ebu sufyan demiş ki
|
Merhaba. Ben mekorkmaz. Uzun zamandır meşguluyetten ve yüksek gelen telefon faturası yüzünden birşeyler yazamıyordum, sadece aradabir okuyordum. Bundan sonra daha sık yazmaya çalışacağım.
Yeni kullanıcı adım bu. Herkesinki gibi değişik olsun istedim.
Bu konuyla ilgili şimdiye kadar cevap bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum. Bir deist nasıl ateist olabilir. Yani ateistler,deistlerin inandığı Tanrı''nın varolmadığını nasıl ispatlamışlar ki atesit olmuşlar?
Teşekkürler
|
selam ebu sufyan ya da me korkmaz.yeniden hoşgeldin.
telefon faturası ile ilgili tavsiyem adsl alman olabilir. HErhalde yeni isminle de olsa eski fikirlerini savunursun
şimdi soruna gelince.kendi adıma ben hiç deist olmadım.direk ateist oldum.

.Dolayısıyla deistlerin inandığı tanrıyı da anlamış değilim.herhalde şöyle inanıyorlardır."tamam bu dinler çok saçma falan ama bu kadar şey kendi kendine oluşmadı herhalde.bunun için bir ilahı güç vardır mutlaka." yani herzaman yapılan gibi cevap bulamadığımız şeyleri gözümüzde büyümüş olayları bir güce bağlamak. onlaınki bir tanrı da sayılamaz pek.bir enerji olabilir.gerçi deist arkadaşlar adına pek konuşmak ta istemiyorum çünkü haklarında fazla bir bilgiye sahip değilim.sadece tahmin yürütüyorum mantığımla.