Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26-06-2007, 01:41
sisyphos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sisyphos sisyphos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Karadeniz'in Asi Çocuğu

25 Haziran...
----------------

"Yeni bir şeyler yapmak gerek, çalışmak gerek. Cesur, yürekli. Sesi yükseltmek, çoğaltmak, müzik gerek...Şarkılar politikadan, kurumlardan, sistemden daha güçlüdür. Hayatın sonuna kadar kalabilirler, temizdirler ve birçok güzel şeye sebep olabilirler... Müziği sadece sahnedekiler yapmaz, eğer anlamlı ve güzel bir şeyler yapılacaksa bu hep beraber olacak, kimse seyirci kalmayacak...Müzik hayatım boyunca içimden gelen en güzel şeyleri yaratmak, onları en güzel halleriyle sizlere ulaştırmak, paylaşmak istedim. İnanın en büyük amacım buydu. Üretebildiklerimi, üretebildiklerimizi sizlerle paylaşmak, çoğalmak. O seslerle, şarkılarla birlikte bir sevgi yaratmak ve o sevgiyi her yere taşımak...O kadar güzel müzikler çalıyor ki aklımda, ruhumda. Hayal edebiliyorum üstelik onları sahnede. Sanırım dönüşüm muhteşem olacak"

Kazım Koyuncu 2004-2005

"Karadeniz'in daha çok bilinen eğlenceli, en çok bilinen müzikleri şarkıları-türküleri ortaya çıkarıldı ama çok farklı, çok zengin birçok türkü mevcut. Bunu da cesareti olanlar ortaya çıkarıyor. Tabii ki televizyonlarda çok fazla görünmüyor ama geleceğe kalacak olanlar da bunlar. Bir sürü türküler var, bir sürü kültürel durumlar var, folklorik öğeler var. Bütün bunları tüm dünyaya armağan etmek lazım. Karadeniz müziğini temsil eden bir şey asla yapmıyorum. Ama modern, bütün bu dünyanın bütün sorunlarını sorumlulukla hisseden, herhangi bir felakette acı duymayı başarabilen, vicdan sahibi bir müzisyen olarak kendi türkülerime de sahip çıkıp hayata onları kazandırmaya çalışıyorum"

Kazım Koyuncu- Tutkulu Ezgiler Belgeseli, TRT 2, 2005

Selamlamak, anımsamak isteyenler için:

Ve anısına:

yok başka bir cehennem, yaşıyorsunuz işte.-B.Aysan

Önerilen Siteler