Altar_´isimli üyeden Alıntı
ben gerekli açıklamayı aslında hem genel mesajlarda hemde özel mesaj yolalamak kaydı ile melek arkadaşa ilettim...ama melek arkadaş geleneksel anlayaşın, dayatmacı ve kalıplaşmış ideolojisine bağlı oduğu için islam hakikatinin ezber mantalite ile değil sorgulayan ve muhakeme eden bir anlayış ile kavranabileceği reailetsinden uzak....
..geleneksel islam anlayışı kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştiren,yok sayan hatta din dışı,bidat,sapkın gibi yakıştırmalar ile saf dışı tutmuştur...bu yok sayma ve tahkir hareketi sistematik ve bilinçli bir politikadır...benzer bir hareket,aziz paul isimli yahudi bir din adamının isevi olduktan sonra gerçek iseviliği yok sayıp yahudi şeritatına dayalı düzmece bir din ortaya çıkarmasına benzer...işte bu güruh gerçek iseviliği ortadan kaldırdıktan sonra müslümanlığın tebliği ile aynı senaryoları tekrar hayata geçirdiler..ve büyük oranda başarılı oldular...
..islamı gerçekten kavramak isteyenler artık şu soruları sormalı:
-islam hadislerin mi hakikatlerin mi dini?
-peygamberimizin tebliğ ettiği mesaj oruç,namaz,zekat vb. teferruatlarmı yoksa daha evrensel olgular mı?
-kuran,da "siz dinlerini fıkra fıkra(mezhep) bölenlerden olmayın" ayeti varken islamda onlarca mezhep olup bunların ayrı ayrı kendilerini hak sayması islama aykırı değilmi?
-peygamber efendimizin son nefesini verdiği sırada insanlığa bırakmak istediği vasiyeti yazmasına dahi engel olanlar kimdir?
-peygamberin ölümünün ardından onun soyundan gelenlerin bilinçli bir şekilde katledilmesinin sebebi nedir?
|
hadisleri kabul etmiyosunuz.bu nasıl müslümanlık anlamadım,
Cenab-ı Hak Ali imran 31.ayette şöyle buyuruyor;
"(ey Rasulüm!)De ki:eğer Allah'ı seviyorsanız,bana itiat ediniz ki,Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun.
Haşr 7,
"Rasul size ne verdiyse onu alın!size neyi yasakladıysa ondanda kaçının ve Allah'tan korkun!Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir."
Muhammet 33,
"Ey iman edenler!Allah'a itiat edin ve Peygambere itiat edin de amellerinizi boşa çıkarmayın!"
hayatımızın her alanında onu örnek alır,ibadetlerimizi onun belirlediği ölçüde yaparız.aslında konuşulacak çok konu var.ama hadisleri sünnetleri kabul etmediğiniz müddetçe diğer konuların konuşulması anlamsız olur