Bu haber dogru mu? Degilse bu normal mi?
Son zamanlarda Turkiye ile ilgili haberlerin, Avrupa'nin yerel medyalarinda carpitildigini gozlemledim. Ilk ornegi, Turkiye'nin bu sinir otesi harekat yaygaralari kopardigi ve ilk askerleri cikardigi siralarda yayinlanan bir haberdi. Turkiye'nin Irak'i sinir problemleri yuzunden savas ilan ettigi haberi. Bu haberde Turkiye Irak'in isgal altinda olmasindan faydalanan ve Irak'tan toprak kapma pesinde olan bir ulke gibi gosterildi.
Gecenlerde yapilan haber tek basina verildi. Simdi bu haberin iki versiyonunu dinledim;
1 AB versiyonu: Turkiye/Izmir'de bir papaz, radikal islamci bir turk tarafindan bicaklanarak olduruldu. Izmir eski bir yunan sehridir ve orada cok sayida Hristiyan/Yunan yasamaktadir. Son zamanlarda Turkiye'de hristiyanlara yonelik saldirilar artis gosterdi.
2 Turkiye versiyonu: Izmirde bir papaz tinerci bir genc tarafindan bicaklanarak hafif sekilde yaralandi. Papazin saglik durumunun iyi oldugu bildirildi.
Bu haberlerin derinden yurutulen bir politikanin parcasi oldugunu dusunuyorum. Bu baslikta benzeri haberleri takip edip yazmaya calisicam.
|