Re: Mevlana'nın Felsefesi İslama Uygun mudur?
Mevlana konusu tarihle süslenip,dönüp dolaşıp *tahmin ettiğim yere geldi,demek ki amacım üzüm yemek değilmiş,başlangıçtaki öngörümü,sonrasında sizler *ispatladınız.
Histerik *bir *abartma *ile *ülke *gündemine *sokmuşuz *konuyu. *cem
Yani *aslında *İbn-i *Haldun'un *600. *doğum *yılı *da *kutlandığı *için *"2007 *İbn-i *Haldun *yılı" *denebilirdi. * Yada *ne *bileyim *belki *Tayland *medyası *da *bizimki *gibi *"2007 * Unesco *tarafından *'Venerable *Buddhadasa *Bhikkhu' *yılı *olarak *ilan *edildi" *diye *olayı *şişirmiş *olabilir.sargon
Sayın sargon,
İdeolojik yada dinsel gözlüklerimin olduğunu hiç zannetmiyorum.Bir konuda taraf bile olsam,konu hakkındaki değerlendirmemi yaparken taraf olduğumu kendime saklarım ve *tarafsızımdır.İnançlı olmam,kadın olmam bana verdiğiniz yanıtlarınızda sizin tarafınızdan sanki benim yumuşak karnım olarak algılanıyor gibi anlıyorum,hep oraya çalışmışsınız, mertçe olanı,bir yumuşak karın aramak değildir, yumuşaklığı farkedince hiç vurmamaktır. Ne bilmiş müslümanım,ne de bir ideoloji sahibiyim,ne de burada bir hanım olarak bulunuyorum,şunun arkasında ne var demek için de Erdoğan Aydın yada her hangi bir başkasına gereksinimim yok,kısacası şunun arkasına bakarken ‘’şunun bunun’’ gözünü değil kendi gözümü kullanıyorum.
3126. *Bir *erkeğin *gönlü, *kadının *gönlünden *aşağıysa *o *gönül, *işkembeden *de *bayağıdır *gayrı
Ben değil Mevlana demiş yanlış anlaşılmak istemem,sadece sizin yanıtınızdan alıntı yaptım.Hani şu kadınlar hakkındaki görüşlerinden….
|