AKP seçimden büyüyerek çıkarsa ne olur?
Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum. Farzedelim ki, 22 Temmuz seçimlerinde AKP eskisinden de güçlü bir şekilde meclise girdi. Cumhurbaşkanını da değiştirecek gücü buldu. Hatta bu sefer 27 Nisan'dan da daha rahat bir şekilde hareket edebilecek bir AKP olacak. Bu durumda ne olacak peki? Özellikle muhtıra konusunda olumlu görüşe sahip olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.
Aklıma gelen şeyleri sıralıyorum:
1. İşte o zaman darbe olur. Ülkenin şeriata gitmesine izin verilemez, müdahale kaçınılmaz olur.
2. Millet sözünü söylemiştir. Kimsenin söyleyecek sözü kalmamıştır. Darbe falan olmaz, Kemalistler halkın kararını kuzu kuzu kabullenirler.
3. AKP daha pervasız davranır, ordu da bunu kabullenmesz ve bastırır. Darbe olursa iç savaş çıkar. AKP yeraltına çekilir ve Irak'a döneriz.
4. Gerilim söndürülmüş olacağı için sanıldığı gibi büyük sorunlar yaşanmaz. Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olur. Birkaç yıl ordu-hükümet gerginliği olur, sonra genelkurmay başkanı falan değiştirilir. AKP kazanır, böylece demokrasi de kazanmış olur. En kısa zamanda da AB'ye gireriz.
5. Ülke hızla şeriata doğru gider. Ordu müdahale yapamayacak duruma getirileceği için ancak sivil direnişler olur. 10 yıla varmadan laiklik falan gider, İran kadar olmasa da ona yakın bir şeriat rejimine gireriz.
Evet, diyelim AKP güçlü bir şekilde geldi ve istediği kişiyi de Cumhurbaşkanı yaptı. Ne yaparsınız?
|