Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2007, 18:18
Üye Değil

Standart İslamiyet'ten Hristiyanlığa...

Beni biliyorsunuz abilerim ablalarım...

Kafam çok karışık ya şimdi de Hristiyanlığa taktım. Araştırıyorum. Hristiyan olan varsa bana yardımcı olabilir mi? PM atın lütfen.
Alt 18-08-2007, 18:27
Üye Değil

Standart Re: İslamiyetten Hristiyanlığa

hristiyan değilim ama sana bu konularda bilgi verebilirim..tabi paylaşmamı kabul edersen.Hristiyanlığın a'dan z'sine kadar birçok şeyi bildiğimi söyleyebilirim..Sormak istediğin birşey varsa bizlere sorabilirsin dostum..
Alt 18-08-2007, 19:03
Üye Değil

Memnun olurum. Öncelikle İncil hakkında bilgi almak istiyorum. Değiştirildiğinin iddia edilmesi ve gerçeklerin bu yönde olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Alt 18-08-2007, 19:42
Üye Değil

Bir arkadasin sarfettigi bir nukte aklima geldi, Turan Dursuna mi geldik kuran kursuna mi? Incil'in elestirisi bu sitede mevcut, Islam ile benzerlikleri de.
Alt 18-08-2007, 20:16
Üye Değil

İncil'in eleştirisi bulunmuyor.
Alt 18-08-2007, 21:09
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

güzel bir başlık, İncilin ve Hiristiyanlıgın eleştirisi şu anda gündemimizde olan bir konu ve aciliyeti var. Bu başlık da umarım buna yardımcı olur.

* Hrant İncilin herhangi bir ilahi tarafının olabilecegini zannnetmiyorum. Sonuçta o bir vahy degil, sadece İsanın ve vahyinin aktarımıdır. Tanrı sözü olarak kabul edilemez. Ama Hiristiyanlarca kutsal kitap olarak kabul edilmiş o ayrı.

* Degiştirildigi iddiası sadece İslami bir palavra. Çelişen yerlerini bu söylemle degiştirecekler başka çareleri yok. Çünkü onlara göre İncil Ahmed adlı bir peygamberin müjdesini verir, halbuki İncilde böyle bir şey yoktur. Hiristiyanlık tarihinde de.

* İncili kutsal olarak kabul ediyorsak o zaman Muhammed İncile ve Hiristiyanlara göre bir yalancıdır ve peygamber degildir, bunu kabul etmek zorundayız. Yok ikisini birden tanrı kelamı kabul ediyorsak o zaman degiştirildigini iddia edecegiz. antenin İlahi Komedyasında Muhammed cehennemin en berbat katmanında olarak temsil edilir.

* *Muhammed Mekkedeki döneminde öncelikle Hiristiyanlara yönelmeye çalıştı, çünkü onların tek tanrı inancı vardı. Ancak başarılı olamadı. İlk ayetleri zorunlu olarak Kendi dininin eski dinlerin bir devamı oldugunu gösterebilmek için hem Yahudilige, hem de İsevilige yeşil ışık yaktı. Ama onlar Muhammedi ciddiye almadılar ve alay ettiler. 12 sene bu böyle devam etti. Taa ki Medine de Arap kabileler ile Musevi kabileler arasındaki çelişkiyi yakalayana kadar. Bundan sonra da tavrı degişti, ayetler de degişti.

* *İncile inananlar için ise İncilin degişmesi söz konusu degil diye biliyorum.

* *saygılarımla
Alt 18-08-2007, 21:19
Üye Değil

adventist akım ve diğer hıristiyan tarikatlar
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=6536

hristiyanlarin katliamlari
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=6589

hristiyanlıkta paganizm örnekleri
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=6444

HRİSTİYANLIĞI KURAN İSA MESİH DEĞİL AZİZ PAVLUS'TUR
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=5526

HIRİSTİYANLIKTA TANRI ANLAYIŞI
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=2105

Hıristiyan ne demektir??
http://www.turandursun.com/modules.p...er=asc&start=0

Bunlar Hristiyanlik hakkindaki bazi ilginc basliklar, ayrica Incil'in elestirisi, sevgili habilis tarafindan yazilmisti ve baslik Kutsal Kitab'in elestirisi idi.
Alt 18-08-2007, 22:47
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: İslamiyet'ten Hristiyanlığa...

Hrant siteye Hıristiyanlık eleştirisinin birinci bölümünü bir ay içerisinde koymayı planlıyoruz. Şimdilik sitede varolan yazılar içerisinde bir araştırma yapabilirsin. Bu arada *araştırmaların sırasında takıldığın konuları burada açarsan konuyu daha detaylı ele alabiliriz.

İncil ile bilgi almak isteğini tam anlayamadım. Bu kitap internette mevcut, açıp okuyabilirsin. Ancak İncil'den yani Yeni Antlaşma'dan başlamak yerine Eski Antlaşma'dan başlamanı öneririm. Bildiğin gibi Hıristiyanlar her iki kitabı da kutsal kitap olarak kabul ederler.

