Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-05-2009, 16:52
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Dilaver ,

Sizi çok iyi anladım evet bende böyle düşünüyorum ama her zaman ezilenin, sömürülenin yanında olmak istiyorum.. Gerçekten yahudi düşmanlığı felanda yapmıyorum sadce onları kınıyorum geçmişte yaşadıkları kötü deneyimlerden ders almadıkları aynı zalimliği Filistin lilere yaptıkları için.. Bunun Devlet politikası olduğunu ima ediyorsunuz ama gayet bilinçli olarak buna destek veren İsrail liler var.. Herşeyi unutmuş görünüyorlar.. Çok uzun yıllar onlara yapılan haksızlığı,zalimliği yazan kitaplar okudum, flimler izledim zaman zaman göz yaşlarımı tutamadım ama şu gelinen nokta beni insan olarak incitti.

saygılarımla..

parmis Güneşin-kızı
Alt 22-05-2009, 17:04
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bunun Devlet politikası olduğunu ima ediyorsunuz ama gayet bilinçli olarak buna destek veren İsrail liler var.. Herşeyi unutmuş görünüyorlar..

Sevgili parmis

Enternasyonalizmi yok ederseniz varacagı yer önce milliyetçilik sonra da faşizm ve ırkçılık olur.

Yahudilerin tarih boyunca aşagılandıgı ve ezildigi son derece dogru bir tespittir. Aslında bu da aydın yahudilerin neden dünya komünist hareketinin içerisinde bu kadar etkin olduklarını açıklar. Onlar ezilmişliklerinin tepkisini dünya işçi hareketi içerisinde yer alarak, yeni ve özgür bir dünya için çalışarak göstermeye çalıştılar.

Devletlerin politasını halklarla özdeş tutmamak gerekiyor. Alman faşizmini nasıl ki Alman halkı ile özdeşleştiremezsek İsrail devletini de İsrail vatandaşları ile özdeşleştiremeyiz.

İsrail devletinin kahrolması iyi bir şeydir ve savunulmalıdır. Ama kahrolsun İsrailliler demek orada kadın, çoluk, çocuk yaşayan tüm Yahudileri de kapsar ki bu hem anlamsız hemde ırkçılıktır. Hem de sonu kitle katliamına gider.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 22-05-2009, 17:04
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger parmis;

Dunyada hicbir millet, irk, ulke v.s. toptan ve bir butun olarak; sifatsal-iyi, kotu, dogru, yanlis v.s.- degerlendirilemez. Bu hem insanhaklarina ters; hemde yapilan bir sovenizm, irkcilik ve kafatascilik olur. Hic bir ulke, irk, millet v.s.; toptan; herhangi bir seyden olumlu veya olumsuz, sorumlu tutulamaz. Dunyada; hersey icicedir ve biribiriyle zincirleme etkilesim ve tepkilesim icindedir.

Ayrica, insanoglunun tum davranisi, ifadesi, algisi, yansisi v.s. de; sahip oldugu ve inandigi dusuncesinin bir urunudur. Dusuncenin de; bedeni, irki, milleti, ulkesi v.s. yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 22-05-2009, 17:31
Kıdemli Üye

Sayın Dilaver,

Size katılmamak mümkün değil; haklısınız israil Devletiyle israil halkını ayırmak gerek zaten bende yahudiler dememiştim dikkat ederseniz..
Bu konudaki isyanım sadce insan için ırklar yada milliyetler için değil...

saygılar..

parmis gÜneşin_kızı
Alt 22-05-2009, 17:40
Kıdemli Üye

Sayın Evrensel-İnsan

Dunyada hicbir millet, irk, ulke v.s. toptan ve bir butun olarak; sifatsal-iyi, kotu, dogru, yanlis v.s.- degerlendirilemez. Bu hem insanhaklarina ters; hemde yapilan bir sovenizm, irkcilik ve kafatascilik olur. Hic bir ulke, irk, millet v.s.; toptan; herhangi bir seyden olumlu veya olumsuz, sorumlu tutulamaz. Dunyada; hersey icicedir ve biribiriyle zincirleme etkilesim ve tepkilesim icindedir. Evrensel_insan

yukarıdaki yazdıklarınıza candan katılıyorum benim sitemim kendilerine yapılanı başkasına yapmalarına.. yani devlette gidin Filistinli çocuğu üçünüz tutun ikinizde kolunu kırın dememiştir sanırım.. İnsan olarak zalimliğe, kötülüğe, savaşa tepki vermek benim en doğal hakkım ve vicdani görevim... Bilmem anlata biliyormuyum kendimi?
saygılar...

parmis Güneşin_kızı
Alt 22-05-2009, 17:44
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger parmis;

Yazilan yazi; sizin nikinize yonelik yazilsa bile; sizin soylediklerinize yonelik degildi. Yani; bir irka, millete, milliyete v.s. herhangibir konuda yanasimin ifadesiydi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler