Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-05-2007, 01:34
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart İslam Peygamberi Ömer midir?

Bildiğiniz gibi bir blogum var ve Kuran, Muhammed, İslam ve diğer dinler hakkında bir sürü yazı var blogda. Ancak nedense müslüman arkadaşların en şiddetli yorumları (aslında çoğuna yorum demek pek doğru değil, hakaret demek daha doğru) hangi yazıya geliyro dersiniz? Ömer ile ilgili yazıya? Muhammed yada Kuran ile ilgili eleştirilere bu kadar kızmıyorlar nedense? Olayı biraz daha derinleştirmek için Ömer bahsinde bazı başka metinler daha ekleyeceğim buraya. Tekrar olmaması için isterseniz önce Ömer'le ilgili yazının linkini vereyim.

http://sargon.blogcu.com/Omerin_adaleti_masali/

Görüleceği gibi aslında metinin önemli bir kısmı alıntı olmasına karşın doğal olarak hakaretler direk beni hedef alıyor. Bir de gelen yorumları aktarayım:

Yazan: isimsiz | Konu: EDEPLİ DAVRAN | Tarih: 17/8/2006
SEN NASIL OLURDA RESULÜN "BENDEN SONRA PEYGAMBER GELSEYDİ BU ÖMER OLURDU" HADİSİNİ DÜŞÜNMEDEN BUNU YAZARSIN.
İSLAMİYETİN GİZLİ OLDUĞU YILLARDA ONUN MÜSLÜMAN OLUŞUYLA
TÜM MÜSLÜMANLAR KABE DE NAMAZ KILIYORLAR BUNU NASIL BAHS ETMEDEN ONU KARALARSIN ALLAH-U ZÜLCELAL BUNA RAZI GELMEZ

Yazan: forumel *| Konu: Selamun Aleyküm | Tarih: 18/9/2006
Öncelikle ciddi ve kapsamlı yazılar için teşekkür ederim
Belli ki emek harcamış, açıklayıcı olması için elinden geleni yapmış
ve bunu başarmışsın..

Ancak İslamiyetle ilgili yapmış olduğun çalışmalarda
Genel olarak yazdıklarına katılmadığımı belirtmek isterim..

Yazan: isimsiz | Konu: HAZRETİ ÖMERE SALDIRAN BU HERİF SAPITMIŞ DİKKAT EDİN | Tarih: 18/10/2006
ULAN ŞEREFSİZ ADİ ŞEREFSİZ TAHARETSİZ PİSLİK HERİF SEN ALLAH RASULUNUN SAHABESİNE NASIL SÖVERSİN PİSLİK HERİF SEN HAZRETİ ÖMERE KURBAN OL LAN ŞEREFSİZ

Yazan: isimsiz | Konu: HAZRETİ ÖMERE SALDIRAN SAPITMIŞTIR EHLİ SÜNNETTEN ÇIKMIŞTIR | Tarih: 18/10/2006
RASULULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLEM BUYURUYOR:
SAHABELERİME SEBBETMEYİN (DİL UZATMAYIN)
KİM SAHABELERİME DİL UZATIRSA BANA UZATMIŞ OLUR
BANA DİL UZATAN BENİ KIRMIŞ OLUR
BENİ KIRAN ALLAHI KIRMIŞ OLUR
ALLAHI KIRANADA ALLAH AZAB EDER

