capella79´isimli üyeden Alıntı
Konu başlığı "Zorunlu aşı"..Tum yazılanları bastan sona okudum. Aslında bu konunun "bu" forumda açılmıs olması benı cok heyecanlandırmıstı ama hevesım içimde kaldı. ..
|
Forumla ilgili beklenen heyecanı anlayAmamış hissediyorum
Bir kişinin açtığı bir gönderi bir forumu temsil etmez. Denileni doğru anlıyorsam bilim, ateizm vb kavramları etrafında toplanmış birleşmiş bir grubun aşı ve bilimi savunması normal.
Örneğin yazılan forum ateistforum olsa eminim ağzımızı açamazdık yazdırmazlardı (yani yazdırırlardı ama) linç ederlerdi, (yazdığına pişman edilirdin).
Forumun genel suskunluğuna rağmen 2-3 üyenin aşı olmayacağını belirtmesi ya da kısa katkıları yine de önemlidir.
Herkes ıstedıgıne ınanır .
|
Bir şeye inanmadan ziyade kavram zorunlu aşı. Zorunlu aşı demek 'corona skeptic' (korona şüpheciliği), 'lookdown skeptic' (kilitlenme şüpheciliği) aşı savunmaktan karşıtlığından da aslında farklı. Bu kavramı doğru ve iyi bakılırsa herkes eleştirmeli ama eleştiri "zorunlu kavramıyla sınırlı olmalı idi.
Muhtemelen duygusal tabanda hızlıca şeyler yazdık ve
"covid-19 artık bir dine dönüşmüştür. dini inanışlara benzerliği o kadar dikkat çekici bir hal aldı ki..........
|
Eğer öyleyse covid dininin yayılması engellenemez
lütfen bir yandan virüsü üretip bir yandan da aşı niyetine
|
Bence bu başlıkta aşı hakkında hiç bir spekülasyon yapılmamalı. Zorunlu aşı kavramındaki "zorunlu" kavramıyla ilgilenilmeliydi ve bunun hukuksal toplumsal tabanı iredelenmeli ve yazara verilirse öyle cevaplar verilmeli ve susulmalıydı, ben onu yapamadım (yapamamış görünüyorum), benden sonraki yazarlar bunu tavsiye ediyorum