Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-07-2007, 19:14
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tanrı - Cevaplanamayan Sorular

Kuran’ın Hz.Muhammed tarafındsan yazıldığı neye dayanarak iddia ediliyor?okuma yazma bilmeyen bir insan için bu zor olsa gerek

Peygamber, ticaret ile uğraşıyordu bilindiği üzere.

Ticaret ile uğraşan birinin okuma yazma bilmeden bu işle uğraşması daha da zor olsa gerek.
Alt 18-07-2007, 20:29
Üye Değil

"Hz.Muhammed bulunduğu yerdeki en güvenilir kişi olduğundan insanlar eşyalarını rahatlıkla teslim ederlerdi"

Muhammed nefsine sahip cikamayip evlatliginin karisini kapmis, bu adama kim ne emanet etsin? Bu adama kimse guvenmiyordu, herkes ne mal oldugunu biliyordu, korkudan birsey diyemiyorlardi. Hepsi bu iste, sagini sundur, solunu cek, indir, kaldir, uydur, nereye kadar?
Alt 18-07-2007, 20:35
Üye Değil

beelzbb";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence kainatın yaratılış amacı bu olsa gerek sadece iyilik olsa kötülüğü nasıl bilebilirdik hayır olmasa şerri nasıl kavrardık biraz diyalektik oldu ama böyle işte kimisi kaybeder kimisi kazanır kimi inanır kimi de inanmayıp helak olur Allah şaşırtmasın kimseyi *

Kainatın yaratılış amacı insanlar iyiyi yaşamadan önce kötü olanı görüp iyinin kıymetini bilmesi midir ? mesela bir örnek vermem gerekirse,sen bir babasın oğlunu çok seviyorsun.ama bu oğlunun iyi olanı görmesi için kötüyü öğrenmesinin gerektiğini söylüyorsun..oğlun esrar,eroin içiyor ve kötüyü yaşayarak iyiyi görmeye çalışıyor..sence buna izin veren bir baba kötü ve sadist bir baba olmuyor mu? Farzetki bu baba tanrı olsun çocukta kulu da sensin...eee o zaman tanrı sana bir kötülük yapmış oldu öyle değilmi? iyiyi öğrenmen için kötüyü görmeni,yaşamanı öğretti sonra da iyiyi farkettin böyle bir çelişki olabilir mi sence biraz derin düşünürsen eğer
Alt 19-07-2007, 16:25
Üye

Evet sayın felsefecinin mantığı akla uygundur. Eğer toplum esrarkeş çocuğun babasına kızabiliyorsa, kötülük yapanın tanrısına da kızmalı.
Alt 19-07-2007, 17:06
kotan kotan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mesela bir örnek vermem gerekirse,sen bir babasın oğlunu çok seviyorsun.ama bu oğlunun iyi olanı görmesi için kötüyü öğrenmesinin gerektiğini söylüyorsun..oğlun esrar,eroin içiyor ve kötüyü yaşayarak iyiyi görmeye çalışıyor..sence buna izin veren bir baba kötü ve sadist bir baba olmuyor mu
Örneğinizde evlat kötüyü görmekle kalmıyor,zevkle yaşıyor da.baba çocuğuna hiç bir zaman esrar,eroini içmesini söylemez.onu uyarır aksine iyi bir baba zaten uyuşturucunun zararlarını çocuğuna anlatır ve yapmamasını söyler.iyiye teşvik eder.geriye kalan oğlun kendi seçimi değil mi?çok iyi ailelerden kötü evlatlar,kötü ailelerden sıyrılan iyi insanlar var.herşey insanın kendi istediğine bağlı.uyuşturucu kullananlar olmasaydı,kullanmayanın değeri kalmazdı sanırım.toplumun esrarkeş çocuğun babasına kızacak yetkisinin olduğunu da düşünmüyorum.
saygılarımla
Alt 20-07-2007, 15:41
Üye

Konu babanın oğluna iyi yi ya da kötüyü öğretmesi değildir.

Toplumun bir esrarkeşin babasını gördüğünde "Vay şu babaya bak, çocuğunu nasıl yetiştirmiş" demesidir.

