Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-12-2010, 22:53
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger cemal;

Iste bilimsel olarak sorun ve bilime, bilimsellige girmeyen ve uzerine bilimsel method uygulanamayan sorun, Allah sorunudur. Cunku bir fenomen olarak gozlemlenemez, dolayisiyle teoriye tasinamaz ve yanlislanamaz. Ama, aklin inandigi dogru olarak, ya varlik temelinde varlanir, ya da yoklanir. Bu da bir ihtiyac konusudur.

Ben ise, teolojik (Tanrinin varligi) konusunda, bir dusunce ortaya koymam. Sadece teolojinin bugune kadar ortaya attigi, din ve inanc felsefelerini, gozlemler, insan ve insanligin evrenselligi adina, sorunlarini; sorunlarin icinde yer almadan ortaya koyarim.

Yani metafizigin ontolojik olarak varladigi, Allah'i varlanan icerigi ile ve onun dini ve sistemlenisini gozlemler ve insan ve de insanligi icin, yarattigi sorunlarini ortaya koyarim.

Eger konu akilciligin, inandigi bir dogru ise, bu temelde de, serbest dusunurum. Yani, islamin Kuraninin ortaya attigi Allah'a harsi bir inanc beslemem ve tasimam. Ama, tasiyanlari da kisi olarak ve kisisel kimlik degerleri olarak saygi duyarim. Sadece bu dusunce ve davranisin insan ve insanliga nasil bir zarar verdiginin gozlemini dile getiririm.

Cunku, Allah; metafizigin, teolojik algisinin bir din felsefesi olarak ve kavramsal olarak vardir. Ama, bu varlik soylemi, ne bilimi, ne bilimselligi, ne de bilimsel metodu icermez.

Benim de yaptigim, insanoglunun bu yapiciliginin, yapisalligini ortaya koymaktir.

Bu sadece ozeldeki islam ve Allah icin degil; tum din felsefeleri ve teolojik icerikli akilciligin olumlu/olumsuz olarak dogruladigi ideolojiler icin de gecerlidir.

Yani ateizm de, bir teolojik temeldeki, aklin inandigi bir dogrudur. Diger tum izmler gibi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 13-12-2010, 19:59
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Yani CeMaL, sen Amerika'dan tastiklisin ama, evrensel amcan da Ingilterden tastikli prof. Siz ikiniz bi yanyana gelseniz, Nobel bile alirsiniz bu " bilinsel" tartismalariniz yuzunden.

madde ve anti madde sizi korusun....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 15-12-2010, 00:25
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

aLLa karetsimm..yaW bisahattir bilgisayanla cebelleştim.bi yazı yazdıdım..önisleme yaptım..kaybottu..gitti..kopyala yaptıdım.şinik ona denicem..bu işnedenoluyo.ıSParta abim..bu saldırılammı ilgili..bakalımkopyal*yapıştıtı denicem.işallama olur..

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 15-12-2010, 00:26
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

vaRtOL amcam ellerinden öperim..vaLLama bu sitte çok gırgıll .hanıbenimgırgılcılıım tamam. ama valLa sizin gırgıllarda hiç bitmiyo amcam..arasırada sittede okuyom bakşa yerlerede bakıyom..(vARtoL AMcam -*-*alDostu amcam ve benimhanım aartıkın daadüz gün yazmaa çalaştıım içüm bene teprik ettiler.artıkın daayoveş yazcem.kelime araları fiLece vercem..vALLa sösz veriyom) cehendem azabı çektitmicem .eskisi kimin..) AMcanm neden gırgıl nbu sitte diyom biliyommu.uLem ben hanı kaç sene oldu bu sitteye geleli.2006mıydın deyelim.4-beş sene var.yawam cam ..hep aynı terane..ALlla var..ALLa yok..yazyazgene yas..inanan inanıyo.inammayan aynı yerde duruyo..yazbaba yas denişen bişe yok.hAAAA..yönetim bene neden üyelikten ATtı..ulem eskiden gıdemni üyedik..üyelikten ATtılar.yazar yaptılar..abiM ben ne yazarım..hem okurum hem yazarım..gennim yazar gennim okurum.. yazar ne yazar..mesela gÖNül yazar..demiamcam..neseme oda buruştu gitti.oldu yetmiş yaşımda..memeler dahle 25inde..byuna bak yatmişbeş.leş..ulem.yaşşınıza başşınısa uygun şeleryaptıtsanıza..yanı yazaradam veyama baayan..akıllı olur.
şİNİK amcam ne dincilerden geri adım var-*ne dinsis imamsıslardan..vAR..yok*---*var len-*-*-* yoklen..bu varyok bitmedi bitmes amcam..herkeş kendi mavalına bakıyo..soru hep aynı..matde nassı issan oldu..karşı soro:Alla yarattısa Allaı kimyarattı.. hoppala cuppala.. abim yanı aklımısın almadıı yerde durmamıs gerekmiyomu*?
Yanı eNVer amcam aLLa razı ossun bissürü ilinselbilinsel naflar yasmışın.doorusuna söliyim.heçbirine annamadım..
*-*-*-Benim dusuncem, ne maddeci, ne de materyalist. Aslinda metafizigin, varlik ile ilgili, hic bir akilci dogrusunun inanci olan izm degil.

Benim dusuncem, varligin, ne oldugunun kesinligi, sabitligi, ispati v.s. degil.

Benim dusuncem, epistemolojik, yani bilgi ve bilimin bilimsel metodu.

Bu da varligin ne oldugunun kesinligi ile ilgilenmez. Varligi bir fenomen olarak, gozlemler, teorisini sunar, bu teoriyi test eder ve gerektiginde de gozlemi ile yanlislar. Bilimsel metod da budur. Yani, bilim, varligin ne oldugunu degil; onun gozleminin teorisini ortaya koyar.

Oyuzden ben, ne maddeci (materyalist), ne dusunceci (idealist) ne akilci (inancsal ve dogrucu) degilim. Ben bilimselim. Varlik olarak fenomeni gozlemler ve gozlemimi gozlemin icinde bir yer almadan, dile getiririm.
343#$#$#$# filece yasmışın..bilmiyom annamadıım içim çok bişe demicem..yanı yaratılışın başı *-matdeynen olmas.ben ona biliyom.
yaNı matde hep vardın*0-demek bene çok saçma geliyo.. ama ben matdeynen ilgilenirim.onun ilmiynen oreşirim.ömcesi-nassı ayartıldıı bene -ilgilenditmiyo.*diyosan başımnan..yanı ben elimde duttuumnan ilgiliyim.ötesibene ilgilenditmiyo.**deniyosa. ne güsel..sadec matde var*bakşa bişe yok.ona yaratn olmas-deniyosa..bene sarmas..ama yıllarca borda bi zattır ilerleme yok..dindar...dindar..aLLasıs..gene aynene alLasıs..
denişen hiçbişe olmuyo.. bAK --ALLAIN matamatİK hesabına--60000 bin kişi okudu.. bitene fikri denişen yok..çek babaçek..çek uzasın..
isteyen istedii kadan güsel örnek getitsin.kimse öbürüne..senin eşşeen kara demiyo...iLLa benim aşek kara..seninki kancık..
onumiçin ben heç kısmıyom..hesap dorumu-eerimi..abim bu dunyada eyilik yapalım.
çalmayalım*-çırpmayalım... işimise doorudürüs yapalım.fakkire fukaraya*-düşküne yardımçı olalım..-* hAK yemeyelim.kötülüe meyil vermeyelim..sate ALla bise eyilik etcek.öteye gidinces.. melekler decekkine..yaw bu temis bi adamdın..amacık buna dinden imamdan souttukları içüm*ikkara sapmış..bu temis adam..Rappim-* bunnara accık dokandırıp-aklı başına gelsin deyi gerçei göstertip* musadenne eyilerin yanına koyalımmı*? *-*--*
haDi gene bak sıyıttıtım size..tabi buna KArar vercek olan RAppimis..
yeterkine terbiyesisleşmelim.kavga gürültü yapmayalım.saykılı*-sevgili olalım.Sate Allaın zopası yok*- bu dunyada herşein karşıLıı eyi veya kötü hemen verilmiyo.Ona bis karar veremyis.neden ele olduda -bele olmadı..
Yanı bis kuRana sisin kiminde bakmıyos.Haz.Muammet efendimise(SAV) inanıyos.hAZ.ALİ efendimisi çok seviyos.AŞuremisi yapıyos.dinni dinsis demiyos.veriyos daıtıyos..cUmada olsa camimise gidiyos.Allaım verdiin saalıa-evlada-devlete*varlıa -yoklua hamdossun.diyos.camiden çıkıncas büyüklerimisin elinden öpüyos.Rappimisin önünde eiliyos.ŞÜkrediyos.bu bie aır gelmiyo.Kimseyede neye camiye gelmiyon*-neye namas kılmıyon.-neden inammıyon?demiyos.demee de hakkımıs yok.herkeşin inamcı gennine abim.
Büyüklerimin ellerinden öperim.vaRTOL amcam çok saol.enVEr aabim.sende çoksaol.
kardeşinis.CEmal. *(fosuruktan pırof... of allaım.offf )

'
Alt 15-12-2010, 00:38
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger cemal;

Birincisi, yaraticinin, yaratan cikmazi;
Ikincisi maddenin once, ilk cikmazi vardir ve bu ikiside metafizigin ontolojisinin (varlik) ve teolojinin (tanrinin varligi) konusudur.

Benim konum ise, bilim, bilimsellik, bilimsel method. Yani gozlem, teori, teori test ve gozlem ile teorinin yanlislanabilirligi.

Bilim maddeden yola cikmaz, fenomenden yola cikar. Cunku, madde seyin tabani olarak kesinlik icerir. Bilimde ise kesinlik, sabitlik yoktur.

Oyuzden sana, "benim ontolojik ve teolojik bir ideolojim yok" dedim.

Cunku, akilcilik dogrusuna inandigini tartisir. Bilim tartismaz, herkezi baglar ve kisilerin yorumuna, akilci ideolojilerine ve akilci dogrularina acik degildir. Cunku bilim, olgusaldir.

Oyuzden de, benim konum, bilgi, bilim, bilimsellik ve bilimsel metodu iceren, epistemolojidir. Yani, bilginin, kokeni, dogasi, ne oldugu, nerden geldigi, nasil degistigi v.s.

Yalniz, yazdiklarimi anlayamamana "uzuldum"

Bu konuda, benden istedigin, yapabilecegim bir sey var mi?, varsa bildir ki, bende nereyi, neden anlamadigini algilayayim ve ona gore anlayacagin dile indirgeyeyim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-12-2010, 19:49
Üye

Talking tePrik edrim noVA abim.sUPer MODAtör olmuşun.saol..

aBim teprik edrim.çok.bEn sene çook seviyom.ama sor nedende*? Hanı dersen *yazılarıma çookmu beeniyon ceMAL..fiKkrilerimemi hayransın*? dersen..ben yalana semem abim.Bnede yalan yok.taa bisattırını okumuşluum yok .. ama sene çok seviyomm.Çünküme ben seninresmine bayılıyomabim.
Yanı senin ne cin fikkirli olduun resminden belli abim.Sen saa bakıyo-gözüküyon**ama sola bakkıyon..Ortaya bakıncasda hem saa-hem sola idare ediyon.aYRıcadaNA çokda sevimli görünüyon.mümkünse benim veyama *benim devenin gözünede seninki kimin yapabilirmisin şeşi-beş abim ..hanı ben yazıynan gırgılcıyım.amasen görüttüde bene geçiyon aabim.tepRik edrim.
ABim bide benim senden biricamvar abim. hANı ıSParta abimin kıyana gördük Alla razı ossun..bene deve yaptı resimlen.ama benim başka pıroplemim var.onada sen çözebilirsin.saa bakıyo gözükelekten..hemen sol taraftan çaktıtmadan yapabilirsin abim..
bak abim yasdıdım*kimse sallamadı*-belkine şeşibeş sallar diyom..
( "..) AMcanm neden gırgıl nbu sitte diyom biliyommu.uLem ben hanı kaç sene oldu bu sitteye geleli.2006mıydın deyelim.4-beş sene var.yawam cam ..hep aynı terane..ALlla var..ALLa yok..yazyazgene yas..inanan inanıyo.inammayan aynı yerde duruyo..yazbaba yas denişen bişe yok.hAAAA..yönetim bene neden üyelikten ATtı..ulem eskiden gıdemni üyedik..üyelikten ATtılar.yazar yaptılar..abiM ben ne yazarım..hem okurum hem yazarım..gennim yazar gennim okurum.. yazar ne yazar..mesela gÖNül yazar..demiamcam..neseme oda buruştu gitti )
şinik fakettim 2009da bene gıdemli üye demişinis..sonama bene kaydıtmışınıs..kimi gıççını yıtmış..bene üyelikten atdeyi..ben ele bişe demedimkine*-bene neden attınıs.yanı laayıkmı görmedinis-yosam ayıkmı görmedinis..bAK adam taa önünü dooru dürüs göremiyo.. ona sÜper MODAtör yapıyonus sıkkılmadan..
neyseme abim..teprikedrim.çokteşekür edrim.ricaedr im..selmaederim.alekümselam derim..ama dıkkatli olyürükene accıkda önüne bakderim..bugünnerde yollarda çukkurlar çok fasla.. süPEr oldum deyihavalara bakarkene gazi olma -sene kaybotmayalım abim. neme lasım belkine işimise yararsın..

