Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-05-2009, 00:18
one
Üye Değil

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu son çıkan Domuz gribine neden Domuz gribi denildiğini bilen varmıdır acaba? Gerçekten çok merak ettim. Olaya başka bir boyuttan yaklaşacağım da o yüzden soruyorum.

sevgili kardeşim

domuz girbinin nerden nasıl domuzlara bulaştıgı hakkında araştırma yapan

bilim dostları 75 km lik uzaklıgı olan iki ayrı lokasyonda aynı anda domuz gribi

vakasını gözlemleyince dikatli bir istatistik yaparak

meyve yiyen yarasaların tükürüp yere attıkları viruslu meyvelerin domuzlar

tarafından yenildigini tespit etmişler

yarasa burada malumunuz taşıyıcı bir form özelliğinde imiş

yani hastalanmadan bulaştıran .

vakaların başlangıç yeri domuz çiftliklerinin bol oldugu bir bölgede geçmiş
Alt 22-05-2009, 12:51
wersus28 wersus28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Yemek isteyen yesin yahu size ne .Adamlar domuz ol demiyorki .Yemek isteyen yesin damak tadına uygun olanda yesin.Ama saçmalamanında anlamı yok İslam ve yahudilik paralelinde domuz neden yasaktır bellidir.Eğer inanıyorsan yapmayacaksın güzel kardeşim.İnanmayanlara atış serbest istediğin gibi beslen.İstersen sabah akşam pislik ye kime ne ,kanla beslen,taş toprak ye
Alt 26-05-2009, 09:34
Deist_Düşünce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deist_Düşünce Deist_Düşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Müslümanlara göre domuz eti yemek en büyük günah herhalde.İçki içiyor, zekat vermiyor, namaz kılmıyor ve islamın şartları yerine getirilmiyor. ondan sonra önüne domuz eti konulunca ''heyt ben müslümanım'' cevabı veriyor.Tabi her müslüman için geçerli değil bu durum ama benim çevremde gördüğüm insanların çoğu bu profile cuk oturuyor.Birde karısını kıskanmama iddiası var hiç girmeyeyim o konuya
Alt 28-05-2009, 01:09
semih.efendi semih.efendi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

wersus28´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yemek isteyen yesin yahu size ne .Adamlar domuz ol demiyorki .Yemek isteyen yesin damak tadına uygun olanda yesin.Ama saçmalamanında anlamı yok İslam ve yahudilik paralelinde domuz neden yasaktır bellidir.Eğer inanıyorsan yapmayacaksın güzel kardeşim.İnanmayanlara atış serbest istediğin gibi beslen.İstersen sabah akşam pislik ye kime ne ,kanla beslen,taş toprak ye
senin dinin sana benim dinim bana diyorsun o zaman şu mantıkta yürütelim bugün kürtler hakkında sadece kürtler mi yorum yapıyor veya system of down'u sadece ermeniler mi eleştiriyor ??? bu nasıl bir tezattir
Alt 30-05-2009, 18:39
-oku- -oku- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Arkadaşlar Bakın Ben bir Müslümanım Elhamdulillah. Bakın Ateistlere de putperestlerede yahudilerede hristiyanlarada. Saygı duyarım. Hem inancınıza hemde düşüncelerinize. İslam bana bunu öğretti. Saygı duymayı öğretti. Dinlemeyi öğretti. Bilmeden konuşmamayı öğretti.
Şimdi.... Siz sabahtır İslama küfür hakaret ediyorsunuz. Buda ya dininizin size saygısızlık emridir, yada sizin kişilik probleminizdir. Bakın Kendimi Tam değilde orta bi şekilde bu konuda bilgi sahibi biliyorum.
Domuzdan bahsetmişsiniz. Hİç hayatında internette yada bir veterinere gidip abi bu domuzun kanı kan bileşenleri (alyuvar akyuvar) ne var ne yok diyen olmadı hiç. Domuzun ilik bileşenlerini söyleyen olmadı.
Tabi bi defa takmışsın kafaya islamdan uzak durmayı acaba ne derimde kanıtlaya bilirim. Ve bu söylediklerini söyledikten sonra kendine bi sor acaba ben haklımıyım . Ve ben şuna inanıyorum Vicdanın bile sen yalan söylüyorsun diyecek eminim.
Bakın Domuz kanı Bileşenleri olarak Ak yuvar yoktur. Transpolit ( geçerek çoğalma) denilen bir bileşeni vardır. Bu madde insanda Akyuvar larda çoğalmaya sebep olur. Ak yuvar çoğalması hem kansere hemde Damar çözülmesine sebep olur. Domuz iliği ise insanda kemik bileşenlerinde kemik löktödu vardır löktöd çok hassas ve kesinlikle bileşen kabul etmez. Ve Domuz iliği bileşeni insana ve dolaysıyla löktöd aetki eder buda insanda kemik kanserine yol açar.
Evet vesselam. Dediğim şu bilip bilmeden atıp tutmayın. Önce bir dinlemeyi bilin saygı ve tevazuyu bilin sonra inkarcılardan olursunuz.
Alt 01-06-2009, 00:02
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

arkadaşlar gün geçmiyor ki domuz hakkında yeni bir buluş gerçekleşsin. ben tek birşey sormak istiyorum. gayet basit bir soru.

avrupalıların sağlık standartları bizden neden daha yüksek. ortalama insan ömrü müslüman toplumlardan neden daha uzun.

bu soruyu cevaplayın. ne yiyorsanız yiyin.
Alt 16-06-2009, 00:03
sinan1093 sinan1093 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yaww bir anımı anlatıcam size... rus hava yolları ile bişkek e ucarken 2 koltuk yanımda böyle cember sakallı bir hacı amca vardı.. neyse ucaga bindik kalktı falan sonra hostes aplalar geldi kahvaltı getirdiler bizze bendeniz nacizane ozamanlar deisttim üzerinize afiyet.. domuz kirpi tawsan hakk getire ne bulsak yedim ....
bize domuz janbonu getirdiler..
bende biliyorum ama hacı amca bilmiyor. actı paketi .. neymıs bu yaa dedi basladı yemeye bizimki janbonu .... ulen amca öyle azını şapurtdatıyor ki ben bile acaba farklı yemeklermi yiyoruz dedim sonra gittim amcanın yanına dedim amca afiyet olsun cok güzel yiyorsun yaa cok mu beyendin dedim amcada '' olum bizim orda boyle lezzetli olmuyor etler'' dedi afiyet olsun dedim amca sormadı bile domuzmu diye sorsada söylemezdim yanii tatmakta yarar var... ben ilkkez kus eti diye yemiştim domuzu.. 6 yaşındayken
Alt 10-07-2009, 16:33
fena fena isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Thumbs down

işte ben ateistlerde bunu sevmiyorum, kendinize göre en ufak bir "açık" bulduğunuzda hemen balıklama üstüne atlıyorsunuz ve en sonunda bütün inananları cahil,kör vb. ilan ediyorsunuz. Hatta bu hırs gözünüzü öyle kaplamış ki attığım mesajdaki espriyi bile göz ardı etmişsin. bu mudur bilime inanmak?
ben orda ciddi bir mesaj atmamıştım (ha bokunu yediğini bildiğim hayvanı hakikaten yemek istemem o ayrı -hangisi olduğu farketmez-, ancak bunu konuya cevap olarak söylememiştim). Domuz kendi bokunu yemiyor olabilir, bunu ilk defa senden duyuyorum, doğruysa da benim cahilliğimdir evet ama bununla yerinmiyorum çünkü domuz günlük hayatta öyle haşir neşir olduğum bir hayvan değil bilmemek de bana çok şey kaybettirmeyecektir.
bunca yazıdan sonra asıl düşüncemi de merak ediyorsan ben domuz etinin yenebileceği kanısındayım, ancak çok emin değilim çünkü neden yasaklandığı konusunda ve yasaklandığı dönemdeki sosyal hayat konusunda ayrıntılı bilgiye sahip değilim.

