Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-08-2005, 11:35
Üye Değil

Standart İSLAMIN İNANÇ KAYNAKLARINDAN BİRİ: ZERDÜŞTÇÜLÜK

Turan Dursun'un "Kutsal Kitapların Kaynakları 1" adlı kitabında işlediği Zerdüşlük-İslam ilişkisi konusu sitemizin ana sayfasına link olarak işlenmiştir. İlgili sayfaya http://www.turandursun.com/modules.p...howpage&pid=30 den ulaşabilirsiniz.

Yazıda öne sürülen iddialardan en önemlileri şunlar:
1)Tanrı-şeytan çekişmesi üzerine kurulu din anlayışının temeli zerdüştlük dinidir.
2)Muhammedin bir mağarada iken indiği iddia edilen ve "oku" diye başlayan ilk ayete karşılık Muhammedin "ben okuma bilmem" dediği hadisesinin kökeni de zerdüşlük dinindedir. Zerdüştlüğün tanrısı Ahura Mazda'nın ilk peygamberliği Yima adlı bir çobana teklif ettiğinde Yima'nın "Ben bu göreve elverişli değilim daha. Şeriat dersini alamam, öğrenemem ve gereğini üstlenemem" dediği kutsal kitapları Avesta'nın "vandided" bölümünde yer alıyor ki Muhammedin bu mavaldan etkilenip ilk peygamberlik hadisesini uydurduğu iddiası için önemli bir bulgudur bu.

Yazıda ayrıca apaçık arapça olduğu iddia edilen kuranda, cennet, cehennem, sure, firdevs, melek, kuran gibi pek çok temel kelimenin bile aslında arapça olmayıp, genellikle arami-süryani dilinden gelme olduğu da detaylı olarak inceleniyor Turan Dursun tarafından.

Bu yazıyı ilgiyle okuyacağınızı sanıyorum.

Önerilen Siteler