nerdesinfiruze´isimli üyeden Alıntı
Hocam islamiyette hiçbir musluman hz Muhammed s.a.v. e tanrısallık kavramı yükleyemez. Zira hz Muhammed s.a.v. kuranda şunu dediği belirtilmiştir
De ki (ey Peygamber) Ben size Allah’ın hazineleri bendedir, demiyorum; ne insan idrakini aşan şeyleri bildiğimi söylüyorum ve ne de size Ben bir meleğim, diyorum. Ben sadece bana vahyedileni yerine getiriyorum. De ki, hiç gören ile görmeyen bir olur mu? Siz düşünmez misiniz?” (6/En’âm, 50);
De ki: Ben de sizin gibi ölümlü bir insanım. Tanrınızın Bir ve Tek Tanrı olduğu vahyolundu bana. Öyleyse, artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, dürüst ve erdemli davranışlar ortaya koysun ve Rabbine özgü ku
llukta hiç kimseyi, hiçbir şeyi (O’na) ortak koşmasın.” (18/Kehf, 110)
Ayrıca ziyaretine gelen birisi onu gorunce heyecandan titremiş peygamberimiz s.a.v. de " heyecanlanma ben de kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum " demiştir. O asla böyle bir iddiada bulunmamış hiçbir musluman da onu o sıfata mazhar etmemiştir.
Peygamber oluşundan dolayı hiçbir zaman ayrıcalıklı biriymişçesine tavır ve davranışlarda bulunmayan Efendimiz, “Hıristiyanların Meryem oğlu İsa’yı övmede haddi aştıkları gibi beni övmede siz de haddi aşmayın. Bilin ki ben sadece bir kulum. Benim hakkımda Allah’ın kulu ve elçisidir deyin” (Buhârî, Enbiyâ 48) buyurarak kul olma bilincinde de bizlere güzel bir örneklik sergilemiştir.
|
Sayin nerdesinfiruze,
Neden peygamberi kurtarma ve ayni anda peygamberi yuceltme azmi icerisindesiniz anlamadim?
Degil mi ki insanlar taslara yuz suruyor, sakal-i serifi gormek ve dokunup opmek icin insanlar birbirini eziyor, hac denen garip eylemde tasi, binayi tavaf ediyor opuyor..
Ayrica madem inaniyorsunuz sunu da sorayim; inandiginiz tanri, yarattigi kul'la nasil oluyorda aracisiz sekilde iletisime gecemiyor?
Hem kul'a kullugu, ortak kosmayi yasakliyor, hem de kendisiyle birlikte, bir kul'a inanip, iman etmenizi istiyor. Bu kul ile de bitmiyor, yanina melekler, kitaplar da ekleniyor.