'
Alt 23-12-2010, 00:08
Üye

Red face dERS veriyom..

aBİm sizebires boş baraktım.biSÜRü saçma*sapan sORU vedeme konu ortada kaldın.Aççıklıyom:

Maşallah , İnşallah , Yarabbi Şükür... ( 1 2) ……………………..saWOL abim.amin.amin..
Voltaire Darwin senede maşala .Alla işine rasgetitsin abim.

Gülen Hoca'dan inciler …….. fROd oabimmeraba.aBim yaw ben bu fEYtulla hocama çok sverim.Alla-pEY
frodo ganber deyinces bu adam*-kendine tutamas.vallAMA *hakget salya sümük
aalar.Bne bu hOCAfendinin fikillerine ve ALlapEyganber sevgisine vedeme
din bilgisine hayranım.Bundaki küntür.wallamasizde filece yok.HAKget
adamsisin filece bilmicenisşekilde govur tariinive govur düşümce adamlarını ve fikirlerini biliyo annatıyo.Nassı olupda bele fotoşort resimnere inanıyo.Adem efndimisin boYU 75 metre 45 ceme filece *diyo.
hAVa anamıs-aDEM bubamısın yee keminden filece diyo*-annamıyom.Bu
akıllıuslu adam.Allaın manzemesi yokmuda yee kemine alıyo.Bnece bunnar KURAna karşı*uydurulmuş hadisler.buKAY naklara ben inammıyom.

Kuran'da Namaz Var mı? ( 1 2 3 ... Sonuncu Sayfa) … uLUkebapabim*-.hoşgeldin.kURanda namasvar.
UlulElbab annaşıldı demi*?

Renaultferrari Diyor ki : ( 1 2 3 ... Sonuncu Sayfa) reNOT abim. Eski renotlarmı eyi.FORrtlarmı?*
RENAULTFERRARİ bi yerde 74 reNOT*12 var.biyerdede 68 yumurta kasa
Forttavnus.--Hankısı iyi.Ama REnocusun deyi taraf d
DUtma.hAkkati yas.sENe güveniyom.3bin tl normelmi*?
Paramısa yazıketme..

Bir varlık olarak insanın doğa ve evrendeki yeri nedir ? lütfen yardım
emre94 eMrecim -*meraba.iSSanın yerine bilMİyom ama.TORnacı iSAnın yeri..şu
köşeden dön.cen.100mgit köşedeki kör dilençiye sor.gösterstsin manavcı Evreni..

Allah'ın Matematik Hatası... ( 1 2 3 ... Sonuncu Sayfa)
exclusive eSKlüsit abimmeraba.yaW abimnerelerdesin.sen g
Gettin namın kaldı yadikar.hANI yiit ölür namı*kalır-derlerya aynına oldu.abim.Yanı afedersin.*bi mok attın5-8 sene filece geçti.dahle hala
Matamatik hatası vARmı*?-yOKMu>>>>>> sittedeeki vatandaşlarımız annaşamadı.vAR deyen-saydımben –aşaoka 74-70beşkişi filece yok hata diyo*
VAR deyen .200yüz yetmiş4 bin kişi filecede *hata vAR-ALLa yok deyyo..
Allaalla.. yaw biyandan>> ALLA yok diyonus.
oLMadına sölediinis şeyin*hatası var.diyonus.Leeğğğnnn.. nerde*turşu nerde laana abim..bak gel vasgEç bele konulrdan.Gel sana yan dukanı dutalım*dedim.Bak dukkan saabına 5 sene eweli sene çook metettidim biliyon...İsmi filece normel deil.hACI abim.amapek* dininde imamında bi abimis*.Hoca kimin dini bilgisivar*filece demiştim.biliyon.sen gelip kiraya dutmayıncas adam başkalarına kiralara verdiidin.
Şinik bu son kiraçı* bibuçuk aydır filece kiraya vermedi deyi-hACIM dukana boşattırtıyo.geLip bene sordu.Senin eskibi arkaaşın vartdın ceMal….ölmedise.gelsin vecem ona kiraya*dedi.
İstersen gel dutalım.eyi işyapar.yANNıs bu adam çook dini bilgisi guvatlı bi hACIdır ama.
Bunun birinçi
Allaı –ALLa-ondan sonacıma bu biALLAa tapar *-hemen ardından paraya.Bakbu kaçıncı kiraçı.BU 1 ay geçiktirmeye ses etmes.ama bibuçuk odlumu.elinde bisucuk ekmek alır gelir.sennin eline verir*kapıyada koveriri.annamassın sen nassı iteleyipkakaladıına.. ..yANnıs dukan çok güsel.sen işyaparsın abim.
Şinik bak bu mATAmatik konusunda son açıklamaya yapıyom.bipırof olalaktan annatıyom.
ALLAın matamatik hatası olmas.hata sisde..bAK..matamatik şu şekilde.
1 ker bir ..eşittir. 1
1kere 2 ..eşittir……2
1 kere3 ..eşittir3
1kere 4..eşittir*4

,,,,,,,,
1kere 10 <>>>>>>>>> eşittir on..bu konu son.len amma uzattınıs –matamatik kim sis kim…taa kerata cetveline yeni öreniyonus..oordansonacıma hata arıyonus.hata senin kafanda abim.(yada benimkafamda abim.)selam ederim.gel bu dukanı sene dutalım..kaççırmaamatamatik falaca-*filece diyelekten.tezgaana bakabim.
ABim bak.Allaın matamatikhESabında heçmiheç hata olmadıına annamak içüm*
gece vaktıgök yüzüne.bak.Orda hiçbihata olmadıına görcen.hiç hata olmas.ele olmasa görümmeyen direkler üstünde okoskoca erVEn ele boşnukda durabilirmiDİN?** > cemal artıkın bukadanınada taamül edemeyis yAW..ya sabır..yaasabbır..yaasappır..yaaaaaaaa..

imZA.. gökyüzüvedeme yeryüzü*ayrıcadana(ve deve)yeraltı ilinselbilinleri konusunda yüksek pırof.CEmal > bak bu CE kalitebelgesi demekmiş..annayın yanı..

'
Alt 25-12-2010, 18:59
Üye

Cool ...

.
.
.

.
.
.

LAMec ...

'
Alt 25-12-2010, 19:38
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

sayin profumuz CeMAl.
Actigin bu egitim kursundan mezun olanlara belge veriyor musunuz? Malum, bosa kurek sallamayi hic sevmeyiz, hele egitim okul ders demek oldugundan, degil cine gitmek, kitaba kadar uzanmaya bile useniriz. Bu gercekler dayanarak, programlarinizi yapmaniz, hem sizin hem de biz naciz talebelerin icin daha yararli olacaktir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 01-11-2014, 21:21
Üye

Standart ne Başnıı yaw -?

sElamaleküm eyy dİNsiz iamamsız takımı 8(aLEkümselam.SElamı hemenceme alıyomki-* selam yerdekal masın.Sİs almassınız çünkime-biliyom 999)
baŞta vARTol amcam-sonacıma büttM cematemüs limin ( - lan yokki ööle biri burdaham salak*)
vaaYyyy AYYY vay. eski adamıMIS ceMAL gelmiş. nerdeydinlan caMIŞ..*? aBim ben bordaydımda- aarayan soran yyok.. yeni MALınıs geldi ceMALını zunutuldu-* varsayok sa gANDi keMALınıs.. dOoru oda benim kadang üldüryo milleti
*-*-*-x<x<x--------------------* zırt\\\\\ ulem yasmaya yasmaya veyama ekmağiçüm YAŞmaya knavye kullan MAYA unutmuşum abim.varTOL amcam torum oldumu-başüstüne konDUMU*?oldusa ALlaım çok ömür vesin. aRTıkın senin aazın kulana deemiştir. bİliyom ALdostu amcamın torunuol du- heeyyytt *-aazında başka nafyok.HAber daaçok sonayaz arım.EElerinden öprim. Alla manet ol.HErkeşe sel am. AL AL AL.. işte yıllarsoan geldi ceMAL*-pırof
nOT*-*-*zxdertgbs: bANa tanıyannarselam göndersin.hEpsine alcem

'

Önerilen Siteler