İncil'in değiştirildiği iddiası müslümanlar tarafından ortaya atılmış bir iddiadır. Kuran'da yazar. Ancak bundan ne kastedildiği açık değildir. Ayrıca Kuran'ın İncil'e ilişkin bilgisiz olduğu görülür. Kuran'a göre İncil İsa'ya gönderilmiş bir kitaptır. Halbuki İncil bir derlemedir, aynı Eski Antlaşma gibi. Hıristiyanlara göre Eski Ahit bir defada yazılmış değil, bir çok peygamber tarafından üst üste eklenerek birikmiş bir kitaptır. Yeni Ahit ise İsa'nın ölümünden sonra havariler tarafından yazılmış kitaplardır. Bunlardan ilk dört bölüm İsa'nın hayatını anlatan bölümler, diğerleri ise çoğu Pavlus tarafından yazılmış mektuplardır.

İncil, Eski Antlaşma ve Kuran ile karşılaştırılırsa daha esnek bir kitaptır. Şiddet propagandası hemen hemen hiç yer almaz. Çünkü bir iktidar aracı değildir henüz. Kuran ve Eski Anlaşma ise iktidarı ellerinde tutanların yasaları tarzındadır. İncil'de ahlaki tartışmalar, Benzetmeler yoluyla ders vermeyi amaçlayan hikayeler daha ağırlıklı bir yer tutar.

Ancak Hıristiyanlık İncil'den oluşmaz. İncil esnek bir kitap olmasına rağmen, insanlık tarihinin ender gördüğü katliamlar bizzat hıristiyan misyonerler tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu bir çelişki gibi görünebilir. Bunu anlamak için şiddetin kaynağının sadece kutsal metinler değil, içinden geçilen tarihsel dönem ve iktidar ilişkileri olduğunu anlamamız gerekir. Hıristiyanlığın şiddeti iktidara gelmesinden sonra, özellikle Papa'lığın Avrupa'da krallıklara hükmeden bir güç haline gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Pagan Avrupa'yı hıristiyanlaştırabilmek için her türlü şiddeti uygulamaktan çekinmemişlerdir. Avrupa 15. yüzyılda yeni kıtalara açılmaya başladığında yerli halkları bir taraftan sömürgeleştirmek için Hıristiyanlık mükemmel bir ideoloji olarak kullanılmıştır.

Kısa soruya uzun cevap oldu ama, sen sorularını özelleştirmediğin zaman ya çok genel bir çift söz yada böyle seminer gibi cevaplar gelecektir.

sevgiler

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-08-2007, 10:09
Üye Değil

Sevgili hırant ;

"Anayasayı bir kere çiğnemekten ne çıkar."
Bunu gücü elinde bulunduran biri söyledi ve ne hazindir ki uygulamaya da soktu.Ne yazıkki güçler ayrılığının önemli olduğu vurgulanan demokrasi'nin güya yerleşmiş!!!kurumlarında da görev yapan kişiler bu durum karşısında 3 maymunu oynadılar.

Bunu sadece bir olay olarak ele almamak lazım.Sakat olan bu anlayış maalesef ki *bir formüldür.
Öyle bir formül ki tarihin hangi sayfasını açarsan aç karşına çıkan olaya adapte edebilirsin.
Buna Kutsal kitapların "Değiştirilmesi ve tahrif edilmesi" dediğimiz olgu da *dahil.
Değiştirme tahrif etmeye ülkemizden bir örnek vermek gerekirse :
Kur'anda "Tesettür veya başörtüsü" diye bir şey yoktur.
"Göğüs açıklığının kapatılması" yani dekolte dediğimiz kısmın kapatılıp yeni trendle ifadesi ile göğüs frikiği verilmemesi durumunun istendiği bir konumu "Başörtüsü" ne çevirmek gibi.
İşte bu "Anayasayı bir kere çiğnemek" in değişik bir versiyonudur.
Anayasa bir kere çiğnenmeye başladı mı paspas bile daha iyi durumda kalır yanında.
Tarih bu hazin sahnelerle dolu ne yazık ki *
Alt 19-08-2007, 11:53
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hrant çım,

hıristiyanlık üzerinde hala çalışıyoruz bu çalışmalarımızı ilk fırsatta paylaşıcaz inan bana ,
ancak bu ana kadar islam dışındaki dinler bölümünü ziyaret edebilirsin

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=3606

bak mesela burda nice şeyler yazılmıştı bir okumanı tavsiye ederim , yeni çalışmalar içerisindeyiz çok yakında paylaşıcaz ,

sormak istediğin birşeyler olursa mutlaka sor !

ne olursa olsun isanın gücüyle hepsini cevaplarız

ayrıca dostum respendialda bazı başlıkları toplamış teşekkür etmek lazım ,,

sevgiler

habilis

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları