Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-07-2009, 05:48
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ugurce82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur’an’ın çeşitli surelerinde Tanrı’nın insanları, sırf kendisine ibadet etsinler
diye yarattığı yazılıdır. Örneğin, Zariyat Suresi’nde, “Cinleri ve insanları, yalnızca bana
ibadet etsinler diye yarattım...” (Zariyat Suresi, ayet 56-58) denilmektedir. Ahzab Suresi’nde,
Tanrı’ya ibadet edenlerin Tanrı tarafından büyük bağışlamalara ve mükafatlara (ecr’e)
kavuşacakları bildiriliyor (Ahzab Suresi, ayet 35; ayrıca bkz. Tevbe Suresi, ayet 112; Secde
Suresi, ayet 15-17). Mü’min Suresi’nde Tanrı’nın şöyle konuştuğu yazılıdır:
“Rabbiniz, ‘Bana kulluk (ibadet), edin ki, size karşılığını vereyim. Bana kulluk (ibadet) etmeyi
büyüklüklerine yediremeyenler, alçal-mış olarak cehenneme gireceklerdir’ buyurmuştur”
(Mü’min Suresi, ayet 60).
Dikkat edileceği gibi, bu ayetlerle Tanrı, kişileri kendisine ibadet ettirmek için onlara bir
karşılık vereceğini söylemekte; yani onların ibadetine muhtaçmış gibi bir durumda.
Çünkü,
muhtaç olmamış olsa onların kendisine ibadet etmelerine aldırmazdı. Ancak, bunları söyleyen
Tanrı, insanların ibadetine muhtaç olmadığını söylemekten geri kalmaz: “Ey insanlar!
Allah’a muhtaç olan sizsiniz. Zengin ve övülmeye layık olan ancak odur” (Patır Suresi, ayet
15). Yorumcuların bildirmesine göre bu ayetin anlatmak istediği şey şudur: “Din ve ibadet
Allah’ın ihtiyacı değil, insanların ihtiyacıdır... (Allah) sizin ibadetinize muhtaç olmadığı gibi,
bütün ihtiyaçlarınızı tatmin edebilecek kudrete de maliktir...”’ Evet, ama eğer Tanrı,
insanların kendisine ibadet etmelerine muhtaç değil idiyse neden kalkıp, “Cinleri ve insanları,
yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım...” (Zariyat Suresi, ayet 56-58) diye konuşsun?
siyah ile kalinlastirdigim cümle tamamiyle senin yorumun, ayetler arasinda celiski yok bir kere onu belirtelim.

Ayetlerde de yazdigi gibi bizim ibadete ihtiyacimiz vardir, bu da müslümanlarin siniflarini belirleyici durumdur, kim daha itaatli, kim daha itaatsiz buradan anlasilir, kim cani gönülden ibadetlerini yapiyorsa, en basta da celiskide kaldiginiz konudaki gibi Allah bu kisiye hidayeti nasip eder, ama isteksiz zoraki ibadet eden kisiler her an sapikliga düsebilecek durumda olan kisilerdir. Cennet'in de dereceleri vardir...