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hey güzel Allah'ım ne cahiller ve ne yalancılar yaratmışsın gördükçe Şeytan'a inanasım geliyor

1) Domuz kendi pisliğini yemez.

2) Domuz kuru ağaç kabukları ve böcekler dahil birçok şeyi yer.

3) Esaret veya stres altında yavrularını yediği görülmüştür.

4) Bu kadar çeşitli besinleri yiyebilen domuz kendisi için hiçbir besin değeri olmayan pisliğini niye yesin?

5) Domuz eti üretim kolaylığından dolayı dünyanın en ucuz proteinidir.

Ayrıca, siz hiç tavuğun ne kadar pis olabileceğini gördünüz mü? Emin olun domuzdan daha pistir. Hazret yine sallamış.

A.

Not: Son derece leziz ve sağlıklı olan domuzun özellikle kömür ateşinde pirzolası harika olur. Şiddetle tavsiye ederim.
Alt 10-07-2009, 16:39
fena fena isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

peki ben sana bir soru sorayım...
avrupa'Nın sağlık standartındaki üstünlüğünü domuzu baz alarak açıklamak ne kadar doğru?

prometheus4517´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar gün geçmiyor ki domuz hakkında yeni bir buluş gerçekleşsin. ben tek birşey sormak istiyorum. gayet basit bir soru.

avrupalıların sağlık standartları bizden neden daha yüksek. ortalama insan ömrü müslüman toplumlardan neden daha uzun.

bu soruyu cevaplayın. ne yiyorsanız yiyin.
Alt 10-07-2009, 18:34
toli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
toli toli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah kendi yarattığı canlıyı insana yasaklıyor, bir bakıma onu lanetliyor.. İlginç bir çelişki.. Domuz etinin yasak olmadığı ülkelerde insanlar çocukluktan yeterli proteini alabildiği için daha iyi gelişiyorlar, daha kalıplı oluyorlar.. 3-4 milyar insan domuz eti ile besleniyor ve hiçbir şey olmuyor. 'Trişin' paraziti de soğutulduğu zaman etkisiz hale geliyor.. Ayrıca denildiği gibi çoğalmaları ve yetiştirilmeleri kolay, ucuz ve iyi bir besin.. Yine bir yasak, yine koşulsuz bunlara boyun eğerek gelişemeyen müslüman ülkeleri.. Ayrıca böyle bir ayetin olması müslümanların neredeyse hepsinin domuzlara iğrenerek bakmasına yol açmıştır.. Kendi Allah' larının yarattığı canlıdan iğreniyorlar.. Bunu takiben sevmedikleri insanlara da 'domuz' yakıştırması yapılmış, kendi çaplarında küfür ettiklerini sanmışlardır.. Bir nevi kendi fikirlerine karşı insanlardan da iğrenir bu inançlı müminlerimiz..

Ayrıca et tüketmenin vücuda faydalarının yanında çok büyük 'kanıtlanmış' zararları var.. Buradaki etten kastım bütün etler.. Örneğin; hazımsızlık, barsak iltihabı, apandist rahatsızlıkları ve kanser-özellikle pankreas kanseri- riskini artırıyor.. gibi bir çok zararı var.. Öyleyse bütün hayvan etlerinin günah olması gerekiyordu..

''Bir şahinin nasıl eğitildiğini bilir misin? Gözleri dikilir; geçici olarak körleştirilmiş bir halde "tanrı"sının gereksiz emirlerine sabırla boyun eğer, ta ki kendi iradesi bastırılana ve itaat etmeyi öğrenene kadar..''

Konu toli tarafından (10-07-2009 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler