Benim gibi biriysen, yani bir birey olarak herhangi forumun kurucusu değil, admini değil, yöneticisi değilsen, herhangi düşünce biçiminin üyesi azası değilsen, yalnız tek başına bireysen internet alemi önünde koskocaman açık bir dünya.
Gezip dolaşacak yer gibidir. Bunu ortak bir kamusal alan gibi algılarsın. Bir yazar olarak, birey olarak farketmez yazacak-sosyalleşecek, kendini ifade edecek alternatif bir dünyadır ve bu dünyada da dolaşırsın ve ifadeye uygun yerler arasın. Bu sosyalleşmenin sonucudur. Bunun öte beri başka yöne çekilmesi anlamsızdır.
Yalnızlık bireyin itmesi gereken, sosyalleşme denemesi gerekendir. Tüm yazma, iletişim, açılma, söyleşim çabaları yaklaşık olarak bence buradan, doğar, türer, köklenir. Yalnızlaşmanın öte itilmesi istenci ya da ihtiyacı diyelim. Buralara yolumuz düşürmüştür.
Gidersin, insanlara bakarsın, söylersin, dinlersin, yazarsın. Ben yazmakla ilgiliyim. Ben kendimi bağımsız serbest yazar-söyleşir vb olarak görür tanımlarım.
Benim gibi biriysen bir foruma gittiğinde ortak bir kullanım alanı görürdün, ta ki biri sınırlayana dek. Sınırlama olmazsa sonsuza dek sürerdi.
Bu bir sosyal medyanın herkese bölünmesi-herkesçe kullanılması, diğer sosyal alanın herkese bölünmesi ve bir parkın herekse açık olması gibi algılanır.
Tabi ki mülkiyet vardır. İnsan dünyasıdır Birileri satın almış, para ödemiş, kurmuş, işletmiş, yönetmiştir, birileri hak sahibidir. Mülkiyet ve yönetim hakları keyfiyeti onlarındır, vardır. İçeriyi kendi algıladıkları gibi bir düzende tutmak isterler, belirli seviye çıta arzularlar uyumsuz yazarları istemeyebilirler, ban yapmak istemediklerinde farklı teknik araçlar, şarjlar bezdirme uygulayabilirler, tüm bunları anlıyoruz. Açıklık ve dürüstlük herkesin erdemi ve ödevi değildir.
Herhangi ortam, kişi, kişiler, üye ya da yönetim takımı beni istemeyebilir ,sevmeyebilir, uzak bulabilir, forumdan itmek isteyebilir ve nezaketen ya da ilke gereği bana sığınmak istemeyebilir. Bunları da anlıyor ve biliyoruz.
Sizi anlıyoruz.
Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
|