not: Patir suresi diye sure yok Fatir olacakti.
Alt 16-07-2009, 06:07
Üye

“Ey Muhammed, sen öğüt ver; esasen sen sadece bir öğütçüsün. Sen onlara zor kullanacak
değilsin... Kim inkar ederse... Allah onu... azaba uğratır... Hesaplarını görmek bize
düşmektedir” (Gaşiye Suresi, ayet 21-26).
Yine bunun gibi Nahl Suresi’nde, “Eğer yüz çevirirlerse, ey Muhammed, sana düşenin sadece
açıkça tebliğ olduğunu bildir” (Nahl Suresi, ayet 82) denilmektedir. Buna benzer bir ayet
Şûra Suresi’nde şöyle der:
“Ey Muhammed, eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki, biz seni onlara bekçi göndermedik, sana
düşen sadece tebliğdir” (Şûra Suresi, ayet 48).
Yunus Suresi’nde, “inkarcılara” karşı hoşgörülü bir tutum havası yaratan şu ayet bulunur:
“Ey Muhammed, seni yalanlarlarsa, ‘Benim yaptığım bana, sizin yaptığımı sizedir; siz benim
yaptığımdan sorumlu değilsiniz, ben de sizin yaptığınızdan sorumlu değilim’ de... De ki, ‘Ey
insanlar, Rabbinizden size gerçek gelmiştir. Doğru yola giren ancak kendisi için girmiş ve
sapıtan da zararına olarak sapılmıştır; ben sizin bekçiniz değilim’...”(Yunus Suresi, ayet41-
108).
Yine bunun gibi “nıüşrik”lere (puta tapanlara), inkarcı olanlara ve İslama yanaşmayanlara
karşı bu yeryüzü dünyasında zorlama olmayacağı, onları kendi sorumluluklarıyla, kendi
“günahlarıyla” baş başa bırakmak gerektiği, çünkü yaptıklarının cezasını kıyamet günü
görecekleri konusunda “Kıyamet günü her ümmete bir şahit getiririz...” şeklindeki ayetler ve
bu ayetler doğrultusunda hadisler de bulunur
Ancak, bu aynı Kur’an’da Tanrı’nın, yukarıda söylediklerini unut-muşçasına ya da
inkarlarcasına konuştuğu, dinde zorlama yolunu seçtiği, “müşriklere” ve “kafirlere” ölüm
saçtığı, onlara karşı “vuruşmalı” şekilde, yani kılıçla savaşmak üzere Muhammed’i
görevlendirdiği görülür. Örneğin, Tevbe Suresi’nde, “...Ey Muhammed, inkarcılarla ... savaş,
onlara karşı sert davran” (Tevbe Suresi, ayet 73) der. Enfal Suresi’nde, “... (inkarcıların)
boyunlarını vurun, parmaklarını doğrayın” (Enfal Suresi, ayet 12) diye ekler. Tevbe
Suresi’nde, “...müşrikleri nerede görürseniz öldürün” (Tevbe Suresi, ayet 5) dedikten sonra,
ehl-i kitab’a (yani Yahudilerle Hıristiyanlara vd...) karşı, İslami kabul etmelerine ya da
“cizye” (kafa parası) vermelerine kadar savaşılmasını emreder ve şöyle der:
“Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahret gününe inanmayan, Allah ve Resulünün
haram kıldığını haranı saymayan ve hak dini (İslam dinini) kendine din edinmeyen kimselerle,
küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın” (Tevbe Suresi, ayet, 29).
Enfal Suresi’nde de şöyle emreder:
“...yalnız Allah’ın dini (yani islam) kalana kadar savaş” (Enfal Suresi, ayet 39).
Tevbe Suresinin 73.ayetini örnek verirken 80.ayetine kadar okumani tavsiye ederim, ondan sonra yorumunu yap. 77 ci ayetide iyi oku hani diledigini hidayete ve diledigini sapikliga iletiyor ya bir kanit da orda var..

Ve örnek vermis oldugun diger ayetlerin hepsi savas konusunda inen ayetlerdir. Teblig baska bir sey savas baska bir sey.
Alt 16-07-2009, 09:29
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

. Barudi yaptığın yorumlar gerçekten çok komik mesnetsiz yorumlar. Bu ayetler arasında çelişki olmadığını iddaa ederken artık yorum gücünde sınırları zorluyorsun. inanmak isteyince elbette inanırsın. ve mutlaka herşeye bir cevabın olur. ama muhammedi muhammedin dönemini ondan önceki dönemleri inançları dilden dile dolaşan efsane türü safsataların önce tevrata oradan da kurana geçtiği çok açık. peki bana şunu söylesene sen kabenin gerçekten kutsal olduğuna inanıyor musun yapılış hikaye sini biliyor musun. Eğer gerçekten kutsalsa tevratta neden kabenin kutsallığından bahsetmez(hersey oradan alıntı olduğu halde) Ayrıca kuranın heryerinde Allahın birşeyi yaratması için ol demesi yeter yazıyor. peki kurandaki allah evreni niye altı günde yaratmış 7. gün arşa dinlenmeye çıkmış. hatta bacak bacak üstüne atmış. (insana benzemediğide pek çok ayette geçtiği halde hep bu tür insansı benzetmeler yapılıyor o ayrı hikaye onunla ilgili ayetleride yazıcam.) Ben sana bunlartın cevabını vereyim bunların hepsi eskilerden beri dilden dile dolasan safsatalarolduğu için muhammed çevresindeki enayileri inandırmak için bu masalları kullanmış.

