Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-01-2011, 15:26
_melek_
Üye Değil

Altar_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
doğru olan herşeyi kabul ediyorum....siz aksini iddia ediyorsanız buyurun konu ile ilgili ayetlerin yanlış olduğunu ispatlayın..
ben müslümanım....deizm'in kuran ve hadisleri kabul etmediğini sanıyordum.neyi reddediyosunuz peki.......deistlikle ilgili bir bilgim yok
Alt 27-01-2011, 15:56
Altar_ Altar_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim görüşlerim (hakikat islamı) çerçevesinde şekilleniyor...geleneksel islam anlayışına karşıyım..islam dünyasının bugün içinde bulunduğu rezalet ve sefaletin sebebi bu gelenekçi anlayışın iktidar ve servet tutkularının yani nefsaniyetlerinin esiri olmalarının soncudur...bugün sayıları az da olsa hakikat islamını bilenler yani islamın evrensel mesajlarını idrak edebilen bunu hakettiklerini düşündükleri insanlara aktaran sayıca az da olsa birileri var...fakat bu ilahi evrensel mesajlar bütün insanlığa açıklanamıyor..bu kelamın tebliğ etmek isteyenlerin sonu katledilmek olmuştur...ehli-beyt,in katledilmesi onlardan sonra gelen bütütn soyun çöllerde aç susuz bırakılıp öldürülmesi...hallac-ı mansurların, muhittin-i arabi,lerin,pir sultanların ve daha nice hak yolunda ilerleyen hidayet yolcuları katledilmiştir.....
...deizm konusuna gelince,ben sonunda ist,izm gibi süslü kelimelerin kulanıldığı ideolojik akımlara, sömürgeci batı taklitçiliğine karşıyım...şu çelişkiyide anlamıyorum bazıları ben kesinlikle tanrıya inanmıyorum reddediyorum derken.. sıradan bir insanın kendi çapında görüşlerini oluşturup sonuna izm takısı getirdiği görüşleri kendine tanrı edinip ben inançsızım fakat felanca ideolojiyi savunuyorum gibi tutarsız görüşleri, içinde bulundukları tutarsız ruh halinin göstergesidir..madem bu evrenin tesadüfler sonucu oluştuğunu iddia ediyorsun neden tesadüfler sonucu birinin aklına gelen görüşlerş kendine doğru kabul ediyorsun? diye sormalı kendine diye düşünüyorum...
Alt 27-01-2011, 16:55
_melek_
Üye Değil

benim görüşlerim (hakikat islamı) çerçevesinde şekilleniyor...geleneksel islam anlayışına karşıyım..islam dünyasının bugün içinde bulunduğu rezalet ve sefaletin sebebi bu gelenekçi anlayışın iktidar ve servet tutkularının yani nefsaniyetlerinin esiri olmalarının soncudur...bugün sayıları az da olsa hakikat islamını bilenler yani islamın evrensel mesajlarını idrak edebilen bunu hakettiklerini düşündükleri insanlara aktaran sayıca az da olsa birileri var...fakat bu ilahi evrensel mesajlar bütün insanlığa açıklanamıyor..bu kelamın tebliğ etmek isteyenlerin sonu katledilmek olmuştur...ehli-beyt,in katledilmesi onlardan sonra gelen bütütn soyun çöllerde aç susuz bırakılıp öldürülmesi...hallac-ı mansurların, muhittin-i arabi,lerin,pir sultanların ve daha nice hak yolunda ilerleyen hidayet yolcuları katledilmiştir.....
...deizm konusuna gelince,ben sonunda ist,izm gibi süslü kelimelerin kulanıldığı ideolojik akımlara, sömürgeci batı taklitçiliğine karşıyım...şu çelişkiyide anlamıyorum bazıları ben kesinlikle tanrıya inanmıyorum reddediyorum derken.. sıradan bir insanın kendi çapında görüşlerini oluşturup sonuna izm takısı getirdiği görüşleri kendine tanrı edinip ben inançsızım fakat felanca ideolojiyi savunuyorum gibi tutarsız görüşleri, içinde bulundukları tutarsız ruh halinin göstergesidir..madem bu evrenin tesadüfler sonucu oluştuğunu iddia ediyorsun neden tesadüfler sonucu birinin aklına gelen görüşlerş kendine doğru kabul ediyorsun? diye sormalı kendine diye düşünüyorum...

ehli beyti kabul ediyosunuz.peygamberimizide kabul etmiş oluyosunuz.dolayısıyla hadisleride.ayetleride kabul ediyosunuz.anlaşamadığımız noktayı araştırıyorum.biraz daha neye inanıp neye inanmadığınızı açıkça anlatırsanız beni aydınlatmış olursunuz.
Alt 28-01-2011, 00:18
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ehli beyti kabul ediyosunuz.peygamberimizide kabul etmiş oluyosunuz.dolayısıyla hadisleride.ayetleride kabul ediyosunuz.anlaşamadığımız noktayı araştırıyorum.biraz daha neye inanıp neye inanmadığınızı açıkça anlatırsanız beni aydınlatmış olursunuz.
Değerli melek ;

Bir ateist olarak dininiz içerisindeki farklı fikir ve felsefeleri size öğretmek benim görevim olmamalı değil mi?

Değerli arkadaşımız Altar ; Bir "vahdet-i vücut" cudur. Şuradan buyurunuz
Yani müslüman... Sizin gibi "Sunni" değil ama. (Sünni misiniz bilmiyorum ama Türkiyenin geneli Sünnidir, o bakımdan böyle yazdım).

Esen Kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 28-01-2011, 18:33
_melek_
Üye Değil

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli melek ;

Bir ateist olarak dininiz içerisindeki farklı fikir ve felsefeleri size öğretmek benim görevim olmamalı değil mi?

Değerli arkadaşımız Altar ; Bir "vahdet-i vücut" cudur. Şuradan buyurunuz
Yani müslüman... Sizin gibi "Sunni" değil ama. (Sünni misiniz bilmiyorum ama Türkiyenin geneli Sünnidir, o bakımdan böyle yazdım).

Esen Kalınız.
teşekkür ederim yardım ediyosunuz.fakat zaten size sormuyorum ki
Alt 28-01-2011, 20:52
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkür ederim yardım ediyosunuz.fakat zaten size sormuyorum ki
Benim ki sadece yardım değerli melek. Karşılıksız yardım.

Küçük bir gözlemimi sizinle paylaşmak isterim :

Altar dostum, inanacının tüm felsefesini döktürmüş. Konuya hakim ve bilgili bir kişi zaten hemen anlar. Bu konuda da, konuya hakim ve bilgili değilmişsiniz demek ki...

Esen Kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 28-01-2011, 21:36
Üye

ben gerekli açıklamayı aslında hem genel mesajlarda hemde özel mesaj yolalamak kaydı ile melek arkadaşa ilettim...ama melek arkadaş geleneksel anlayaşın, dayatmacı ve kalıplaşmış ideolojisine bağlı oduğu için islam hakikatinin ezber mantalite ile değil sorgulayan ve muhakeme eden bir anlayış ile kavranabileceği reailetsinden uzak....

..geleneksel islam anlayışı kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştiren,yok sayan hatta din dışı,bidat,sapkın gibi yakıştırmalar ile saf dışı tutmuştur...bu yok sayma ve tahkir hareketi sistematik ve bilinçli bir politikadır...benzer bir hareket,aziz paul isimli yahudi bir din adamının isevi olduktan sonra gerçek iseviliği yok sayıp yahudi şeritatına dayalı düzmece bir din ortaya çıkarmasına benzer...işte bu güruh gerçek iseviliği ortadan kaldırdıktan sonra müslümanlığın tebliği ile aynı senaryoları tekrar hayata geçirdiler..ve büyük oranda başarılı oldular...

..islamı gerçekten kavramak isteyenler artık şu soruları sormalı:
-islam hadislerin mi hakikatlerin mi dini?
-peygamberimizin tebliğ ettiği mesaj oruç,namaz,zekat vb. teferruatlarmı yoksa daha evrensel olgular mı?
-kuran,da "siz dinlerini fıkra fıkra(mezhep) bölenlerden olmayın" ayeti varken islamda onlarca mezhep olup bunların ayrı ayrı kendilerini hak sayması islama aykırı değilmi?
-peygamber efendimizin son nefesini verdiği sırada insanlığa bırakmak istediği vasiyeti yazmasına dahi engel olanlar kimdir?
-peygamberin ölümünün ardından onun soyundan gelenlerin bilinçli bir şekilde katledilmesinin sebebi nedir?
Alt 28-01-2011, 21:59
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

islamı gerçekten kavramak isteyenler artık şu soruları sormalı:

-peygamberimizin tebliğ ettiği mesaj oruç,namaz,zekat vb. teferruatlarmı yoksa daha evrensel olgular mı?

