Ben Atesit Değilim! Asdafafaa
Şimdi dinci emine nine gibiler hemen ooo din kardeşimiz gelmiş diyecek de, burada mevzu o değil. Neden var olmayan bir şeyin karşıtı olayım ki? Her deli saçmasında ismim geçmek zorunda mıdır?
Ateizm olması için önce teizmi ciddiye almak lazım. Her yanlışın karşısında ismimiz gelecekse işimiz var
Hitlerist : Ahitlerist
Reisist: Areisist
Akpartist: Aakpartist.
Şimdi mesela ben basitçe CHP'li olamıyor muyum? Akparti karşıtı olduğum için AntiAkpartist mi olmam gerekiyor. Hatta ben apolitiğim. Olmaz sen AntiAkpartist'sin. Hebele hübele hehehe
Konuya geri dönersek, ben zaten teizm diye bir felsefi duruşu reddediyorum. Teizmi felsefi görüş olarak benimseyenler, aslında Tanrıperest olarak nitelendirilebilecek felsefi duruşa daha yakın görünüyor.
Hepimiz birbirimize saygılı mıyız? İddiamız öyle değil mi? Öyleyse neden siz bize karşı saygısızsınız?
Eğer kendimizi istediğimiz gibi tanımlıyorsak, ben BİRLİKİST'im. Ama VARLIKİST deseniz de benim açımdan fark yoktur, sıkıntı değil. Yok sen ateistsin. Değilim. Ama maksat birbirimizi manipüle etmekse sen AntiBirlikist'sin, Avarlıkist'sin. Seni böyle tanımlarsak hoşuna gider mi?
Sözde dindarlar şuna karar versin. Herkesi istedikleri gibi tanımlama hakları varmı? Varsa bu hakkı onlara kim veriyor? Biz neden onları dindar yerine Safsatadar olarak tanımlayamıyoruz? Aslında doğrusu bu. Çünkü bu sen değilsin, sana göre. Senin kendini tanımlamanı ben kabul ediyorum. Ama sıra bana gelince, aslında kendinin bile mensup bir olmadığı hayali bir teizm tanımlayarak ona karşı olmayan herkesi ateist olarak tanımlıyorsun.
Hitler bile bunu yapmadı, insanları Ahitlerist diye ayırmadı. Bunu yapsaydı Yahudilerden çok daha fazlasını öldürmesi gerekirdi. Tabi dünyanın yarısı sizde olunca herkesi hayali bir teizmin karşıtı gibi, sanki onu takıyormuş gibi varsaymak ve itirazları dikdatörce reddetmek kolay.
Hassas..r diyorum size. Ben ateist değilim, ama sen ABirlikist'sin, ABeyinist'sin, AMantıkist'sin. Gerçekten sizi tanımlamak gerekirse Tanrıperest'siniz.
|