşya demedim, haddime değil, adabı muaşerete uygun değil, yani genel mantığa aykırı. Bir adamı seversen ona dünyada da cennette de iyi davranırsın.Ha eğer sen dünyada ağzıma sıçıyorsan, kusura bakma cennette bana bi ski vermezsin, ben bunu yemem.
Şimdi reis madem böyle berbat bir hayat kurgusu yapmışsın, ayaklar baş olmuş, başlar ayak olmuş, her ne yapmak istersem Emruşşeytan'ın birisini illa paçamdan aşağı tutmasını sağlıyorsun, reis o zaman ne ski yemeye beni dünyaya davet ettin, işkence yapmak için mi? Sadist filan mısın. Bak bu sana ikinci mailim, daha önce de söyledim, beğenmiyorsan, sktiğimin hayatını alırsın geri, sktir olup giderim bu dünyadan. O zaman da şöyle bir soru ortaya çıkıyor: Sadist filan mısın? Bak bunu sordum yanlış anlama, sadist olabilirsin, olmaya da bilirsin, ama ben mazoşist değilim, bundan eminim. Çok böyle nazlanırsan, verdiğini geri alamıyorsan ben geri veririm bak, hiç de erinmem.
Bak reis, kurduğun dünyada hiç bir güzellik olmadığı gibi, çirkinlikler diz boyu. Yani toplama baktığın zaman, kötü, başarısız, dandik, ezik bir dünya. Yani bir insanı başarısız yapmak için bu kadar kasmak nedir?
Şimdi bu dünya kurgu, simülasyon, madde yok, Tanrı yok, hiç bir şey yok, her şey 5 duyuya hitap eden basit bir kurgu. Anlamış mıyım? Tamammı? Şimdi ordan bir düğmeye bas, ordan bir yok edici ışın gelsin, şu sktimin dünyasından beni de kurtar, kendini de daha fazla hakaret dinlemeye maruz bırakma.
Anlaştık? Bir, iki, başla!
|