Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-12-2004, 10:29
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu arada hoşgeldin reel

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 11-12-2004, 10:50
reel reel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Selam çoşkun...Ateistsiniz galiba ..

kün fe yekün!!!
Alt 11-12-2004, 10:58
Üye

selam reel

biraz öyleyim üzerinize afiyet. :wink:

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 11-12-2004, 11:18
Üye

ebu sufyan demiş ki
Merhaba. Ben mekorkmaz. Uzun zamandır meşguluyetten ve yüksek gelen telefon faturası yüzünden birşeyler yazamıyordum, sadece aradabir okuyordum. Bundan sonra daha sık yazmaya çalışacağım.
Yeni kullanıcı adım bu. Herkesinki gibi değişik olsun istedim.

Bu konuyla ilgili şimdiye kadar cevap bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum. Bir deist nasıl ateist olabilir. Yani ateistler,deistlerin inandığı Tanrı''nın varolmadığını nasıl ispatlamışlar ki atesit olmuşlar?
Teşekkürler
selam ebu sufyan ya da me korkmaz.yeniden hoşgeldin.
telefon faturası ile ilgili tavsiyem adsl alman olabilir. HErhalde yeni isminle de olsa eski fikirlerini savunursun

şimdi soruna gelince.kendi adıma ben hiç deist olmadım.direk ateist oldum. .Dolayısıyla deistlerin inandığı tanrıyı da anlamış değilim.herhalde şöyle inanıyorlardır."tamam bu dinler çok saçma falan ama bu kadar şey kendi kendine oluşmadı herhalde.bunun için bir ilahı güç vardır mutlaka." yani herzaman yapılan gibi cevap bulamadığımız şeyleri gözümüzde büyümüş olayları bir güce bağlamak. onlaınki bir tanrı da sayılamaz pek.bir enerji olabilir.gerçi deist arkadaşlar adına pek konuşmak ta istemiyorum çünkü haklarında fazla bir bilgiye sahip değilim.sadece tahmin yürütüyorum mantığımla.

ALBERT EINSTEIN
Alt 11-12-2004, 11:19
quixsoul quixsoul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsan geçmişini ve çocukluk dönemini tamamen kafasından silemediğinden deizm inancı doğar.Islami bugün her ne akdar mantıksız kılsakda çocukluğumuzdan beri Allah ile olan bağımız hiç kopmamıştır.Tabi bu soyut bir bağ..Çocukluğundan beri Allah inancıyla büyüyen insan onunla duygusla bağ içindedir.Dua etmesi,onunla konuşması,yanlız olduğundan ona sığınması..İnsanın kalbine varlığı işlenir..

Ancak doğa ve evrene bakarak bir yaratıcıya inanan insanlar, kitap olmadan da içlerinde yaratıcı inancını diri tutabilirler.Her ne kadar islam dini çok mantıksız ve yaratıcı sıfatlarına uymasada içinde sağlam yaratıcı duygusu olanlar kolay kolay ateist olamaz.Günün birinde annenizin gerçek anneniz olmadığını anladığınızda aynı duygulara kapılırsınız.Biraz kızar öfkelenirsiniz..Ancak gerçeği bildiğiniz halde büyük bir sevgiyle onu Anne olarak kabul eder ve öylede yaşarsınız.Hiç kimse temiz bir geçmişi silip atamaz.

Dünyanın var olması, evrenin var olması, hassas dengeler, akılcı çözümler bir yaratıcının varlığını gündeme getirsede kuranın uydurma bir yazıt olmadığını kanıtlamaz.

Mantığın en büyük düşmanı anlam veremediklerimizin tanrısıdır.
Alt 11-12-2004, 12:39
reel reel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nerden başalayalım allahın varlığı veya yokluğundanmı yoksa kuranın saçma olup olmadığındanmı?
Bence allahın varlığından başlamak şarttır..Çünkü bu ayetler ona ait.eğer Allah,varsa neden saçma ayet göndersin ?
Veya tüm zamanlara hitabet eden bir bir kitab indiremezmi ,
soruları gündeme geliyor?

Allah vardır.Bilim onun varlığı gerekli kılıyor.İndirgenemez komplex yapılar asla kendiliğinden olamaz.Tasarımncı şarttır.Bir gezegene gitsen bir televizyon bulsan ,kendiliğindenmi oluştu dersin?yoksa onu bir yapanmı ararsın?

kün fe yekün!!!
Alt 11-12-2004, 15:50
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgeldin reel.. Senin Savtullah olduğunu bilmeliydim..
Yeni hemşerim.. Ben hep buralardaydım. Belki fazla yazmıyordum ve okumuyordum ama, artık biraz daha serbestim.

Selamlar

HACI
Alt 11-12-2004, 19:00
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

merhaba ben bir deist olarak sermed-i mahmudun bu sorusuna cevap vermek istiyorum.

17. Yüzyılda Fransa ve İngiltere''de ortaya çıkan bir anlayıştır. Bu görüş, Tanrı''yı akla dayanarak açıklamak ister. Dindeki mucizelere, boş insanlara karşı çıkarak batıl görüş ve dogmalardan insanı koruyarak, insanların din çerçevesi içinde akıllı, bilgili ve sorumlu biçimde davranmalarını amaçlar. Deizm, laikliğin doğması ve gelişmesinde etkili olmuştur.

Deizm''e göre Tanrı, ilk neden olarak evreni yaratmıştır. Tanrı, varlık düzenini bir kere yaratmıştır ve daha sonra müdahale etmesi akla aykırıdır. İnsan için en önemli ödev, Evren''i ve yasalarını akıl yoluyla bilmek ve anlamaktır. Dinlerdeki duygusal ve akla aykırı Tanrı kanıtlamaları gereksizdir. Bu görüş, Cherburi, J. Locke, J.J. Rousseau ve Voltaire tarafından temsil edilmiştir.

Deizm hiçbir dini kabul etmemek ama buna rağmen bir yaratıcıyı kabul etmektir.Deizme göre Tanrı evreni yarattıktan sonra hiç bir müdahalede bulunmamış,kendi işleyişine bırakmıştır.Canlılığın yaratılması konusunda ise deistler istediği tavrı almakta özgürdür.

quixsoul''un verdiği anne örneğide güzel bir örnektir her deistlerin çoğu olmasada olmasada bir çok deist bu anne örneğindeki mantık sayesinde ateist değilde deist olmuşlardır.Anne örneği dışında kalan deistler(çoğunluk) ise doğa ve evrene bakarak deist inancını sürdürmektedir.

Kuran'ı okuyup anlayana gayrimüslim, anlamayana müslüman denir.
Alt 11-12-2004, 19:16
Kıdemli Üye

bu arada reel hoşgeldin.
imzanın anlamı nedir?

Alt 11-12-2004, 19:16
Kıdemli Üye

bu arada reel hoşgeldin.
imzanın anlamı nedir?

Önerilen Siteler