Ahmet Kaya..
ANADOLU hasretiyle sürgünde ölüme terk edilen Türkiyeli sanatçıların (umarız) sonuncusu olan Ahmet Kaya'nın aramızdan ayrılışının bugün yedinci yılı. Yaşamı boyunca Kürt kimliği ve o kimliğe eklediği protestliğiyle defalarca yargılanan, türlü acılar ve zorluklar çeken barış savunucusu Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmada bütün faşist şimşekleri üzerine çekmişti.
"Ben bu ödülü İnsan Hakları Derneği'ne, Cumartesi Anneleri'ne ve magazin gazeteciliğine emek vermiş arkadaşlarım adına alıyorum" diyen Kaya, "Kürtçe bir şarkı ve klip yapıyorum. Bu ülkede bunları yayımlayacak yürekli insanlar olduğunu biliyorum. Yayımlamazlarsa Türk halkına hesap vereceklerini de biliyorum" demiş, ardından 10. Yıl Marşı eşliğinde salyalı faşist çatal bıçak takımlarının hedefi olmuştu.
sevgi dolu sakalları, umut dolu ve asi bir yüreği vardı. faşist cunta bu insana sürgünde ölümü layık gördü. inanca saygı düşünceye özgürlük paralosıyla türkiye halklarının gönlüne taht kurdu. bu taht hiç yıkılmayacak.
ölüm yıldönümünde devrimci abimiz ahmet kaya'yı saygıyla anıyoruz...
|