-kuran,da "siz dinlerini fıkra fıkra(mezhep) bölenlerden olmayın" ayeti varken islamda onlarca mezhep olup bunların ayrı ayrı kendilerini hak sayması islama aykırı değilmi?
-İslam hakikatlerin dini ,nasıl peygamber günlük yaşamdaki gelişmelere göre 23,5 senede islamın kurallarını yazdıysa arkasından gelenlerde onu takiben gelişen dünyamıza göre üfürmeye devam etmekteler.

-Peygamberin böyle bir tebliği yok .
Ne oruç ne namaz ne de zekat ile ilgili bugünkü uygulamarla örtüşen bir tebliği yok .

-Evet aykırı ama bu bir zorunluluk ,çünkü islam ham haliyle kabul edilemiyeceğinden olur olmaz her aklı sever islamı yorumlayarak yaşamakta ve bu yorum ve icra da islamda parçalanma yaratmakta.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 29-01-2011, 15:52
_melek_
Üye Değil

ben gerekli açıklamayı aslında hem genel mesajlarda hemde özel mesaj yolalamak kaydı ile melek arkadaşa ilettim...ama melek arkadaş geleneksel anlayaşın, dayatmacı ve kalıplaşmış ideolojisine bağlı oduğu için islam hakikatinin ezber mantalite ile değil sorgulayan ve muhakeme eden bir anlayış ile kavranabileceği reailetsinden uzak....

..geleneksel islam anlayışı kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştiren,yok sayan hatta din dışı,bidat,sapkın gibi yakıştırmalar ile saf dışı tutmuştur...bu yok sayma ve tahkir hareketi sistematik ve bilinçli bir politikadır...benzer bir hareket,aziz paul isimli yahudi bir din adamının isevi olduktan sonra gerçek iseviliği yok sayıp yahudi şeritatına dayalı düzmece bir din ortaya çıkarmasına benzer...işte bu güruh gerçek iseviliği ortadan kaldırdıktan sonra müslümanlığın tebliği ile aynı senaryoları tekrar hayata geçirdiler..ve büyük oranda başarılı oldular...

..islamı gerçekten kavramak isteyenler artık şu soruları sormalı:
-peygamber efendimizin son nefesini verdiği sırada insanlığa bırakmak istediği vasiyeti yazmasına dahi engel olanlar kimdir?
-peygamberin ölümünün ardından onun soyundan gelenlerin bilinçli bir şekilde katledilmesinin sebebi nedir?

hadisleri kabul etmiyosunuz.bu nasıl müslümanlık anlamadım,

Cenab-ı Hak Ali imran 31.ayette şöyle buyuruyor;

"(ey Rasulüm!)De ki:eğer Allah'ı seviyorsanız,bana itiat ediniz ki,Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun.

Haşr 7,

"Rasul size ne verdiyse onu alın!size neyi yasakladıysa ondanda kaçının ve Allah'tan korkun!Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir."

Muhammet 33,

"Ey iman edenler!Allah'a itiat edin ve Peygambere itiat edin de amellerinizi boşa çıkarmayın!"

hayatımızın her alanında onu örnek alır,ibadetlerimizi onun belirlediği ölçüde yaparız.aslında konuşulacak çok konu var.ama hadisleri sünnetleri kabul etmediğiniz müddetçe diğer konuların konuşulması anlamsız olur
Alt 29-01-2011, 16:51
Üye

melek sen area,nın söylediği gibi anlattıklarımı kavrayamayacak ve muhakeme edemeyecek kapasitede birisin...sen en iyisi doğru bildiğin ile iman et ..sana şimdi o güvendiğin hadislerden binlercesini buraya yazıp nasıl çeliştiğini,peygamber efendimizim emrine itaat edilmeyip vasiyetine nasıl ihanet edildiğini kurandan örnekler vererek açıklamaka isterdim fakat anlatacağım hiç bir şey seni ikna edemez...sana senin anlayacağın şekilde bir örnek ile anlatayım ;şimdi senin elinde 1 litrelik su kabı var, benim 100 litrelik su kabım var...ben ne kadar uğraşamda sana 100 litrelik kaptan verebileceğim su miktarı 1 litreyi asla geçemez..fazlasını vermeye çalışırsam kap taşar ve su israfı olur..bu yüzden burda uzun uzun açıklama yapıp bilgi israfı yapmak istemiyorum...

Önerilen Siteler