romulus83´isimli üyeden Alıntı
1925-1943 dönemleri olan Hitler yazılımlı milli iradeden yanayım ve destekliyorum-İDİM '.!!!!!!!!!!!!!
ama şartlarım var benimde bedavaya olmaz!Değişim önemli.eğer devlet değişeceğim yeni bir kabuk bulacağım kendime ve 21.yüzyılda artık insan hakları ve onun değerlerine tam anlamıyla yaşatacağım tezi ile ortaya çıkarsa ve devlet kendini restore ederse bende bu yukarda yazdığım ilk dönemlerdeki MİLLİ İRADE tarifinden vazgeçerim..açıklayıcı oldu mu evrensel insan?
Sana tavsiyem rüzgar yapma.çünkü sorun cumhuriyetin ilk yıllarındaki milli irade tarifi değil,sorun 80 sonrası oluşan yada oluşturulan İSLAM adına konuşulan bugünkü milli irade sorunudur..
|
Ruzgari "yapan" milli irade'nin birinden ya da ikisinden yana olandir, yani sensin. Ben ise yepyeni bir ozgur birey devlet yapilanisi ve isleyisinden yanayim. Yani "ozgur idare/irade" den.
Bu da devletin NE MILLI NE DINI BIR TARAFI OLMAMASI VE BU TARAFIN HAKIM VE IUSTUNLUGUNDE TOPLUMU VESAYET OLARAK YONLENDIRIP YAPILANDIRMAMASI demektir.
Yoksa DEVLETIN MILLI YA DA DINI POLITIKASI OLMASI zaten devleti ne hukumetten ne de iktidardan politikadan bagimsiz kilmaz.
Devlet tum toplumunu farkli sosyo-etik degerleri ile birlikte kucaklayamaz, onlara esit mesafede olamaz ve antiayrimci davranamaz. Bu temelde devletin POLITIKASI DA TARAFI DA OLMAZ. Olursa POLITIK BIR PARTIDEN FARKI KALMAZ VE USTELIK POLITIK IKTIDARIN BUGUNE KADAR OLDUGU GIBI OYUNCAGI OLUR.