Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Anket Sonucuna Bak: Politika Bölümü kaldırılsın mı ?
EVET 21 25,61%
HAYIR 61 74,39%
Katılımcı sayısı: 82. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-10-2011, 01:40
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Egitim derken neyi kastettin? Su cumleyi kurmasaydin en azindan cunku burda tartistigimiz seyler uzerinden egitimimi yargilayamazsin. Aslinda beni yargilama hakkina sahip degilsin ama yapiyorsu iste. Bende seni bu bunun gibi yaklasimlarin yuzunden begenmiyorum aslina bakarsan. Tartisma ahlakina sahip degilsin oncelikle. Bunu bilen insanla bilmeyen arasinda cok spesifik bir fark var ve bu sende kesinlikle olmayan bisey.
Eğitim derken okuduğun okulları kastettim... Nişanyan Yale ve Columbia'da tarih, felsefe vs. eğitimi görmüş bir adam. Senin böyle bir eğitim hayatın olmadığını biliyorum. Bu yargılama falan değil, basit bir gerçeğin ifadesi. Benim de yok ama işte ben kendimi Nişanyan'a benzetiyorum hede hödö diye artistlik yapmıyorum. Yargılama diyorsan bunu yargılıyorum, eğitimini, kişiliğini falan değil.

Ayrica ben belki bu gibi forumlarda tartisip desarj oluyor ama normal hayatimda cok mulayim davraniyor olabilirim. Insanlarla kavga edince daha cok sey ogrenmek icin motive ediliyor ve bu yuzden bunu tercih ediyor olabilirim...vs Benim kisiligim hakkinda fikir beyan etme hakkini nerden buldugunu anlamak kolay degil. Iste bu ileti aslinda senin entellektuel seviyeni gosteren bir yargi ortaya koyuyor aslinda
Bunların hiçbiri beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Forumdan gözlemlediğin kadarıyla forum içi davranışlarına ilişkin birkaç yorum yaptım. Ama insan alıngan olmayagörsün, hiç söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yapıp savunmaya geçiyorsun. Normal hayatın hakkında kimsenin bir şey dediği yok, bize ne yani.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 09-10-2011, 01:43
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ayrica bu forumda yazan insanlari boyle analiz etmeye calisip egitimleri veya kisilikleri hakkinda yargiya varmaya calismak ne kadar dogru bir yaklasim bundan da emin degilim. Sanal ortamdaki yazismalar ile insanlari taniyabilmenin mumkun oldugunu sanmiyorum. Ben burada yazistigim insanlara asla bu sekilde yaklasmiyorum en azindan. Insanlari kategorize etmeye calisan komleksli kisilerin yapacagi biseydir bu. Bu kaygi yuzunden her zaman tedbirli yazilar yazmaya calisirlar. Cunku onlar baska insanlari siniflandirdiklari gibi baskalari da onlara aynisini yapabilir, o yuzden klas gorunmelidirler...vs. Son derece sagliksiz bir bakis acisi. Benim sahsen asla bu tip komplekslerim yoktur. O yuzden pek kasmam kendimi.

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğitim derken okuduğun okulları kastettim... Nişanyan Yale ve Columbia'da tarih, felsefe vs. eğitimi görmüş bir adam. Senin böyle bir eğitim hayatın olmadığını biliyorum. Bu yargılama falan değil, basit bir gerçeğin ifadesi. Benim de yok ama işte ben kendimi Nişanyan'a benzetiyorum hede hödö diye artistlik yapmıyorum. Yargılama diyorsan bunu yargılıyorum, eğitimini, kişiliğini falan değil.
Ben Nisanyan ile kendimi ornek verirken cumhuriyet karsiti ifadeleri yuzunden maruz kaldigi saldiri ve tek basina kalmis olmasini kastettim. Benim soyledigim farkli bisey ama bunun uzerinden bile bana hakaret calisiyorsan pes derim. Hayatta komplekse girecegim en son mevzu egitim durumumdur herhalde. Yanlis bir yerden saldiriyorsun ki aslinda ben egitimsiz biri bile olsam bu yaptigin cok cirkin bir davranis aslinda. Neyse

Konu murted tarafından (09-10-2011 Saat 09:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: Arka arkaya girilmiş gıbi durun iki kısa ileti birleştirildi.
Alt 09-10-2011, 01:52
Kıdemli Üye

Standart Politika Bölümü kaldırılsın mı ?

