Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-07-2009, 19:20
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Peki sayın keçi,

Bir senaryo yazalım..

Varolduğu iddia edilen önceki yaşantısı sebebiyle lütuflandırılan çok akıllı, güzel, mini mini, şipşirin bir kız çocuğu.. Selin... 6 Yaşında...

Yağmur yağıyor, seller akıyor... Şipşirin-akıllı bir kız çocuğu olarak (anası ve babasına da) lütuflandırılmış Selin sellere karışıp hiç oluyor.. Bıraktığı acı da hadsiz...

Buna biçecek bir frekans aralığın da var mı?

Söylediğin herşey mantıksal açıdan birbiriyle tokuşuyor aslında.. Böyle olduğunu anlamanın tek yolu da dogmalardan kurtulmak.. Tabii ki bu senin için mümkün görünmüyor.

(Konuştuğumuz konu başlığa uygun olmadığı için başka bir yerde buluşup tartışmak dileğiyle -kendi adıma- noktayı koyuyorum.)

Sevgiler...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 17-07-2009, 19:46
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kıdemli üyelik başlığımız duyuru niyetinde arkadaşlar.

Keçi'nin kıdemli üyeliği sonrasındaki iletileri bu başlığa topladım.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 17-07-2009, 21:01
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bilinç bedenden ayrıdır inanmazsanız DÜŞÜNÜN..DÜŞÜNÜN..DÜŞÜNÜN
Keci kardesim,
Sen hic anesteziye maruz kaldin mi? Dusunur dusunur dusunurken, beyin uyustugunda dusunemez, dusunemez dusunemez olursun. Beyin de bedenin bir parcasi olduguna gore, gerisini tahmin edersin... Beyinin olmesi sart degil, uyustursan bile bilinc diye birsey kalmaz. No beyin, no bilinc.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 17-07-2009, 21:18
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bilinc; beynin dusunceyi, davranisa tasimasinin ortaya koydugu durumdur. Beynin uyusmasi halinde, bilinc uyusmaz. Sadece sinirler uyustugu icin, beyin vucudun verdigi sinirsel uyariyi alamaz, alamadigi icinde etkilenmez ve tepki vermez. Oyuzden ameliyat yapilmadan once; narkoz verilir. Ama; narkozun etkisi gectikten sonra, kisi; tekrar beyninin eski uyari sistemine ve icinde bulundugu bilinc duzeyine kavusur. Bilinc kaybi olmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-07-2009, 21:25
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

keci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın frodo

Teşekkür ederim........
Ama sanırım diğer arkadaşlarda bir istifham olmuş bu sebeple aşağıdaki açıklamayı yapmak isterim..

-------------------------
Hiç bir arkadaşın yanlış bir şey düşünmesini istemem bu benim kişisel düşüncem yani ben böyle düşünüyorum.
Bunu herhangi bir üyeyi ima ederek yapmadım.
Burada herhangi bir ünvan almak bende rahatsızlık oluşturdu, sebebi buradaki mantalite yani Dinlerden Özgür bir Toplum talebinin içinde bulunmak,

"Mağluptur bu yolda galip, Galiptir bu yolda mağlup" sözünün bir yansıması gibi...

Yani burada alacağım herhangi bir rütbe beni sanki DÖG 'nun bir savunucusu gibi yapacak gibi bir şey hissettim..
--------------------------------------

Saygılarımla...
Sayın keçi bizi bu zamana kadar dinlerden özgürlük grubu üyesi falan sanmış olamassınız öyle değilmi

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 17-07-2009, 21:50
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Saygideger evrensel insan, bilinc kaybolur, bir daha da geri gelmez diyen oldu mu? siz de mi kecilesiyorsunuz? Beyinin bir fonksiyonunun, dusuncenin, bedenden ayri olmadigini anlatmakti maksat.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 17-07-2009, 22:52
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

thunderpoint´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki sayın keçi,

Bir senaryo yazalım..

Varolduğu iddia edilen önceki yaşantısı sebebiyle lütuflandırılan çok akıllı, güzel, mini mini, şipşirin bir kız çocuğu.. Selin... 6 Yaşında...

Yağmur yağıyor, seller akıyor... Şipşirin-akıllı bir kız çocuğu olarak (anası ve babasına da) lütuflandırılmış Selin sellere karışıp hiç oluyor.. Bıraktığı acı da hadsiz...

Söylediğin herşey mantıksal açıdan birbiriyle tokuşuyor aslında.. Böyle olduğunu anlamanın tek yolu da dogmalardan kurtulmak.. Tabii ki bu senin için mümkün görünmüyor.

(Konuştuğumuz konu başlığa uygun olmadığı için başka bir yerde buluşup tartışmak dileğiyle -kendi adıma- noktayı koyuyorum.)

Sevgiler...
Ama bu verdiğiniz örnek olmadı. Hele ki bir de mesajınıza bir senaryo yazalım diye başlayarak...
Ölüm Allah'ın takdiridir. Hepimiz bir gün öleceğiz. Kimse iki gün daha yaşasaydı, niye öldü vs dememeli. Ölenin ardından ayıp bence...

Selin kardeşimizin ailesine ve yakınlarına Allah sabır versin.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 17-07-2009, 23:34
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger vartor;

Ben, senin yazina yonelik yazmadim ki, ustelik senin nickine de yonelik yazmadim. O yuzden bu yasta, bu kadar alingan olmak, sagliga zararlidir, aman diyim haa!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-07-2009, 17:33
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

thunderpoint´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki sayın keçi,

Bir senaryo yazalım..

Sevgiler...
Sayın thunderpoint

Bu senaryoyu anlamadım kalın işaretli yer nasıl oluyor, daha önceki yaşam nedir ? Bu reenkarnasyon dedikleri şey mi ?
Eğer öyle ise o da bu dünyaya ait.. Hindistandan gelen batıl itikatlardan biri daha..
Müslümanlıkta önceki yaşam değil sonraki yaşamlar vardır.
Yani insan Dünyada sadece ve sadece bir defa yaşar, daha sonra kabirde ve ahiret alemlerinde yaşar.. Dolayısı ile her insanın 3 tane hayatı vardır.
Bu dünyada birden fazla hayat çoktur zaten..

Hal böyle olunca (yani bu dünya hayatı çok fazla değerli olmayınca) bu dünyada ne kadar az kalırsan öbür hayatlarına günahsız gitme ihtimalin o kadar fazla, ama kısa olsun diye emanete hıyanet edersen bununda cezası var.. Ne ise o; verilen süre kadar burada kalmak..Ne fazla ne de eksik..

Yani kendi isteğinle gitmeyede çalışmayacaksın, bu dünyaya kazık ta kakmayacaksın... Elindeki süreyi en iyi şekilde kullanacaksın. Bu süre zarfında burada yapman gerekeni yapacaksın O da KULLUK...

Saygılarımla...

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
Alt 21-07-2009, 17:39
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın keçi bizi bu zamana kadar dinlerden özgürlük grubu üyesi falan sanmış olamassınız öyle değilmi
Sayın nogada

Rica ederim Sayın nogada tabii ki D.O.G üyesi sanmadım sizleri nitekim dışarıdaki herhangi biri de beni öyle sanabilir diye düşündüm.
Belki de yanlış düşündüm..

Saygılarımla....

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..

Önerilen Siteler