Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2010, 04:41
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger nerdesinfiruze;

Zira iman görmeden inanmaktır-nerdesinfiruze-

Yukaridaki cumlen, bakis acini cok guzel ozetliyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 22-08-2010, 04:59
nerdesinfiruze nerdesinfiruze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Zira iman görmeden inanmaktır-nerdesinfiruze-

Yukaridaki cumlen, bakis acini cok guzel ozetliyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Allaha hamd olsun. İyi sabahlar..
Alt 22-08-2010, 05:49
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

nerdesinfiruze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam islamiyette hiçbir musluman hz Muhammed s.a.v. e tanrısallık kavramı yükleyemez. Zira hz Muhammed s.a.v. kuranda şunu dediği belirtilmiştir

De ki (ey Peygamber) Ben size Allah’ın hazineleri bendedir, demiyorum; ne insan idrakini aşan şeyleri bildiğimi söylüyorum ve ne de size Ben bir meleğim, diyorum. Ben sadece bana vahyedileni yerine getiriyorum. De ki, hiç gören ile görmeyen bir olur mu? Siz düşünmez misiniz?” (6/En’âm, 50);

De ki: Ben de sizin gibi ölümlü bir insanım. Tanrınızın Bir ve Tek Tanrı olduğu vahyolundu bana. Öyleyse, artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, dürüst ve erdemli davranışlar ortaya koysun ve Rabbine özgü ku
llukta hiç kimseyi, hiçbir şeyi (O’na) ortak koşmasın.” (18/Kehf, 110)

Ayrıca ziyaretine gelen birisi onu gorunce heyecandan titremiş peygamberimiz s.a.v. de " heyecanlanma ben de kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum " demiştir. O asla böyle bir iddiada bulunmamış hiçbir musluman da onu o sıfata mazhar etmemiştir.

Peygamber oluşundan dolayı hiçbir zaman ayrıcalıklı biriymişçesine tavır ve davranışlarda bulunmayan Efendimiz, “Hıristiyanların Meryem oğlu İsa’yı övmede haddi aştıkları gibi beni övmede siz de haddi aşmayın. Bilin ki ben sadece bir kulum. Benim hakkımda Allah’ın kulu ve elçisidir deyin” (Buhârî, Enbiyâ 48) buyurarak kul olma bilincinde de bizlere güzel bir örneklik sergilemiştir.
Sayin nerdesinfiruze,

Neden peygamberi kurtarma ve ayni anda peygamberi yuceltme azmi icerisindesiniz anlamadim?

Degil mi ki insanlar taslara yuz suruyor, sakal-i serifi gormek ve dokunup opmek icin insanlar birbirini eziyor, hac denen garip eylemde tasi, binayi tavaf ediyor opuyor..

Ayrica madem inaniyorsunuz sunu da sorayim; inandiginiz tanri, yarattigi kul'la nasil oluyorda aracisiz sekilde iletisime gecemiyor?

Hem kul'a kullugu, ortak kosmayi yasakliyor, hem de kendisiyle birlikte, bir kul'a inanip, iman etmenizi istiyor. Bu kul ile de bitmiyor, yanina melekler, kitaplar da ekleniyor.
Alt 22-08-2010, 15:50
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin nerdesinfiruze,

Neden peygamberi kurtarma ve ayni anda peygamberi yuceltme azmi icerisindesiniz anlamadim?

Degil mi ki insanlar taslara yuz suruyor, sakal-i serifi gormek ve dokunup opmek icin insanlar birbirini eziyor, hac denen garip eylemde tasi, binayi tavaf ediyor opuyor..

Ayrica madem inaniyorsunuz sunu da sorayim; inandiginiz tanri, yarattigi kul'la nasil oluyorda aracisiz sekilde iletisime gecemiyor?

Hem kul'a kullugu, ortak kosmayi yasakliyor, hem de kendisiyle birlikte, bir kul'a inanip, iman etmenizi istiyor. Bu kul ile de bitmiyor, yanina melekler, kitaplar da ekleniyor.
Yüceltme olur aşırı yüceltme olur. Bir insanı yüceltirken onu överken onda olmayan özellikleri yüklerseniz bu mübalağa olur yanlış olur. Şimdi bir elçinin seçilmesi için mutlak manada iyi özellikler taşıması gerekir. Allah bu özelliklerle donanımlı birisini seçerken ve onu methederken bizlerin onu sevmemesi ve iyi karakterli ve ahlaklı bir insan olmadıgını soylememiz ne kadar dogru olur?
İnsanların yüzünü sürdügü taşlar da Kabe duvarları olsa gerek. Dinimizde kutsal sayılan bu mekanın binlerce peygamber tarafından saygı gördüğü ve kıble olarak seçildiği düşünülürse sanırım ne kadar değerli oldugunu siz de anlayacaksınız. Ve oraya yüz sürenler de ona tapmıyorlar bunu ayırt edelim. İnsan çocugunu bile severken öpüyor sevmiyor mu? Bu açıdan bakın bir de olaya. Bardagın hep bos tarafından bakarsak bir yere varamaz ve olayı idrak edemeyiz.
Diğer sorunuza gelirsek; Yarattıgı kulla Allah iletişime geçemiyor değil zira o kudret kendisinde mevcut ama burada önemli olan ve esas olan kendisi ile iletişimin direk olmadan yani onu görmeden iman etmemizi istemesi. Kendisini görsek melekleri görsek yani işinuhrevi noktasını görsek siz de inanırsınız en koyu ateist de inanır emin olun. Zira görmedigime inanmam diyen insanlar var ve bu onların cogunun bahanesidir. Ve İman demek inanmak demektir. Rabbimizin yarattıgı ve görmedigimiz şeylere inanmamızı istemesi kadar dogal birşey de olmasa gerek. Saygılar
Alt 23-08-2010, 02:11
Subliminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subliminal Subliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Paolo yazdı:
"Ateistlik işin kolayına kaçmak olur.Alkol yada uyuşturucu kullanaran dertlerini unutmaya çalışan insanların durumu gibi.O anki sıkınıtdan kurtulmak için alkole sarılır.Ve sarhoş olana kadar içer.Sıkıntısını unuttuğunu sanır ama dert hala ortadadır.Kendine geldiğinden farkeder."

"Inancli bir insanin supheci bir insandan daha mutlu olmasi, sarhos bir insanin ayik birinden daha mutlu olmasindan farkli degildir."

George Bernard Shaw

Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
Alt 23-08-2010, 17:29
Üye

Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir
Alt 23-08-2010, 20:53
noripcord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
noripcord noripcord isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nerdesinfiruze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir

evrim teorisi içinde geçerli mi bu söz ? yada ateizm için
Alt 23-08-2010, 21:13
Üye

noripcord´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evrim teorisi içinde geçerli mi bu söz ? yada ateizm için
Bütün teoriler için geçerlidir. Lakin gerçekler ve teoriler arasındaki farkı da gözardı etmemek gerek.
Alt 23-08-2010, 21:15
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Lakin gerçekler ve teoriler arasındaki farkı da gözardı etmemek gerek.-nf-

Dogru ile gercek arasindaki farki da gozardi etmemek gerek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 23-08-2010, 21:30
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Lakin gerçekler ve teoriler arasındaki farkı da gözardı etmemek gerek.-nf-

Dogru ile gercek arasindaki farki da gozardi etmemek gerek.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Doğrular bile değişkenlik gösterebilir. Size göre doğru bana göre yanlış olabilir veya tam tersi bir durum.. Lakin gerçekler oyle değildir. Gerçekler acı da olsa daima nötr doğrudur. Ve sana bana göresi yoktur. Saygılar

Önerilen Siteler