Ben seni sadece forumda tanıyorum, daha fazla tanımak gibi bir isteğim de yok, günlük yaşantında nasıl olduğun hiç ilgilendirmiyor beni. Forumda yazdıklarınla çizdiğin bir portre vardır, muhatap olunan da odur. Benim için de aynısı geçerli.

Bu arada sen milleti Kemalist, su katılmamış liberal, dogmatik sosyalist vb. sınıflara ayırmıyor musun? Tutarsızsın diyeceğim de şimdi akşam akşam linç etmeyeyim seni.

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Nisanyan ile kendimi ornek verirken cumhuriyet karsiti ifadeleri yuzunden maruz kaldigi saldiri ve tek basina kalmis olmasini kastettim. Benim soyledigim farkli bisey ama bunun uzerinden bile bana hakaret calisiyorsan pes derim. Hayatta komplekse girecegim en son mevzu egitim durumumdur herhalde. Yanlis bir yerden saldiriyorsun ki aslinda ben egitimsiz biri bile olsam bu yaptigin cok cirkin bir davranis aslinda. Neyse
Bir küçük Emrah ayakları eksikti o da geldi. Nişanyan düzenli olarak nefret mektupları, hatta ölüm tehditleri alan bir adam. Bunları yayımladığı blogu dahi var. Hakkında açılan davaları, aldığı hapis cezalarını falan ise hiç saymayayım.

Sen ise nick ile internette birkaç yüz kişinin düzenli takip ettiği bir forumda yazıyorsun, 3-5 kişi de saçmalıyorsun diyor. Amma abarttın yani.

Nişanyan'a o açıdan da benzemiyorsun yani.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.

Konu murted tarafından (09-10-2011 Saat 08:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: Arka arkaya girilmiş gibi duran iki kısa ileti tek ileti olarak birleştirildi.
Alt 09-10-2011, 02:01
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Politika Bölümü kaldırılsın mı ?

Ben seni sadece forumda tanıyorum, daha fazla tanımak gibi bir isteğim de yok, günlük yaşantında nasıl olduğun hiç ilgilendirmiyor beni. Forumda yazdıklarınla çizdiğin bir portre vardır, muhatap olunan da odur. Benim için de aynısı geçerli.

Bu arada sen milleti Kemalist, su katılmamış liberal, dogmatik sosyalist vb. sınıflara ayırmıyor musun? Tutarsızsın diyeceğim de şimdi akşam akşam linç etmeyeyim seni.
Su katilmamis liberal lafinin mucidi ben degilim. Kemalist ve ulusalcilarin tutumu zaten bilinen bir gercektir. Bunun disinda uygun olmayan bir ulupla ustume gelmeye calisan bazi sosyalist goruslu sahislarda var ne yazik ki. Siz uzatmasaydiniz ben bu basliga cevap bile vermeyecektim aslinda ama bir yerden sonra birseyler soylemek zorunda hissediyor insan.

Benim cumhuriyetin kurulusu ile ilgili goruslerimle neye dayanarak dalga gectin ornegin? Referanslarim belli neticede, son derece ciddi arastirmacilar hepsi. Iste bunlar sizin tahammulsuzlugunuzden vaya adap bilmemenizden kaynaklanan seyler. Ya da baska bir konu yuzunden duydugun hinci gelip burda cikarma calisiyorsun...vs. Maalesef boyle bir tablo var ortada

Bir küçük Emrah ayakları eksikti o da geldi. Nişanyan düzenli olarak nefret mektupları, hatta ölüm tehditleri alan bir adam. Bunları yayımladığı blogu dahi var. Hakkında açılan davaları, aldığı hapis cezalarını falan ise hiç saymayayım.

Sen ise nick ile internette birkaç yüz kişinin düzenli takip ettiği bir forumda yazıyorsun, 3-5 kişi de saçmalıyorsun diyor. Amma abarttın yani.

Nişanyan'a o açıdan da benzemiyorsun yani.
Benim yaptigim sey bir benzetmeydi sadece ne kadar ciddiye aldin. Nisanyan uzerinden beni, hemde kisiligimi, asgilamaya calisan sendin. Benimkisi basit bir ornekleme sadece. Eger o programi izlersen adamin ne kadar sikintili bir duruma sokuldugunu goreceksin ben empati yapiyorum sadece. O kadar entellektuel ve egitimli degilim. O kadar basarili bir mutesebbus de degilim. Sen hakaret mevzusu yapmadan ben kendi kendimin cok muhim bir insan sanmadigimi belirteyim. Bir benzetme diyelim biz buna. O kadarina hakkim vardir insallah.