Yazan: Fatih NUR | Konu: Küstah Olmayın | Tarih: 19/10/2006
Herkes ahırete inanmak ve herkes İslam dinine mensub olamak zorunda değil fakat herkes gerek İslam dinine karşı gerek başka dinlere karşı saygılı olmak zorunda.Sen ve senin gibi ateist yobazlar İslama ve İslam dinince saygı ve hörmet gösterilen şahsiyetlere aslı astarı olmayan hiçbir tarihi belgeye dayanmayan senin gibi zihniyetlerin yobaz kafalarında küstahça ürettikleri iftiraları atamaz.Bu biiir.
İkincisi de sen ve senin gibi ateistler şunu bilsinki, Allah'a ve Ahiret gününe inanan ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 'i son peygamber olarak kabul eden ve hayatlarını bu inanışla yaşayan insanlar.Sizin iddia ettiğiniz gibi Ahiret, Cennet ve Cehennem vs. hiç bir şey olmasa bile,bunlara inanan insanlar öldükten sonra hiçbir şey kaybetmiş olmaz.Ammaaa ya birde tersini düşün, ya gerçekten varsa o zaman senin gibi inkarcıların hali ne olur ölüp o toprağın altına girdikten sonra, bir düşün neleri kaybetmiş olursunuz ve bir de o kazandığınız tatacağınız o şiddetli o dehşetli azabın acısını bir düşün.
Üçüncüsü de siz ateistler görmediğiniz şeye inanmazsınız şuna emin olunki müminler de görmedikleri şeye inanmaz. Biz müminler kainata baktığımız zaman,kainatın ihtişamından ve nizamından ve tüm yaratılmışların kusursuzluğundan hayranlık içinde kalıp tek olan yaratıcıyı görürüz.Baş gözüyle görülmez her şey bazı şeyler akılla görülür.Ama senin gibi yobaz ateistler , resimi görüp ressamı inkar edecek kadar, imarı görüp mimarı inkar edecek kadar ,giysiyi görüp terziyi inkar edecek kadar ahmak, akılsız ve zavallısınız.

Yazan: isimsiz | Konu: At Gözlüklerini Çıkart | Tarih: 26/10/2006
Hz.Ömer hakkında ve bu sitedeki islam ile ilgili diğer konularada yazdığın herşey iftira yalan dolan ve gerçekleri çarpıtmadan başka birşey değil.Sana at gözlüklerini çıkartıp islamı , islam ve dünya tarihini önyargısız bir şekilde tarafsız olarak incelemeni öneririm.Kuranın bilimsel mucizelerini araştırmanı öneririm.Kuranda asla çelişki yoktur sen gerçekleri saptırıyorsun.At gözlüklerini çıkarırsan doğruyu bulursun.Ve Hazreti Muhammed A.S. 'ın hayatını da tarafsız bir şekilde incele,o gerçekten bütün insanlığa örnek olacak üstün ahlaklı ve merhametli son peygamberdir.Ona ve onun yolunda olanlara selam olsun.

Yazan: isimsiz | Konu: Hz. Ali yi (Haşa) Aciz bir insan gibimi göstermeye çaışıyorsunuz. | Tarih: 17/11/2006
Rabbim seni ve senin gibileri islah etsin.? Nice küffarı hidayete erdiren rabbim inşalah senide bu bile bie gittiğin yanlış yoldan döndürür. Yazdıkların tek kelimesine yürekten inandığını sanmıyorum...
Hz. Ali (haşa) bu kadar acizmiydide yapılanlara göz yumdu üstüne üstlük Haife oldu? Sizin yazdıklarınız gibi olsa Zülfikârı çekip Kendisi ölene kadar hepsiyle savaşmazmıydı?

Son olarak Hiramusta dostumuz da bir yorum yapmış:

Yazan: hiramusta *| Konu: Ömer | Tarih: 26/2/2007
Sevgili Sargon bu anlattıklarının hepsine birden masal desem bana kırılmazsın değil mi?Bugün ortadoğuda yahudiler ve hristiyanlar varsa (tabi İsrailden önceki yahudileri kasdediyorum)bunu biraz da Ömer'in ona İslam'ın kazandırdığı hoşgörüsüne borçlular.Yukarıda zalim Ömer bağlamında anlattığın hikayelerse İslam tarihinin siyesete kurban edilmesinden başka birşey değildir.Şia kaynaklarında bu ve buna benzer tonla malzeme bulabilirsin.Maalesef hepsi yanlı hepsi taraflı.İçlerinde doğruluk payı olan bazı olaylar da bu taraflı bakış açısıyla maalesef toz duman bulutunun içinde kaybolup gitmiş.Biz henüz 80 yıllık toz bulutundan yakın tarihimizi göremiyoruz.1400 yıllık toz bulutundan uzak tarihi nasıl göreceğiz?

Aslında yorumların(?) bir haklı tarafı var. Kaynak olarak Baki Öz, Cemal Şener gibi alevi yazarların yorumlarını derlemiştim o zaman. Aslında hakaretlerin hedefi de Alevi'lerin yorumları olsa gerek. Bu yüzden bir de Sünni'lerin yorumlarına bakmakta fayda var. Şimdi de Sünni yorumlardan bir örnek vereceğim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler