simonuniti´isimli üyeden Alıntı
"Ne güneş aya erişebilir, ne de gece, gündüzün önüne geçebilir. Hepsi bir felekte (yörüngede) yüzmektedirler." yasin 40
Daha once bu konu hakkinda bahsedildi mi bilmiyorum.Eger bu konu islenmisse kusura bakmayin cunku bu konularda yeniyim...
neyse sadede geleyim.Bu ayeti incelerken "Ayin Yorungesi" adli baslikta ayin ve gunesin birbirlerine yetisip yetismemesinden bahsediliyor.Ve hemen aklima herkesin bildigi basit bir doga olayi olan gunes tutulmasi aklima geldi.Eger asagidaki resimlere bakarsaniz daha net anlarsiniz.
Acaba ayete ters dusen bir durum var mi?Yorumlarinizi bekliyorum.

|
Benim yorumum,Günes Ay a zaten erisiyor(isinlari,sicakligi) ama Ay Günese erisemiyor,gece gündüzün hem önünde hemde arkasinda.
Insanoglunun ,bu zirvalarin üzerine yorum yapmak zorunda olmasi bile bir felaket,bu kitap o günün sartlarinda yazilmis bir kitap,icine ne kadar bakarsan bak,,,hicbirsey yok,bugünün ilkokul ögrencisinde bile hem kurandan hemde muhammedden daha fazla bilgi var.
Ayetde Dünya Günesin etrafinda ayda dünyanin etrafinda dönüyor ayrica acilar ve uzakliklar yazsaydi o zaman evet bu bizden üstün bir gücden geliyor diyebilirdik.
Mucize ,ne günes aya yetisebilir nede gece gündüzün önüne gecebilir,lafi deyil,mucize günesin derecesini ,ömrünü,uzakligini ve civarindaki gezegenleri saymakdir,,bilim bunlari yapiyor ama insanogluna ne hikmetse ayetin iki lafi daha enteresan geliyor.
Bu balda sifa var lafina benziyor(iyikide söyledin be muhammed,yoksa insanlik nasil bilecekdi balda sifa oldugunu(6 aydan kücük bebeklere zararli ama sevgili peygamberin bundan haberi yokmuski yazmamis),).
Bilim--
www.ballicarsi.com/balin-kimyasal-yapisi-baldaki-vitamin-ve-mineraller.shtm
Kuran---balda sifa var(6 aydan kücük cocuklara zararli).