22-08-2010, 01:13
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın firuze
ya sizin gibi cahiller? Neyse zaten uslubunuzdan ne kadar da basit ve cahil ve bilgisiz bir varlık oldugunuz hemen kestiriliyor. Sıkışınca küfüre başvuracak kadar ahlaksız oldugunuz da cabası. Bana cevap da yazmayın sizin gibi edep dışı varlıklarla münazaraya bile girilmez. Daha neyi savundugunuzu bile bilmeyecek derecede cehaletin esaretindesiniz.
Arkadaşımızın göt yazısı üzerine bunları yazdınız ve de arkadaşı göt kullandı diye şikayet ettiniz.
Şikayete eyvallah. Fakat misli ile hakaret ettiniz. Taraf tutmadım, sadece bir anektod anlattım.
1- Kullandıgınız hakaretler ile şikayetiniz güme gitmiştir.
2- İlgili mod breymin arkadaşın kelimesini editlese bile sizin iletinizi sandıga kaldırmak zorundadır.
3- Adalet anında saglanmaz, biraz sabırlı olmak gerekir. Sonuçta burası bir net sitesi
4- Bu tartışma ile forum sayfalarını işgal etmeyelim. Zeki insana benziyorsunuz. Zannedersem demek istedigimi anladınız.
5- Benim konuyu okumam sadece size olan ilgim dolayısıyladır. Yeni bir üye oldugunuzu fark ettim. İlk bir iki yazıonızı okudum. Dikkatimi çektiniz. Bakalım nereye varacak dedim. Vardıgınız yer hoş olmadı.
6- İyi forumlar
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

22-08-2010, 01:35
|
|
Üye
|
|
|
|
insan_olmak´isimli üyeden Alıntı
ilk konuda anlaştığımıza göre ikinci konuyu daha ayrıntılı açıklayayım
kuran'a göre allah'ın sözü değişmez,değiştirilemez
kuran'da aynen öyle geçer,allah'ın sözü değiştirilemez,
bazı uyanıklar kuran olarak çevirir yada öyleymiş gibi gösterir ama bilindiği gibi
incil ve tevratta allah'ın kelamı kabul edilir
incil ve tevrat değiştirildi derseniz allahı'ın kelamını kimse değiştiremez ayetine ters düşersiniz.
devam edelim;
(Ey Muhammed!) Sana da o Kitab’ı (Kur’an’ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik. Artık, Allah’ın indirdiği ile aralarında hükmet
ve sana gelen haktan ayrılıp da onların arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol koyduk. Eğer Allah dileseydi, elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde yarışın. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O zaman anlaşmazlığa düşmüş olduğunuz şeyleri size bildirecektir. (Maide :48)
buna göre kuran diğer kitapları korumak için indirilmiştir,eğer siz incil ve tevrat değiştirildi derseniz kuran'ın koruma görevini yapamadığını söylemiş olursunuz
Kuran’ın İndiği Dönemde Kutsal Kitaplar bozulmamıştır
Yahudiler, “Hıristiyanlar bir temel üzerinde değiller” dediler. Hıristiyanlar da, “Yahudiler bir temel üzerinde değiller” dediler. Oysa hepsi Kitab’ı okuyorlar. (Kitab'ı) bilmeyenler de tıpkı bunların söyledikleri gibi demişti. Artık onların aralarında uyuşamadıkları davada, kıyamet gününde hükmü Allah verecektir. (Bakara:113)
bu ayete göre kuran'ın indiği dönemde incil ve tevratın bozulmadığı açıktır.eğer öyle olmasaydı kuran hristiyan ve yahudilere ikiside kitabı okuyor demezdi değil mi?
Yanlarında, içinde Allah’ın hükmü bulunan Tevrat varken nasıl oluyor da seni hakem yapıyorlar, sonra bunun ardından verdiğin hükümden yüz çeviriyorlar? İşte onlar (kendi kitaplarına da, sana da) inanmış değillerdir. (Maide:43)
allah'ın hükmü bulunan bir kitap varken muhammedi hakem yapmalarına gerek yok diyor kuran
saygılarımla
ayrıca;
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=17949
|
Hocam ayette daha onceden bu kitaplarda işaret edilen son peygamberin ve dinin tamamlanacagına dair işaretleri dogrulayıcı olarak gonderildigini haber vermiştir. Kaynaklarımıza göre ornek olarak son peygamberin Hz Muhammed s.a.v olacagı incil ve tevratta belirtilirken bunun ozellikle yahudi alimleri tarafından gizlendigi de bildirilmiştir. Sonucta Tevratta İncil de Allahın gondermis oldugu kitaplardır ve tamamının tahrif edildigi gibi bir iddia da yoktur. Hangi ayetlerinin hangi surelerinin tahrif edildigini ben bilemem ama oynama söz konusu ve kesindir bizlere göre.
Yanlarında, içinde Allah’ın hükmü bulunan Tevrat varken nasıl oluyor da seni hakem yapıyorlar, sonra bunun ardından verdiğin hükümden yüz çeviriyorlar? İşte onlar (kendi kitaplarına da, sana da) inanmış değillerdir. (Maide:43
Yanlarında bulunan Tevrata bile uymadıklarını belirtiyor. Daha buna uymazken seni hakem kılsalar bile senin bu kararına bile uymayacaklarından bahsediyor diye düsünüyorum. Ki kendi inanclarına bile bu derece tezatken Kuran a uymaları da beklenemezdi.
|

22-08-2010, 01:38
|
|
Üye
|
|
|
|
dilaver´isimli üyeden Alıntı
Sayın firuze
ya sizin gibi cahiller? Neyse zaten uslubunuzdan ne kadar da basit ve cahil ve bilgisiz bir varlık oldugunuz hemen kestiriliyor. Sıkışınca küfüre başvuracak kadar ahlaksız oldugunuz da cabası. Bana cevap da yazmayın sizin gibi edep dışı varlıklarla münazaraya bile girilmez. Daha neyi savundugunuzu bile bilmeyecek derecede cehaletin esaretindesiniz.
Arkadaşımızın göt yazısı üzerine bunları yazdınız ve de arkadaşı göt kullandı diye şikayet ettiniz.
Şikayete eyvallah. Fakat misli ile hakaret ettiniz. Taraf tutmadım, sadece bir anektod anlattım.
1- Kullandıgınız hakaretler ile şikayetiniz güme gitmiştir.
2- İlgili mod breymin arkadaşın kelimesini editlese bile sizin iletinizi sandıga kaldırmak zorundadır.
3- Adalet anında saglanmaz, biraz sabırlı olmak gerekir. Sonuçta burası bir net sitesi
4- Bu tartışma ile forum sayfalarını işgal etmeyelim. Zeki insana benziyorsunuz. Zannedersem demek istedigimi anladınız.
5- Benim konuyu okumam sadece size olan ilgim dolayısıyladır. Yeni bir üye oldugunuzu fark ettim. İlk bir iki yazıonızı okudum. Dikkatimi çektiniz. Bakalım nereye varacak dedim. Vardıgınız yer hoş olmadı.
6- İyi forumlar
saygılarımla
|
Hocam kusura bakmayın biraz sinirlendim. Hani insan birileriyle bir konu hakkında tartışırken saygı bekler. Bunu goremeyince bizler de insanız ve malesef bazen sinirlenebiliriz. Buradan herkesten özür diliyorum bir hatam olduysa..
Saygılar.
|

22-08-2010, 03:32
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Merhaba,
Ne Incil'de, ne Tevrat'ta bildigimiz peygamber Muhammed'i kastedecek sekilde isim gecmez.
Gercekte Tevrat'a da bu mujdeleme isi, sonradan sokulmus pasajlardir.
Garip sekilde karsi cikanlar olacaktir bu gorusume elbette, ama bahsedildigi sekilde tanri varsa ve tek'se, birden fazla kitap ve din yollayip inanma baglaminda o kadar luks tanimaz insanogluna. Bahsedildigi sekilde adil'se bunu yapmamalidir.
Tevrat'i gonderiyorsan ne diye Isa'dan bahsediyorsun? Insana, Isa'ya da inanabilme ozgurlugunu veriyorsun, ama insanin omur yetmezligini bildigin halde, adamin Isa'yi bekleyis surecini hesaba katmadan niye direk cezalandiriyorsun?
Kuran indigi donemde, onceki kutsal kitaplar zaten tahrifata ugramistir. Zira yaklasik bin kusur yillik Mesih kavgasi hala vardir.
Hatta Kuran oylesine etkilenmistir ki bu fikir kavgasindan, tanri sozune inananlarin yine de hristiyanlar olacagini soyleyerek taraf tutmak zorunlulugu hisseder Maide suresinde.. Ayni isimli surenin baska ayetinde, Muhammed'e hakemlik yapma dedigi halde..
Halbuki bu mumkun degildir. Yani, yahudilerin tamaminin istisnasiz tanriya inanmayacagini soylemek.. Bugun bile mantiga sigacak bir dusunce degildir.
Bu yuzden, zorlama mesih yaratmaya, sozde mesih mucizeleri uydurmaya, babasiz cocuk dogurtmaya, herseyi sevgi kavramina indirgemeye vs. calismak, bence gereksiz bir cabadir.
Bu dedigim sadece hristiyan ve musevi inanci icin degil, muslumanlik icin de gecerlidir. Muslumanlar da ayni sekilde Muhammed'e tanrisallik yakistirmislardir.
Bir sakal telini, bir kara tasi kutsal diye opmenin baska bir aciklamasi yoktur cunku..
Muslumanlara "Dedenin sakal telini al da sakla, anisi olur" desen, ben put'a tapmiyorum der. Cunku onun mantiginda dede puttur, peygamber tanridir. Bu yuzden gidip Muhammed'in sakal'ini opmekten cekinmez.
|

22-08-2010, 03:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Neva´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,
Ne Incil'de, ne Tevrat'ta bildigimiz peygamber Muhammed'i kastedecek sekilde isim gecmez.
Gercekte Tevrat'a da bu mujdeleme isi, sonradan sokulmus pasajlardir.
Garip sekilde karsi cikanlar olacaktir bu gorusume elbette, ama bahsedildigi sekilde tanri varsa ve tek'se, birden fazla kitap ve din yollayip inanma baglaminda o kadar luks tanimaz insanogluna. Bahsedildigi sekilde adil'se bunu yapmamalidir.
Tevrat'i gonderiyorsan ne diye Isa'dan bahsediyorsun? Insana, Isa'ya da inanabilme ozgurlugunu veriyorsun, ama insanin omur yetmezligini bildigin halde, adamin Isa'yi bekleyis surecini hesaba katmadan niye direk cezalandiriyorsun?
Kuran indigi donemde, onceki kutsal kitaplar zaten tahrifata ugramistir. Zira yaklasik bin kusur yillik Mesih kavgasi hala vardir.
Hatta Kuran oylesine etkilenmistir ki bu fikir kavgasindan, tanri sozune inananlarin yine de hristiyanlar olacagini soyleyerek taraf tutmak zorunlulugu hisseder Maide suresinde.. Ayni isimli surenin baska ayetinde, Muhammed'e hakemlik yapma dedigi halde..
Halbuki bu mumkun degildir. Yani, yahudilerin tamaminin istisnasiz tanriya inanmayacagini soylemek.. Bugun bile mantiga sigacak bir dusunce degildir.
Bu yuzden, zorlama mesih yaratmaya, sozde mesih mucizeleri uydurmaya, babasiz cocuk dogurtmaya, herseyi sevgi kavramina indirgemeye vs. calismak, bence gereksiz bir cabadir.
Bu dedigim sadece hristiyan ve musevi inanci icin degil, muslumanlik icin de gecerlidir. Muslumanlar da ayni sekilde Muhammed'e tanrisallik yakistirmislardir.
Bir sakal telini, bir kara tasi kutsal diye opmenin baska bir aciklamasi yoktur cunku..
Muslumanlara "Dedenin sakal telini al da sakla, anisi olur" desen, ben put'a tapmiyorum der. Cunku onun mantiginda dede puttur, peygamber tanridir. Bu yuzden gidip Muhammed'in sakal'ini opmekten cekinmez.
|
Hocam islamiyette hiçbir musluman hz Muhammed s.a.v. e tanrısallık kavramı yükleyemez. Zira hz Muhammed s.a.v. kuranda şunu dediği belirtilmiştir
De ki (ey Peygamber) Ben size Allah’ın hazineleri bendedir, demiyorum; ne insan idrakini aşan şeyleri bildiğimi söylüyorum ve ne de size Ben bir meleğim, diyorum. Ben sadece bana vahyedileni yerine getiriyorum. De ki, hiç gören ile görmeyen bir olur mu? Siz düşünmez misiniz?” (6/En’âm, 50);
De ki: Ben de sizin gibi ölümlü bir insanım. Tanrınızın Bir ve Tek Tanrı olduğu vahyolundu bana. Öyleyse, artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, dürüst ve erdemli davranışlar ortaya koysun ve Rabbine özgü ku
llukta hiç kimseyi, hiçbir şeyi (O’na) ortak koşmasın.” (18/Kehf, 110)
Ayrıca ziyaretine gelen birisi onu gorunce heyecandan titremiş peygamberimiz s.a.v. de " heyecanlanma ben de kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum " demiştir. O asla böyle bir iddiada bulunmamış hiçbir musluman da onu o sıfata mazhar etmemiştir.
Peygamber oluşundan dolayı hiçbir zaman ayrıcalıklı biriymişçesine tavır ve davranışlarda bulunmayan Efendimiz, “Hıristiyanların Meryem oğlu İsa’yı övmede haddi aştıkları gibi beni övmede siz de haddi aşmayın. Bilin ki ben sadece bir kulum. Benim hakkımda Allah’ın kulu ve elçisidir deyin” (Buhârî, Enbiyâ 48) buyurarak kul olma bilincinde de bizlere güzel bir örneklik sergilemiştir.
|

22-08-2010, 04:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger nerdesinfiruze;
Hocam islamiyette hiçbir musluman hz Muhammed s.a.v. e tanrısallık kavramı yükleyemez. Zira hz Muhammed s.a.v. kuranda şunu dediği belirtilmiştir-nerdesinfiruze-
Peki, Peygamber icin" Allah'in 'agzindan' konusuyor, onun istediklerini dile getiriyor, onun direktiflerini/emirlerini, yonlendirim ve yaptirimlarini, dile getiriyor" Yani bir cesit "elci" oluyor, diyebilir miyiz?
Eger boyle ise, elci durumundaki, peygamber; bu dile getirdikleriyle, hem fikir mi, degil mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

22-08-2010, 04:31
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger neredesinfiruze;
Evet hocam dogrudur. Allahın kulu ve Elçisidir.-neredesinfiruze-
O zaman bir sorun ortaya cikmiyor mu?, yani Peygamber; Insanoglu ile Allah arasinda kopru kuran, ucuncu bir tur olmuyor mu?, yani peygamber, "insanogluustu" olmuyor mu?
Peki bu bilimsel gerceklerle celismiyor mu? Sonucta bilime gore, insanoglu turu ve biri sadece kendi turu ile dialog kurabilir. Sen, Peygamberin bu "insanogluustulugu" nu nasil acikliyorsun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Hocam bir şekilde birilerinin tebliğ etmesi gerekiyordu bu emirleri. Ve kendi türümüzden olması bizler için daha iyi bir durum diye düşünüyorum. Ayrıca insan değil de melek gonderseydi ebliğ için bu çok daha olağanüstü bir durum olmaz mıydı? Ve melek gondermiş olsaydı islamiyetteki imtahan kavramının bir anlamı kalmayacaktı. Zira iman görmeden inanmaktır. Tabi peygamber olarak seçilenlerin de diğer insanlardan daha üstün olması gerekiyordu zira bu insanların güvenililirlik açısından ahlaki açıdan ve tüm diğer erdemlerinin o topluluk içindekilerden çok daha iyi durumlarda olması gerekiyordu ki insanlar bu kişiye inansınlar. Zira bir hırsızın veya yalancının birşeyler anlatması sizde ne kadar etki bırakabilir ki? Oysa dürüst ve bir çok erdemli vasfı üzerinde taşıyan birisine olan inancımız çok daha üst seviyelerde olur siz de takdir edersiniz. Bu durumu olaganüstülük olarak çok da algılamamak gerek. Ama şu bir gerçek ki onlar sıradan insanlar gibi değillerdir. Üstün ahlaklı idiler ve bu yüzden aralarından sıyrıldılar. Siz de kendinize bir sözcü tayin etmek isterseniz eğer siz de mutlaka güvenilir ve dürüst bir insan seçersiniz ben de. Bir iş yerinde bile hem çalışkan hem de güvenilir ve güzel ornek taşıyan insanlar bir yerlere gelir genelde. Onlar daha çok seçilirler. Uzun uzaduya yazmak istemiyorum sizi sıkarak. Ne demek istediğimi inşallah anlatabilmişimdir. Saygılar
|

22-08-2010, 04:34
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger nerdesinfiruze;
Hocam islamiyette hiçbir musluman hz Muhammed s.a.v. e tanrısallık kavramı yükleyemez. Zira hz Muhammed s.a.v. kuranda şunu dediği belirtilmiştir-nerdesinfiruze-
Peki, Peygamber icin" Allah'in 'agzindan' konusuyor, onun istediklerini dile getiriyor, onun direktiflerini/emirlerini, yonlendirim ve yaptirimlarini, dile getiriyor" Yani bir cesit "elci" oluyor, diyebilir miyiz?
Eger boyle ise, elci durumundaki, peygamber; bu dile getirdikleriyle, hem fikir mi, degil mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Evet hocam dogrudur. Allahın kulu ve Elçisidir. Zira Kuran ı Kerimde belirtilen Allahın bildirdiklerini kendisi vasıtası ile insanlara bildiren kendisidir.
|

22-08-2010, 04:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Hocam bir şekilde birilerinin tebliğ etmesi gerekiyordu bu emirleri. Ve kendi türümüzden olması bizler için daha iyi bir durum diye düşünüyorum. Ayrıca insan değil de melek gonderseydi ebliğ için bu çok daha olağanüstü bir durum olmaz mıydı? Ve melek gondermiş olsaydı islamiyetteki imtahan kavramının bir anlamı kalmayacaktı. Zira iman görmeden inanmaktır. Tabi peygamber olarak seçilenlerin de diğer insanlardan daha üstün olması gerekiyordu zira bu insanların güvenililirlik açısından ahlaki açıdan ve tüm diğer erdemlerinin o topluluk içindekilerden çok daha iyi durumlarda olması gerekiyordu ki insanlar bu kişiye inansınlar. Zira bir hırsızın veya yalancının birşeyler anlatması sizde ne kadar etki bırakabilir ki? Oysa dürüst ve bir çok erdemli vasfı üzerinde taşıyan birisine olan inancımız çok daha üst seviyelerde olur siz de takdir edersiniz. Bu durumu olaganüstülük olarak çok da algılamamak gerek. Ama şu bir gerçek ki onlar sıradan insanlar gibi değillerdir. Üstün ahlaklı idiler ve bu yüzden aralarından sıyrıldılar. Siz de kendinize bir sözcü tayin etmek isterseniz eğer siz de mutlaka güvenilir ve dürüst bir insan seçersiniz ben de. Bir iş yerinde bile hem çalışkan hem de güvenilir ve güzel ornek taşıyan insanlar bir yerlere gelir genelde. Onlar daha çok seçilirler. Uzun uzaduya yazmak istemiyorum sizi sıkarak. Ne demek istediğimi inşallah anlatabilmişimdir. Saygılar
|

22-08-2010, 04:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger neredesinfiruze;
Evet hocam dogrudur. Allahın kulu ve Elçisidir.-neredesinfiruze-
O zaman bir sorun ortaya cikmiyor mu?, yani Peygamber; Insanoglu ile Allah arasinda kopru kuran, ucuncu bir tur olmuyor mu?, yani peygamber, "insanogluustu" olmuyor mu?
Peki bu bilimsel gerceklerle celismiyor mu? Sonucta bilime gore, insanoglu turu ve biri sadece kendi turu ile dialog kurabilir. Sen, Peygamberin bu "insanogluustulugu" nu nasil acikliyorsun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|