Ayrıca yine ol demesi yeterli iken allah insanı yaratamak için önce çamurdan şekil oluşturuyor sonra ona kendi ruhundan üflüyor. Bunların ne kadar komik olduğunu göremiyor musun? Ama bunlar ilkel topluluklar için normal hikayelerdi. günümüzün aydın insanları bunlara inanmazlar.

Yine kuranın bir yerinde ibrahimin tanrısına bana insanları nasıl tekrar dirilttiğine kanıt gösterebilir misin dediği tanrısının da ona kuşları parçalayıp oraya buraya attırdığı sonra onların dirilip tekrar uçtukları anlatılır. Bu akla mantığa bilime aykırıdır. Düşünün size peygambersiniz allahın söylediğine inanmıyorsunuz ve kanıt göstermesini istiyorsunuz o da buna kızmıyor ama muhammedden mucize isteyenleri azarlayacaktır. varmı böyle bir adaletsizlik.
Alt 16-07-2009, 09:39
Üye

Sayin Ugurce

Komik olan sizin kulaktan duyma bilgilerle tartisma platformu olusturmaniz, cevabinizida alinca böylece konuyu dagitmak adina eveleyip geveleyip konuyu baska yere cekmeniz. Önce bu konuyu bitirelim sonra o bahsettiklerinize geceriz. Diger konu basliginda da bu sekilde istiyordunuz teker teker gidelim diye, hani ne oldu?

Zaten daha bu konuya ilk mesajimda belirtecektim sizin copy paste yaptiginizi ama beklemeyi tercih ettim ve simdi %100 eminim. Hatta sizinle diger tartisma konumuzu buraya koyamamaniz da bir gercek, hani Nisa 88-99 Ayetleri hakkinda düsünceniz vardi. Cevabinizi alinca yapabileceginiz tek sey kacmak oldugunu anliyorum hareketlerinizden..

Hic de zorlamiyorum yorumlarimi, bir tane mesnetsiz yorumumu detayli sekilde aciklayiniz dilinize ve düsüncenize güveniyorsaniz.
Alt 16-07-2009, 17:27
Üyeliğini Sonlandırmış

Siteye her zaman girme fırsatı bulamıyorum o yüzden herşeye cevap yazamıyorum ama madem istiyorsunuz sizinle bu konuyu tartışalım.

Şimdi bana şu ayetleri bir açıklar mısınız? ama iman gözlüğüyle değil.

“Dinde zorlama
yoktur...” (Bakara Suresi, ayet 256)
“...Kur’an, alemler için ancak bir öğüttür” (Kalem Suresi, ayet 52).
“Allah dini (İslam) ortada kalana kadar onlarla savaşın” (Bakara Suresi, ayet 193).
Eğer yüz çevirirterse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost
ve yardımcı edinmeyin” (Nisa Suresi, ayet 89).
“...müşrikleri nerede bulursanız öldürün...” (Tevbe Suresi, ayet 5)
ehl-i kitab’a (Yahudilere ve Hıristiyanlara) karşı, İslamı kabul
etmelerine ya da kendi elleriyle küçülerek “cizye” (kafa parası) ödemelerine kadar, savaş
açılmasını emreder (Tevbe Suresi, ayet 29); “cizye”yi İslamı kabul etmemelerinin cezası
olarak görür.

“Ey inananlar! Yakınınızda bulunan inkarcılarla savaşın! Sizi kendilerine karşı sert bulsunlar. Bilin ki Allah,
kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir...”
(Tevbe Suresi, ayet 123-125.)

Alt 16-07-2009, 18:14
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

“...müşrikleri nerede bulursanız öldürün...” (Tevbe Suresi, ayet 5)
Bu şekilde tutum sergilediğiniz sürece, kimseler size birşey açıklayamaz. Ayeti veriş şeklinize bakar mısınız.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 16-07-2009, 18:33
Oflaz Oflaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evet nerede bulursanız öldürün insan diyecek kelime bulamıyor kardeşim. bu kadar olur... ateist arkadaşların en büyük numaraları da konudan konuya atlamak. hala şu meseleye bir çözüm bulamadık. yıllardır...
Alt 16-07-2009, 19:04
Üyeliğini Sonlandırmış

ya peki kardeşim ben yanlış verdim şimdi aydınlanmak istiyorum sen bana o ayetileri tek tek açıklar mısın? İslamda cihat var mıdır yook mudur bunu da anlatırsanız sevinirim ha bir de Türklerin müslüman oluşuyla ilgili örneklerle süslerseniz açıklamanızı sevinirim
Alt 17-07-2009, 09:46
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın ugurce82

İstediklerinize cevap olarak sayfalarca yazı yazsam yine yetmez. Bir kere İslam'ı bir kenara bırakıp şunu sormalısınız kendinize. Cihat nedir? Savaş nedir? Mücadele nedir?

Allah, savaşla ilgili Kur'an da ilk Sizinle savaşanlarla sizde savaşın demiştir. Bu cihatı desteklemek değil müdafaa dır.

Ama sizlerin şu mantığınız yanlıştır. Münafıkları nerede bulursanız öldürün kelimeleri geçen ayet ve bu ayetin önceki ve sonraki ayetlerini bütünü ile ele almıyorsunuz.

Hani şöyle sözler vardır.

"aya baktım seni gördüm sana baktım ayı gördüm."

"oku da adam ol baban gibi, eşşek olma."

Bu cümleleri ortadan alıp yazarsan anlam farklı olur, sizin yaptığınız bu. Ya da ikincisinde virgülü koyma anlam farklı olur.

Saygılar.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 17-07-2009, 20:30
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

O bunu demis , su bunu ima etmise takilmak istemiyorum , butun bu form boyunca dikkatimi sadece bir cumle , tek bir cumle cekti ,,

"boyunlarını vurun, parmaklarını doğrayın"

Allah , kusursuz ,yaratan , sonsuz guc sahibi , ol dedimi olan , bir hic bir tanima sigmayan aklilara ziyan bir varlik ,,,

Neden boyle bir ulvi varlik , esir insanlarin parmaklarinin dogranmasini ister.

Esir bu , adi ustunde , artik sana zarar verecek durumda degil ,
Bakin boynunu vurmasini anlarim ,
dusmani yok etmek ,oradan kaldirmak ..
allah gibi bir ulvi varliginin tanimina uymaz , ama anlarim ,,
ama parmaklarini dogramak!!
O insani hayati boyunca sakat birakmak !

Bu nasil yaratik ,hic kusura bakmayin , ama yaratik ,
Esir bir insanin parmaklarinin dogranmasini isteyebilen, talep edebilen , emir eden
bir sey ,,, allah tanimina uymaz , kutsi bir varlik olmakdan cikar ,, yaratik olur

Iskencenin akla gelmiyecek yontemlerini bilen , ogutleyen , bir yaratik...

Biraz empati yapin , parmaklari dogranan bir insan dusunun , O sahneyi aklinaza ,gozunuzun onune getirin,

Su forma takildigimdan beri , ilk mesajdan bu yana , hep o sahneyi dusluyorum ,,
parmaklari dogranan bir insan ,,

Bunu nasil allah emreder ! , kendi yarattigi insanalari yine baska insanlar tarafindan boyle iskence edilmesini dusunebilir , izin verebilir...

Bunun inanmakla , kafirlikle alakasi yok !,

allah tanimi icersinde bir varligin , basit insanlarin kendisine inanip inanmamalarinin fazla bir onemi olmamasi lazim ,

Ama kurandaki alllah bunu oylesine bir saplatin haline getirmis ki , onlari oldurmek , boyunlarini vurmak Ona az geliyor , oylesine ofke ve nefret ve hadi diyelim insanlikdan cikmiski ,, ancak bir sadistin aklina gelebilecek bir yontemle ile ,

Bu ufak,basit , cahil insanlari sirf inanmiyorlar diye , parmaklarini dogratacak kadar gazap ile iskenceden geciriyor.

Allah boyle bir seyi isteyebilir mi? taleb edermi ,emir buyurur mu? , allah , insan denen herseyi ile ona bagli , onun ol demesi ile olan , kendi yarattigi onemsiz varliklar icin , oldurun kesin asin iskenceden gecirin der mi? bu nasl ulvilik bu nasil sonsuzluk bu nasil tanrilik !!! ,

Once bir allahi dusunun ,sonra parmaklari dogranan insani , bu iki kavrami yan yana getirin , eger ikisini birbirine uyusturabiliyor , bu tabloda hic bir aksaklik yanlislik gormuyorsaniz , ya allah taniminda bir hata var , yada bizim insanligimizda ..

saglicakla !

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi

Önerilen Siteler