Öyle ise neden aynı toplum bir kötü kulu görünce "Vay şu Allah'a bak, kulunu nasıl böyle yapmış"

demiyor?
Alt 22-07-2007, 14:00
kotan kotan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dediğim gibi hiçbir babanın çocuğunu esrara yönelik yetiştirdiğini düşünmüyorum.cevabım aslında felsefecinin yazdığı konu üzerine.insanlar her konuda yorum yapmakta özgür bırakılmış ama sonuçlarından da kendileri sorumludur.bir çocuğun kötü yetişmiş olması toplumu ilgilendirmez ancak yine de bu tip laflar söyleyen insanlar çıkabilir.ayrıca baba çocuğu iyi yetiştirmiş ama çocuk kendi yolunu çizip başka pisliklere bulaşmış da olabilir.toplumun çocuk hakkında yorum yapmasını doğru bulmadığım gibi ikinci örneğinizi de doğru bulmuyorum.çıkıp 'Allah kulunu neden böyle yaratmış'diyenler de var tabi ki.evlat hakkında yorum yapan toplumun belirli bir kesimi olduğu gibi bunu söyleyen de benzer sayıdaki kesim.
saygılarımla
Alt 27-07-2008, 10:20
erer erer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allah alemi yaratmak için bekledimi
Alt 17-04-2010, 02:10
y22 y22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Merhaba Arkadaşlar! daha yeni katıldım aranıza. biraz geç oldu ama. cevap vermek istiyorum.
O kadar çok şey yazılmış ki ancak bir şey hep atlanmış...
Son günlerde okuyup ta etkilendiğim bir kitap var. ' La Sonsuzluk Hecesi' isimli Nazan Bekiroğlu yazarı olan. Orada beni etkileyen bir cümle yüzünden o kitabı okudum.
Diyor ki Nazan Bekiroğlu ' Aklım almıyor ama kalbime sığıyor. İyi ki Aklım almıyor yoksa yaradan yarattığının sınırları içine nasıl sığabilir ki '
Arkadaşlar hep matığınızı kullanarak bir şeyler yazmışsınız. Oysa ki Allah gönüllerdedir. Siz yalnış yerde arıyorsunuz.
Böyle olunca ben inanın sizin adınıza üzülüyorum. Çünkü farkına varamamak ...
Alt 17-04-2010, 11:48
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

NedimYilmaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çoğumuz duymuşuktur bu soruyu;

“Tanrılar kötülükleri yeryüzünden kaldırabilir mi veya kaldıracak mı veya istese de kaldırabilir mi; yoksa bunu yapamaz mı, yoksa yapmayacak mı, veya nihayette Tanrılar hem yapabilir ve hem de yapmak istiyorlar mı?.. Eğer Tanrılar yeryüzünden kötülükleri kaldırmak istiyorlar da kaldıramıyorlarsa o zaman onlar her şeye gücü yeten değillerdir.

Eğer yapabilirler de, yapmak istemiyorlarsa o zaman onlar iyiliksever değillerdir.

Eğer onların kötülüğü kaldırmaya ne güçleri ne de istekleri varsa o zaman onlar ne her şeye gücü yeten, ne de iyilikseverlerdir.

Ve son olarak eğer Tanrı’lar kötülüğü kaldırma gücüne sahipseler ve kaldırmayı istiyorlarsa o zaman kötülük nasıl ortaya çıkmıştır?”

Ünlü filozof Epiküros'u sorduğu bu sorular günümüze kaar hala içli yanıtını alamamıştır.. Bu soru üzerinde konuşur isek, yorumlarınız nelerdir ?

Bütün bu sorulara şu şekilde cevap verilmiştir
Ey EPİKÜROS !
Eğer senin keyfin istediği gibi olsaydı
O vakit sen olurdun Allah olmazdı

örneğin: ne feci ne iğrenç Ay şu söyle oldu.. çok kötü bir şey
hemen böyle olsun.. hem şöyle İyi olsun olmalı (*)
öyle olursa
o vakit SEN olursun ALLAH olmaz

Y22 rumuzlu kardeşimizde !
onu demiş = eğer aklım alsaydı o vakit (ben olurdum) Allah olmazdı demiş

sen sahte benliğinden sıyrılıp
kendi istediğinden kurtulursan..
Hakkın istediği istersen
O vakit gözünde ne çok kötü kalır ne çok iyi
Cenabı hakkın istediği istersin
Cenabı Hakta tiksindiği istemediği bir şeyi yapmaz...yaratmaz

biz herşeyi (ne yaratmışsak ne yapmışsak) ahsenü haleka= en güzel şekilde yarattık

(*): hem buna İman değil ikrah denir

Konu RENAULTFERRARİ tarafından (17-04-2010 Saat 11:58 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler