Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-09-2012, 17:00
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz yalnızca inanılmazsınız değil, aynı zamanda berbatsınız. Neden böyle söylediğimi #119. mesajımda açık bir şekilde görebilirsiniz.

Bu tartışma "Yasin 40. ayet için yorumlarınızı istiyorum" olarak açılmıştı ama son 2-3 tabdır Güneş'in bir süpernovaya dönüşmesi sonrasındaki olayları tartışıyorsunuz.

Bu mudur yani tartışma?

Hatırlıyorum da, daha önceden başka tartışmalarda ilgisiz birçok mesaj yazıldığında, bu mesajlar Neva ya da diğer moderatör arkadaşlar tarafından konu dışı gerekçesiyle çöpe atılmıştı.

Neyse, ben bu arkadaşların son mesajlarını Güneş'in süpernova olması halinde, meydana gelebilecek astronomi olayları anlamak isteyen bir gözle baktıklarını düşünüyor ve gereksiz de olsa hoşgörüyle bakıyorum.

Şimdi, tartışmaya kaldığımız yerden devam edersek; #119. mesajımdan sonra ne söyleyebiliriz, ona bir bakalım.
Ayette güneş ile ayın buluşmadığı yazılmış ben ise sadece yörünge anlamında değil güneşin yakıtı bitince tam anlamda birbirlerine geçiceğini yazdım yani amacım buydu ancak bir arkadaş yalan atma öyle bir şey yok yazınca açıklama gereği duydum, kusura bakmayın konu sapmış olabilir.
Alt 09-09-2012, 17:10
PEXMANQ PEXMANQ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onu, soyleyen arkadasa soracaksiniz bana degil.

Gunesin yakitinin tukenecegi bilimsel olarak %100 kesin bir bilgi midir?

Ha pardon, siz durup bukmeniz gerektigi icin(ayet boyle diyor cunku) boyle bakmak zorundasiniz.
beni yanlis anladiniz..ben gunesin yakiti bitecek yada bitmeyecek demedim...ki bilimadamlarinca kabul edilen bir gercek..eninde sonunda gunesinde enerjisinin bitecegi soyleniyor-..bir kac milyar yil daha tam emin degilim...

benim mesajimda demek istedigim..zaten gunes bittiginde dunyada herhangi bir hayatin olmasinin mumkun olmadigi yonunde..kisa zamanda once bitkiler ve diger canlilar sirasiyla olecektir...ha bana gore kiyamet o gune kalirmi bence kalmaz..benim inancim evrenin ole milyaryillik falan bir omru yok(ne alaka diye sormayin..sadece kendi dusuncem)

+demirefeye..

arkadasim muslumanlari asagilamaktan baska isin yokmu..iki satir bilgi yazsan mantikli seyler zormudur yani...diyorsunki onlar farkinda degillerdi tutulmalardan falan..merak etme illaki onlarda onun ne oldugunu biliyorlardi..sana bir bilgi vereyim..tarihteki ilk anlasma kades antlasmasi bile sadece bir tutulma yuzunden imzalanmistir..ara google da bulurusun detayini..o yuzden illaki o kurani kendi yazdi dedigin peygamber ve o donemdeki insanlarda tutulma gormuslerdir..

yani! Kuranda bahsedilen sey yalanmidir?gunes ay dunya bir yorungede gidiyor..hicbirbirine yetisebiliyorlarmi?zaten yetisse sen bu satirlari yaziyor olabilrmiydin?ortada bir dunya olurmuydu?arkadasin biride demiski gunes birgun cekecek icine hepsini..dogru olabilir belki bu gerceklesir birgun cekim gucuyle...e bu zaten bu sistemin sonu degilmidir?

Konu PEXMANQ tarafından (09-09-2012 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-09-2012, 17:20
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ayetten cehalet değil de ilim çıktığını iddia edecek müslüman arkadaşları sabırsızlıkla bekliyorum. Bu mızrağı çuvala nasıl sığdıracaklarını cidden merak ediyorum. Müslüman bu! Kalkışır mı kalkışır. Mızrak çuvalı deler çıkar, sığdı diye iddia eder!

Müslüman milletinin olmazı yoktur. Müslümana göre ol deyince olur çünkü.
Alt 09-09-2012, 21:16
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

demirefe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayetten cehalet değil de ilim çıktığını iddia edecek müslüman arkadaşları sabırsızlıkla bekliyorum. Bu mızrağı çuvala nasıl sığdıracaklarını cidden merak ediyorum. Müslüman bu! Kalkışır mı kalkışır. Mızrak çuvalı deler çıkar, sığdı diye iddia eder!

Müslüman milletinin olmazı yoktur. Müslümana göre ol deyince olur çünkü.
Size göre biz olabiliyor isek, bize göre sizin oluşunuz niye saçma gelsin ki? Bize saçma gelmeyen, size niye saçma geliyor?

Sizde ki son moda şu olmuş görüyorum ki, küfür içermeyen tüm iğneleyici lafları ardı ardına sayayım. Cehalet, cahil, akılsız. Heybenizde ne çok iğneleyici laf varmış. Tekrar üzüldüm...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 10-09-2012, 00:59
Yasaklandı

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
üzüldüm...
Üzülmenizi istemezdim ama ayetten çıkan bu. Başka bir şey çıksa yazardım. Yani deseydi ki dünya güneşe pervanedir, ay da dünyaya filan diyebilirdi. Pervane denen gececi uçucu böceklerin ışık kaynaklarının etrafında döndükleri çok eski zamandan beri bilinir. Zararı yok ay dünyaya aşık, dünya güneşe diye mecaz bile yapabilirdi.

Bu tür bir imayı rahatlıkla demesi çok mümkündü. Bunu deseydi evet derdik yani, bunu yazan çok şey biliyormuş.

Maalesef böyle bir şey demek yerine tamamen zırvalıyor. Horozun altına horoz, kedinin altına kedi yazılmaz. Bunlar dünyanın her yerinde bilinir. Zırva da zırvadır, değiştiremezsiniz.

Söz konusu ayette yazanlar da apaçık zırva. Dünyada önyargılı müslümanlar hariç, hangi insana bunları okusanız saçma bulur. Buna hikmetli kerametli diyecek kimseyi müslümandan başka bulamazsınız. Ben de sizin adınıza üzgünüm ama yapacak bir şey yok.
Alt 11-09-2012, 11:21
dağcı dağcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Acep şu anlama gelmesin;
Erişmek kelimesinin anlamı bir yere ulaşmak, varmaktır. Ay kendi yörüngesini bir günde tamamlarken güneşin yörüngesi 365 günde tamamlanır.

"Ne gunes aya erisebilir"..
Alt 11-09-2012, 12:08
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

simonuniti´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ne güneş aya erişebilir, ne de gece, gündüzün önüne geçebilir. Hepsi bir felekte (yörüngede) yüzmektedirler." yasin 40

Daha once bu konu hakkinda bahsedildi mi bilmiyorum.Eger bu konu islenmisse kusura bakmayin cunku bu konularda yeniyim...

neyse sadede geleyim.Bu ayeti incelerken "Ayin Yorungesi" adli baslikta ayin ve gunesin birbirlerine yetisip yetismemesinden bahsediliyor.Ve hemen aklima herkesin bildigi basit bir doga olayi olan gunes tutulmasi aklima geldi.Eger asagidaki resimlere bakarsaniz daha net anlarsiniz.

Acaba ayete ters dusen bir durum var mi?Yorumlarinizi bekliyorum.

Benim yorumum,Günes Ay a zaten erisiyor(isinlari,sicakligi) ama Ay Günese erisemiyor,gece gündüzün hem önünde hemde arkasinda.
Insanoglunun ,bu zirvalarin üzerine yorum yapmak zorunda olmasi bile bir felaket,bu kitap o günün sartlarinda yazilmis bir kitap,icine ne kadar bakarsan bak,,,hicbirsey yok,bugünün ilkokul ögrencisinde bile hem kurandan hemde muhammedden daha fazla bilgi var.
Ayetde Dünya Günesin etrafinda ayda dünyanin etrafinda dönüyor ayrica acilar ve uzakliklar yazsaydi o zaman evet bu bizden üstün bir gücden geliyor diyebilirdik.
Mucize ,ne günes aya yetisebilir nede gece gündüzün önüne gecebilir,lafi deyil,mucize günesin derecesini ,ömrünü,uzakligini ve civarindaki gezegenleri saymakdir,,bilim bunlari yapiyor ama insanogluna ne hikmetse ayetin iki lafi daha enteresan geliyor.
Bu balda sifa var lafina benziyor(iyikide söyledin be muhammed,yoksa insanlik nasil bilecekdi balda sifa oldugunu(6 aydan kücük bebeklere zararli ama sevgili peygamberin bundan haberi yokmuski yazmamis),).
Bilim-- www.ballicarsi.com/balin-kimyasal-yapisi-baldaki-vitamin-ve-mineraller.shtm
Kuran---balda sifa var(6 aydan kücük cocuklara zararli).

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 11-09-2012, 17:04
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Güneşin yakıtı bitince

Nasıl bir söz bu, hani şu an yarım depo felan mı ? Merak etmeyin o günü ne biz görebileceğiz ne güneşin kendisi.. Bilmem anlatabildim mi..

Bir de birisi yazmış ay güneşe çarpacakmış, aynı şey burada da geçerli, öyle bir şey olmayacak. Ne biz göreceğiz, ne insanlık, ne de hatta "ay"ın kendisi..
Alt 11-09-2012, 18:20
Yasaklandı

Bu müslümanların bilimden bu kadar da uzak olması şaşırtıcı değil. Dogmalara saplanan insanların bilimle bir alakaları olması beklenemez tabii.

Güneşin yakıtı elbette bitecek. Uzayda sürekli yakıtı biten yıldızların sonunu gözlüyor astronomlar. Bunlar ya karadeliğe dönüşüyor, ya nötron yıldızına. (Yıldızın büyüklüğüne göre)

Güneş büyüklüğünde yıldızların sonu da belli. Bunda şaşılacak hiç bi şey yok. Hidrojen helyuma dönüşüyor. Hidrojen bitince helyum senteze başlar ve yıldız kısa sürede kızıl deve dönüşür. Bir milyar yıl sonra güneşin sıcaklığı çok artacak ve dünya çok sıcak olacak. Bir milyar yıl daha geçtiğinde dünya hemen hemen yaşanmaz hale gelecek. Üçüncü milyar yılın sonunda dünyada su kalmayacak. Çok daha kısa sürede ise kayalar bile eriyecek, çünkü güneş iyice büyüyüp Merkür ve Venüs'ü yutmuş ve dünyamıza çok yaklaşmış olacak.

Yapılan hesaplar büyük olasılıkla dünyamızın da şişen Güneş tarafından yutulacağını gösteriyor. Yutulmazsa bile tamamen kavrulacak. Yüzeyinde erimiş kayalardan başka bir şey kalmayacak. Bu durumda Ay büyük ihtimalle yutulacak.

Sonrasını merak edenler için güneş soğuyup dış katmanlarını uzaya salacak ve gezegen kadar ağır çekirdeği kalacak. Bu da güneş sisteminin parçalanıp dağılması ile sonuçlanacak. Yutulmamış gezegenler de çok azalan güneşin çekimi nedeniyle yörüngeden çıkıp uzayın derinliklerinde kaybolacak.

Konu demirefe tarafından (11-09-2012 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-09-2012, 18:30
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Güldüğüm olay güneşin yakıtının bitmesinin bizim için o kadar uzak olması ki bizim yanına bile yaklaşamayacağımız bir durum olmasıdır.

Öyle bir durum ki ondan önce kesin olarak şmyle söyleyeyim dünya gezegeni için kıyamet kopacaktır. O bakımdan bu şey gibi bir şey...

Teybin pili bitme durumuna karşı siz teybin atomlarının zamanla bozunacağı durumunu göz önüne alıyorsunuz. Bende diyorum ki Teyp atomları bozunması o kadar uzakki ondan önce pil bitecek diyorum...

Bilmem anlatabildimmi bilimsel olaraktan..

Önerilen Siteler