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben insanların söylediklerini siyah-beyaz olarak, 'söylendiği gibi kabul edilmesi/veya edilmemesi gereken' savlar olarak görmüyorum.

Aslinda ben de bu isimleri verirken sadece kendi fikirlerimi sekillendirirken hangi arastirmacilardan faydalandigimi soylemeye calismistim. Ama sanki Nisanyan'in ismini verdim ama o Yunanistan savasini inkar etmez, sen ediyorsun mors oldun seklinde karsi bir gorus geliyor. Yani cok sacmasapan bir saldiri seklinde argumanlar getiriyorsunuz. Sonra bu sacmaliklara cevap vermeye calisirken "seni nasil ciddiye alalim" diyorsunuz. Siz derken senin sahsini kastetmiyorum ama burada Astur'u ciddiye alip cevap vermeye calismak bile senin de kacinilmaz olarak hataya dusuruyor. Biraz karsi tarafin ne kadar ciddiyetsizce yaklastigini da goz onunde bulundurun lutfen

Konu murted tarafından (09-10-2011 Saat 08:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: Arka arkaya girilmiş gibi duran üç kısa ileti tek ileti olarak birleştirildi.
Alt 09-10-2011, 09:06
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Son sayfalardaki iletilerin çoğunu Kemalizm Cikmazi başlığına taşıdım. Bununla beraber bu başlıktaki iletiler fazlaca kişiselleşmiş, biraz daha sakin olmaya bakalım.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 09-10-2011, 12:47
yamans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yamans yamans isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

murted´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Son sayfalardaki iletilerin çoğunu Kemalizm Cikmazi başlığına taşıdım. Bununla beraber bu başlıktaki iletiler fazlaca kişiselleşmiş, biraz daha sakin olmaya bakalım.
Aynen konu çok fazla saptı kemalizm tartışmalarınızı başka bölümde yapın lütfen.
Alt 09-10-2011, 13:32
Kıdemli Üye

Konuyu saptırdık evet ama zaten anketin sonucu bariz bir "HAYIR"ı gösteriyor, o konuda tartışacak çok da bir şey kalmadı sanki?

Alt 09-10-2011, 21:25
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

"Politika forumu kaldırılsın" demekle "benim konuşmak istemediğim ve konuşulmasından hoşlanmadığım konular var" demek arasında ne fark var?
"Site politik ayrılıklar nedeniyle asıl odağından kopuyor, bölünüyor, halbuki birlik olarak çalışılmalı bunun için ise politika bölümü kaldırılmalı" gibi şeyler hiçte gerçekçi değil açıkçası.
Alt 10-10-2011, 14:12
Huysuz Huysuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Haha ..Ego tatmini yapabilmek için insan bu kadar küçülebiliyormuş demek..Ne acı..

Ciddiye almadıgı mı başından beri yazdım yazıyorum..Sayın İstatistik'in yazılarından öğrendiğime göre linç kampanyası iddası varmış..Şu yagmurlu havada kahkaha attım..

Neyse konu çok uzadı sıkıldım..Saçma sapan iddaları okumaya bile gerek duymadım ...

Politika bölümü kaldırılsın diye oy kullanmıştım ama bölümün anketi bile bu kadar olay olabiliyorsa kalsın..Paranormal saçma sapan iddaları cevaplamaya çalışmak harika olucaktır..di mi?
Alt 10-10-2011, 14:26
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

açık konuşun sayın huysuz.
paranormal iddialar derken neyi kastediyorsunuz.

kurtuluş savaşının mitoloji olduğu gerçeğini mi.

inönünün, o gün orda bir ulusun makus talihini yendiği ve tarihe inönü muharebesi olarak geçen savşta,
ölü sayısının kaç olduğunu biliyormusunuz.

antiemperyalist savaşınızda neden emperyalistlerle savaşılmadığına dair bir argüman var mı.
bütün işgalcilerin neden çekip gittiğine dair,
ingilizlerin bir yandan anadoluyu terkederken diğer yandan da diğer işgalcileri de anadoluyu terketmeye neden zorladığına dair.

yok dimi.

o nedenle geriye bir tek söylem kalıyor.
paranormal iddialar.

bunlar normal iddialar paranormal değil.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler