YUSUF SURESİ
Şüphesiz o, biz kendisine öğrettiğimiz için bilgi sahibidir. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Yusuf’un huzuruna girdiklerinde; o, kardeşi Bünyamin’i yanına bağrına bastı ve (gizlice) “Haberin olsun ben senin kardeşinim, artık onların yaptıklarına üzülme” dedi.
Yusuf *onların yüklerini hazırlatırken su kabını kardeşinin yüküne koydurdu. Sonra da bir çağrıcı şöyle seslendi : “Ey kervancılar! Siz hırsızsınız”
Yusuf’un kardeşleri onlara dönerek, “Ne yitirdiniz?” dediler.
Onlar, “Hükümdarın su kabını yitirdik. Onu getirene bir deve yükü ödül var. Ben buna kefilim” dediler.
Dediler ki : “Allah’a yemin olsun, siz de biliyorsunuz ki biz bu ülkede fesat çıkarmaya gelmedik, hırsız da değiliz”
Onlar, “Eğer yalancı iseniz, hırsızlığın cezası nedir?” dediler.
Onlar da “ Cezası, su kabı kimin yükünde bulunursa o kimsenin kendisi (nin alıkonması) onun cezasıdır. Biz zalimleri böyle cezalandırırız” dediler.
Bunun üzerine Yusuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını kardeşinin yükünden çıkardı.
İşte biz Yusuf’a böyle bir plan öğrettik. 
*

*

*

*Yoksa kralın kanunlarına göre kardeşini alıkoyamazdı. Ancak Allah’ın dilemesi başka. Biz dilediğimiz kimsenin derecelerini yükseltiriz. *
Not: Yaw arkadaşlar bu surenin burasına gelince kendimi gülmekten alamadım. Yusuf biraz safca biri galiba. Yoksa bütün peygamberler mi öyle?
Allah'ın öğrettiği oyuna bakın, kardeşini yanında tutması için, peygamberine kralın tasını onun çantasına koyduruyor sonra da hırsızlık damgası attırıp, çantaları bir arıyorlar ki, aaaaa tas kardeşi Bünyamin'deymiş. Sonra da, biz Yusuf'a böyle bir plan öğrettik demesin mi? Yav bu taktiği, Cüneyt amcam bile filmlerinde koymaz be. Şu Allah şu aralar yeni gelecek 007 James Bond filmlerini seyretse de bir kaç birşeyler öğrense.
Yapmayın müslüm arkadaşlarım. Bu mu Allah'ın öğrettiği plan. *

*