Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-07-2007, 23:15
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart insanlar neden inanır ve turan dursun

Öncelikle şunu belirtmek isterim yazdıklarım kendi yorumumdur aksi ya da daha iyisi iddia edilebilir...
Bence 2 türlü inanan vardır...
* -hiç birşey bilmedikleri ve korktukları için inananlar
* -inananları kontrol etmek için inananlar(daha doğrusu inanmayanlar)
bunları biraz açalım...
* * Çocukları düşünelim.Eğer bir çocuğun birşey yapmasını istemiyorsak nebilim bi odaya girmesini istemiyorsak veya bir yere gitmesini istemiyorsak ''orda öcü var sakın gitme'' deriz ve çocukta birşey bilmediği ve korktuğu için bu yalana inanır ve söylenileni yapar...bu örnekte çocuklar inananlar sınıfında ilk gruba giriyor...çocuğu korkutan ise ikinci gruba giriyor ve onu kontrol ediyor...eğer öcü; korkulacak bişe olmasaydı inanıp inanmamanın bir anlamı kalmayacaktı...ki olgunlaşınca bunun bir düzmece olduğunu kendi mantığıyla kavrayabiliyor ve inanmaktan vaz geçiyor...insanların zihninin bir kısmında onu inanmaya iten düşünceler olduğu gibi bir kısmında da şüphe duyan ve sorgulayan düşünceler vardır...
* * *insanları yönetmenin en kolay yolu onların korkmalarını sağlamaktır...bu yüzden cehennem vardır...ama insanların hepsi aynı şeyden korkmuyor...bu yüzden insanların hepsi kontrol altında tutulamıyor...bazen insanlar amaçları uğruna korkusuzca ateşe atlayabiliyorlar...bu durumda ateşle korkutmak insanları kontrol etmede aciz kalıyor...
* * *birileri insanların bazı şeylere inanmalarını sağlayarak bundan çıkar sağlamayı düşünüyor...neye inandığının bir önemi yok...yeterki korksun ve istenileni yapsın...hangi din veya inanış olursa olsun, mutlaka bu insanlardan istifade eden birileri vardır...tabi bu insanların aleti olmamayı tercih eden insanlar da vardır; öcü olmadığını kavrayan çocuklar gibi...
* * *

* * * * * * gelelim en önemli kısma...
iyi insan olmak için sanki illaki bir şeye tapmak gerekiyor...inanmayan insanlara kötü gözle bakılıyor...iyi olmak için bir şeylere inanmak gerekmiyor...insanlar inanmadan da dürüst olabilir yardım sever olabilir iyilik sever olabilir...tam terside doğrudur...insanların kötü olması için inanmaması gerekmiyor...inanan insanda yalan söyleyebilir katil olabilir hırsızlık yapabilir...dikkat ediyorum inanan arkadaşlar durmadan ''umarım doğru yolu bulursunuz'' diyorlar...yanlış yolda olduğumuzu nerden çıkarıyorlar...
* * * ikinci gruptaki insan olmak çok basittir...sadece tercih meselesidir...turan dursun isteseydi ikinci gruptaki insan sıfatıyla şuanda hayatta olurdu...ama o insanları kandırmamayı seçti dürüst olmayı seçti...inanmamak için daha doğrusu aldanmamak için olgunlaşmamız gerekiyor büyümemiz gerekiyor...bir arkadaşımız ''inanmayanlar dini inananlardan daha iyi bildiği için inanmıyor'' demişti bir yazısında bu cümleye tamamen katılıyorum...turan dursun da bunun en somut örneği...

* *NOT:Böyle bir başlık daha önce de açılmış olabilir ben genede düşüncelerimi paylaşmak istedim...

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *

Önerilen Siteler