Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26-01-2008, 21:29
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Türban üzerinden hayallenmeler!...

Evhamlananların ve hayallerini dillendirenlerin sözlerini tekrarlamayacağım.
zaten bu yazımı da benzer başlıklar olmasına rağmen ayrı topik de yazmamın sebebi,o topikler İslam düşmanlığı saikiyle,türban tarikiyle İslama saldırı yolunu seçmişler.
İslam düşmanlarına bir diyeceğim yok,zira düşmanlıkları hasebiyle,kendilerince düşman addettikleri müslümanlara ve de müslümanların önemsediklerine saldırmayı vazife olarak kabullenmişlerdir.
bu bir düşmanın hakkıdır,tabii ki makuldur.düşman olan düşman bildiğine saldırır.bunlar da kendi aakıllarınca düşmanlarına yani,biz müslümanlara saldırıyo,ne *diycen adamlara ?sevgi,saygı,hoşgörü,muhabbet,barış,çağdaş düşünce,ferd hakları,sana ne,bana ne ; ne desen boş.illa ki düşmanlık hissedecek ve de edecek.
netice bu yazım bunlara değildir.cevap yazmasınlar .zahmet de olmasın onlara.

normal ateistler, İslama illa düşman olmak zorunda değiller.hem ateist hem de sevgi yüklü olabilirler,veya saygı ve ferdin hakkına saygılı olabilirler zannındayım.böyle bir ateistin fikirleri de özgünlüyü açısından ferdin hakları bağlamında bir ifade yeri bulabilmelidir bence.ferdin bu fikrine saygılıyım.karışmam.

tam tersi olarak,türban takmak isteyenlere de ferdin şahsi hakları ve yaşam tercihi açısından kimsenin karışamaması gerekir diye düşünüyorum.
türban takanların takmayanlara zorla taktıracağı yönündeki hayallenmeleri ise bilimsel veya tarihsel veya yaşamsal zaviyeden bakınca pek de tutarlı olmadığını hatta temelden yoksun olduğunu ifade etmek isterim.

bir kişinin kendi hayallenmeleri ışığında bir bayana türban takmayı yasaklaması,veya tak ama evinde de açlıktan ölün ailecek diyebilmesi doğrusu insan vicdanını incitiyor.
laik bir ülke olmamıza rağmen,sanki şeriat gelmiş gibi,hayallenmeye gerek yok.Zaten,
İslamdaki tesettür emri müslümanları bağlar,müslüman olmayana zorla tesettüre giyin diyeni tarihsel ve bilimsel veriler ışığında görmedim duymadım.fıkıh ve hukukta gayri müslümlere İslam adetlerini enjekte edin,zorla müslüman kisvesi giydirin bahsi de yok.ayette ve hadisde de görmedim.

ateistlere türban taktırmaz kimse merak etmeyin.
hayallenmeyin.
türban başına kimse kimseye bonus vermiyo.
kimin umurunda gayri müslümana türban taktırmak.
tesettürsüz müslüman hanımlar da,laik bir devlette kendi tercihleri sorunsuzca yaşarlar.şeriat gelse ne olur kısmını ben anlamam,think tankcılığım pek yok.Ama şimdiye dek ceza hukukunda,had cezalarında felan türbansızlığın cezası diye bir şey görmedim.hoşgörü ve insansı yaklaşımlarla halledilemeyecek mesele olmaz sanırım.şeriat felan gelmediğine göre,ortada periyodik aralıklarla ekrama ani gitriş yapan bir kaç pravakatörden başka şeriar isterükcü de olmadığına göre dert etmeyin.hayallenmeyin.bırakın isteyen hanımlar şu kısacık dünya hayatında bir defa geldikleri şu yeryüzünde ,istediklerince ferdi tercihlerini yaşasınlar.

şahsi kini ve düşmanlığı için türbana karşı olanlarla aynı safta yeralmayın.
insanın tercihlerine saygıdan daha ulvi ne olabilirdi size göre hani?

Önerilen Siteler