22-03-2008, 00:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
Re: Hz Muhammedin Psiko-analizi
Kur'anı okudum, doğrudur, hükümlerine inanıyorum, Tanrı kelamı olduklarına inanıyorum, bazı şeyler var tam mantığıma yediremediğim, ama diyorum ki "düşünebildiklerim düşünebileceklerimin tamamı değildir." bir kaçını mantığıma yedirememem ateist olmamı gerektirmiyor.
-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-
"The Usual Suspects" filminden
|

22-03-2008, 01:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
schopenhauer";p="´isimli üyeden Alıntı
Kur'anı okudum, bir kaçını mantığıma yedirememem ateist olmamı gerektirmiyor.
|
İtiraf-ül şirk....
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

22-03-2008, 02:01
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Eger okullarda din dersi zorunlu olacaksa TURKCE KURAN zorunlu olsun. Hodri meydan
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

22-03-2008, 03:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
walla";p="´isimli üyeden Alıntı
Eger okullarda din dersi zorunlu olacaksa TURKCE KURAN zorunlu olsun. Hodri meydan
|
Aslında fikrinizi destekliyorum fakat zorunlu ibaresi içten içe antisempatik geliyor. Hiç birsey zorunlu olmamalı inanclar noktasında. Katıldıgım nokta ise şu; kuran da ne yazıldıgını bilmeden arapcasını okuyup ezberleyen zihniyelerin bir sekilde aydınlatılması gerekliligi. Okuduklarını anlamaları elzemliligi. Acaba bu insanlara dayatmalar dışında, yaptıklarının yanlışlıgı nasıl acıklanabilir?
|

22-03-2008, 14:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
saygideyer schopenhauer imzanizdaki sözler muhammed e *ait deyil,oda incilden alinti.
hani isa birilerine *pesimden gel veya gelin derya, o veya onlar, bizim babamiz öldü *onu gömelim geliriz der,,isada birakin ölüleri ölüler gömsün der,,iste tam orada yasayanlarinda ölü oldugunu vurguluyor,anlican o sözler muhammed den 6 asir önce kayitlara gecmis ve tastiklidir..saygilar ve selamlar
Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno
|

22-03-2008, 15:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
Thunder,
Şirk Allah'a ortak koşmak demektir. Belirttiğim cümlede *"ortak koşmak" nerede? Ben aydın bir Müslüman'ım, sorgusuz sualsiz hepsini kabul ediyorum desem daha mı çok hoşuna giderdi?
İbrahim Peygamber (Kur'an'da da anlatıldığı kıssasında) önce güneşe sonra aya Tanrı diyor. Yani ilk başta benim gibi mantığına yediremiyor. ama daha sonra diyor ki, "benim Tanrım güneş gibi ay gibi yok olmamalı" ve allah'ın görünmeyen ama var olan bir varlık olduğuna hükmediyor. Allah bu şahsı peygamber yapıyor. Allah düşünmeden inanılana senden daha çok eleştirel merak etme. Üstelik benim mantığıma yediremediğimi söylediğim noktalar imani meseleler değil.Sosyal yaşama ait meseleler. ve karşıyım demiyorum, sadece biraz daha düşünmem lazım.
-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-
"The Usual Suspects" filminden
|

22-03-2008, 17:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger schopenhauer;
Insanlar uyutulmaktadirlar ve her birey kendi kendini uyandiramazsa,kimse onu uyandiramaz ve uyutulmasindan istifa eder.
Yasam bireye verilen ve genelde-birey uyanmadikca-baskalari tarafindan onun adina yonlendirilen bir zamandir.yasam oncesi ve sonrasi ne bireyin ne de insanoglunun dialog kurabilecegi bir olgu degildir.Birey kendi dogumunu degil,baskasinin dogumunu yasar,ayni kendi olumunu degil,baskasinin olumunu yasadigi gibi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

22-03-2008, 17:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Muhammed i aşağılamak yerine bence onu bulunduğu çağ ve yaşadığı toplumun özelliklerini düşünerek değerlendirmeliyiz. Oda Arap köleci erkek egemen toplumun bir bireyidir ve onlardan değişik bir tavır sergilemesi pek beklenemez. Hayatını yaşadıklarını doğru okumak ve analiz etmek durumundayız. İçinde bulunduğu toplumun silik portreli bir üyesi iken birden inanılmaz bir gücün iktidarın sahibi haline gelmesi onu çağının hitler i konumuna getirmiştir. Her ne kadar karşı olsak bile müslümanları aşağı gören tavırlar içinde olmamam(ız) gerektiğine inanıyorum.
Saygılar
.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
|

22-03-2008, 18:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger zapata;
Bir konuda size aynen katiliyorum,tarihte olup bitenleri objektif ortaya koymak ve yorum yaparken de tarihin o devirdeki icinde bulundugu yasam ve dusunce yapisinin temelinde degerlendirmek gerekir.
Ayrica tarihte ne olursa olsun,tarihin getirdigi dusuncede kabul edilmis-dogru veya yanlis-ki bu kisiye ve kisinin kendisini gelistirmesine paralel olarak goreceli ve degiskendir-algilardan,kisileri sorumlu tutmak ve onlarin inanclarini-kendi dogrularinla-kotulemek;hem insanliga yakismaz hemde birlik butunluk adina bolucu kutuplastirici bir davranisa yol acar.
Ayrica dusunceye bir katki yerine ikna olma-etme savasina donusur.
Amac kisileri karsiya almakmi,onlari birlige butunluge davet etmekmidir?
Bu ikili sorunun tavri,insan ve onun insanlik yapisindan yana olmalidir.
Not:Benim bu konuyu aciklayici bir"vecize"baslikli yazim var,isteyenler onu okuyabilirler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

22-03-2008, 22:00
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sayın Shopenhauer,
Kuranda aklınıza yatmayan şeyler nelerdir çok merak ettim.
Bence siz düşünce ve batıl inanç arasında çabalanıyorsunuz.
Çevrenizi ve geçmişinizi bilmiyorum.Ama bunların büyük tesiri var.
Birde diyorsunuz ki ya islam gerçekse , cenneti o güzel hurileri kayıp ederim.
cennette yanarım sonra bana yeni deri verirler yine yanarım sonsuzluga kadar...
Zaten beni dinden sogutan bu korkutma siyaseti degilmiydi?
Ben kimseden korkmuyorum ve yaptıgım herşeyin hesabını ak alınla veririm.
Çok eskiden insanlar daga taşa sonra ve hala puta tapar oldular.Şimdi insanlar kitaba ve bir yaratana tapıyor.
Birgün bunlarda geçer.
Eger bir yaratan varsa benle konuşsun benim elçiye üçüncü el kişilere zamanım yok.
Bilimi çürütemezsiniz: Dünyanın yuvarlak oldugunu, yeryüzünün milyonlarca yıl yaşında oldugunu,evrim teorisini,erkegin ve kadının eşit oldugunu...............
Ama kuran ne diyor erkek kadından üstündür. Ben bunu bir erkek olarak söylüyorum.
Türk kadını Atatürk'e olan borçlarını hiç bir zaman ödeyemez.Avrupa'da kadınlar 1930 larda eşit kadın hakları için hapise girerken O büyük İnsan kadınlara her türlü hakkı verdi.
Ben kadın olsam acaba kime taparım?
|