Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-01-2025, 09:40
Singularity Singularity isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu Hebele Hübele'nin vahiyleri konusunda derli toplu bir başlık olmalı diye düşünüyorum. Bu nerden çıktı şimdi diyebilirsiniz. Konunun gelişimi, bir kaç yerde Sümüklasyoncuyla ilgili yazdığım bir şeylerin içinde arada hebele hübele hehehe gibi ifadeler üzerine Spartacus'un Hebele Hübele Tanrısı diye yeni bir şey tanımlaması ve benim de bunun üstünden devam etmem neticesinde belli bir alt yapıya ulaşmış oldu.

Şimdi dürüst olalım, hepimiz dürüst ve tarafsız olalım. Kimse kimsenin inancına karışamaz. Bizler Hebele Hübeleye de inanabiliriz, başka şeylere de, Tanrılara da, ya da başka şeylere. Kimsenin inancına kimse karışamaz. Bunu böyle yazdım ki konu hakkında konuşmak isteyen, fikir sahibi olanlar bir şeyler söylesin ki, belli bir kanaat oluşunca vahiylerin toplandığı bir başlık oluşturabiliriz. Böylece hepsi derli toplu olmuş olur. Örnek bir gönderi burada paylaşıyorum:

Yaratılış Suresi ayet 1'de Hebele Hübele şöyle buyurdu:

Len hübbe hebbe vel hebbe lübbe,
Bebebin ve sebebin de dübbe,
Dililen de mililen de cübbe,
Cennetil firdevsi ebeden lüppe.

Şöyle buyuruyor Hebele Hübele: Estağinzübül hübele;

Hebele Hübele yeri 6 günde, göğü 66 günde yarattı. Bunun için yorulmadı ya da mola vermedi, ol dedi ve anında oldu. Sana ol dediği anda olduysa 6 günde ya da 66 günde olmasının sebebini soruyorlar. Deki o ol derse olur, 6 günde yada 66 günde olmasını dillerine dolayanlar Hutemeye atılacaktır. Hutemenin ne olduğunu sana kim söyledi? O acıklı azaptır. Sana düşünmeden inananlarsa, onlar firdevs cennetine girip ebeden kalacaklardır. Kafirleri uyar.

Bunun gibi böyle ayetleri tek başlık altında toplayabiliriz. Hem kafirleri (!) uyarmış oluruz, hem de güzel muhabbet olur bence.

Önerilen Siteler