aydoe";p="´isimli üyeden Alıntı
İnsanoğlu var olduğundan beri var oluşunun anlamlandırmak ihtiyacını hissetmiş ve mana aramış.
|
Bu din midir acaba ?
Ayağa kalkınca elleri boşta kalmış,ellerini kullanmaya başlamış,alet yapmış.Sesler çıkarıp anlaşabilmeye başlamış,konuşma ve alet yapabilme onun zekasının gelişmesine,düşünebilmesini arttırmış."
|
Bu da bilim
Din egemenlerin kontrolünde sömürü ve şiddet amaçlı bir araca dönüşmüş ve halen kullanılmakta."
|
Bu da tarihin ve sosyolojinin realitesi.De "Egemen"ler kim ? Gökten zembille mi inmişler ? Yoksa bizler gibi insanlar mı ?Bu oluşumu aşmak isteyen insanlar şunu mu yapmışlar ? :
Değişik ideolojiler geliştirmiş,dünyayı kendini ,kainatı,üretim ilişkilerini sorgulamış.
|
Çünkü var olan dünya düzeni büyük bir ayrım yaratmış ve bir tarafta aç insanlar ve onların haklarıyla sahte cennetlerde yaşayanlar vardır.
|
Sayın aydoe ;
20.yy'ın başlangıcında insanoğlunun kendi kaderini eline alma,
var olan dünya düzenini "Tanrı yoktur"nidaları ile,değiştirme girişimi oldu mu ? Evet oldu.
Pekala sonuç nedir ?
Ki,yayımlanmayan bir söyleşide(Ben yayımlanmasını istememiştim) bana bir soru sorulmuştu.
1980 sonrası hapse giren,hapis sonrası Bahai'liği tartışan solcuların varlığından bahsedilmişti.
Acaba,neden bu arkadaşlar bu tartışmaları yapma gereği hissetmişlerdi ?
Konuyu bilemediğim için bilen birisi var ise ve bizi konu için aydınlatabilirse ayrıca sevineceğim.
Mana gereklilik midir?İnsanın bir ideolojisi olmalı mıdır?
|
Bu soruna bir çok inanırın veremeyeceği kadar güzel bir cevabı zaten sevgili Cem vermiş.
Hepimiz insanız niye dünyayı hep birlikte yaşanılacak güzel bir cennete dönüştürememekteyiz?
|
Çok güzel bir soru *
Cevabı biraz alttaki cümlede de !!!
İnsanlar birlik değildir bir sürü dine ve bir sürü mezhebe,değişik ırk ve etnisiteye ayrılmış bir birini yemekle meşguldür.
|
Evet.
İnsanlar birlik değildir.
Doğru da,biraz önce 19.yy'ın başında "İnsan" kendi kaderini eline aldı demiştik.
Ama sonuç 1989 da fiyasko ile bitti.
Ayrıca "Söz konusu.....
gerisi teferruat " denildiğinde,birliğin altına dinamiti bizzat koyduğumuzu da görebilmeliyiz değil mi ?
O halde birliği sağlayacak
bir modeli olan var mı ?
Ki
birlik olup bunları aşabilelim ?????
Çünkü
"
Yaşayan bir örnek gösteremeyen kelimeler,maddeci bir görünüme sahip ve hayal kırıklığına uğramış,bugünün kuşağına umut verici olamaz."