Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-12-2004, 15:59
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ayrıca sizin benim ne kadar ufkumun ya da zekamın olduğunu anlayacak kadar zeki olduğunuzu sanmıyorum.zeki olsanızda beni anlayamazsınız çünkü zincirleriniz var.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 18-12-2004, 16:11
quixsoul quixsoul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuranda anlatılan temel konuları basit bir örnekle ele almış explorer.Çokda güzel olmuş.

Tabi basit mantıksızlıkları inancıyla örten çoğu insan için bu örnek alakasız görülebilir.Ki öylede olmuş.sızıntı nın cümlelerini örnekteki b: adlı kişiye cuk diye oturuyor.

Bu şekilde teması olan bir kitaba insanlar nasıl aldanıyor anlamış değilim.Tabi bizde kandık zamanında.Ancak bize anlatılanlar çok pembeli köşeleri yumuşatılmış islam modeliydi.Kuranın yalın hali değildi..

Mantığın en büyük düşmanı anlam veremediklerimizin tanrısıdır.
Alt 18-12-2004, 17:30
Ebu Leheb Ebu Leheb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben bu hikayeyi biliyorum. aslında tanrı X değil, Hank diye geçiyordu. Tapmak yerine de Hank''in kıçını öpmekten bahsediliyodu

Eğer dininiz Tanrı tarafından gönderilseydi mükemmel olurdu ve bizler bu kadar fazla çelişki bulamazdık ve sizler de bu çelişkileri savunmak zorunda kalmazdınız.
Alt 19-12-2004, 19:31
Üye Değil

Bu kadar İslam düşmanlığı yapıldığına göre Hristiyanlık ve Musevilik kabul mi edilmiş oluyor? Semavi ilk din olan Musevilik hakkında hiçbir eleştiri yapılmıyor, Hristiyanlık hakkında eleştiri yapılmıyor ve islamiyete gelince herkes ağzına geleni söylüyor.
Alt 19-12-2004, 19:59
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Musevilik ve Hristiyanlığı bilmiyoruz kardeşim.. En iyi bildiğimiz tek saçmalık İslam.. Arada bir Musevilik ve Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi oluyor ve onları hemen kınıyoruz.. Daha ne yapalım?.. Bizi onlar hakkında aydınlat, biz onları da eleştirelim..
Bütün dinler yalandır demek yetmiyor mu?

HACI
Alt 19-12-2004, 22:35
Üye Değil

Musevilik ve Hristiyanlığı bilmiyoruz kardeşim.. En iyi bildiğimiz tek saçmalık İslam.. Arada bir Musevilik ve Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi oluyor ve onları hemen kınıyoruz.. Daha ne yapalım?.. Bizi onlar hakkında aydınlat, biz onları da eleştirelim..
Bütün dinler yalandır demek yetmiyor mu?

HACI
Aslına bakarsan böyle cevap bekmemiyordum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp değil mi? Bütün dinlerin yalan olduğunu söylebilmen için en azımdan hepsinin eleştirebilmelisin. İslamiyet son din olduğu için diğer dinleri nesh etmiştir, bu yüzden islamiyet ile ilgileniyoruz diyebilirdin.
Tabii buna göre cevabımda farklı olurdu...
Alt 19-12-2004, 23:29
Üye Değil

Tanrı’nın varlığını birtakım iddialarla dışarıdan çürütmeye çalışan sizler sonuçta amaçlanan hedefe ulaşamayınca, Tanrı sözcüğüyle ilgili mantıksal tahlillere (kavramsal çözümlemelere) girmişsiniz. Öncelikle Tanrı kavramının sözde bir kavram olduğunu ve gerçekliğinin bulunmadığını ileri sürmüşlerdir. Yine bu kavramın insan zihni tarafından üretildiğini, temelinde de insanın sebebini bilemediği olaylar karşısındaki ümit ve korkularının yattığını belirtmişlerdir. Forumda ki bazıyazılarda da işaret edildiği gibi ateistlerin Tanrı inancını rasyonel bulmaması konuya ön yargılı yaklaşmalarının, hatta yanıltıcı ve yıkıcı bir üslûp kullanmalarının sonucu idi. Tanrı inancının mantıkî bulunmaması da benzeri bir tavrın sonucu olup tamamen ateistlerin ideolojik şartlanmalarıyla ilgilidir.
Alt 20-12-2004, 00:33
Üye Değil

Sunu aklinizdan cikarmayin

eger olumden sonra ahiret yurdu yoksa, dunyaya gelmek, yasamak vede olmek tamamiyla anlamsiz seylerdir.

Iyi yada kotu olmak anlamsizdir, yok olup gidildikten sonra dunyada iyi bir insan olmak icin tek bir sebeb yoktur. Eger dersenki iyi insan olmassan o zaman dunyadaki yasalara gore cezalandirilirsin, bende derimki, dunyada cezalandirilamayan suclular ne olacakdir, yani onlarin tum yaptigi yanlarina kar olarakmi kalacakdir. Oyleyse eger bu dunyanin bir devami olmayacaksa, bir insan neden iyi yada neden kotu olurki, bunun icin tek sebeb gosteremessiniz, gostereceginiz sebeblerin tamami dinsel kokenli olacakdir daima.

Sunu bilin vede anlayinki, Hz Muhammed vede onun teblig ettigi Allahin kitabi kuran hak olmasaydi 1400 yildir dimdik ayakda duramazdi. insan yapisi olan her dusunce kisa zamanda yerle yeksan olmusdur, ama bakin islama hala ayakdadir, onca saldirani olmasina ragmen, hemde icindeki insanlarca.

Iste sizlerin 1400 yildir acikca yada gizlice bunca saldirilariniz bile Kuranin hak oldugunun bir ispatidir, bence baska ispata gerek bile yokdur, sizler ispatin birer parcalarisiniz, sizler beni rahatlatiyor, imanimi artiriyorsunuz. Cunku sizin gibi insanlari tanidikca vede onlarin yasantilarina sahit oldukca sizlerin kesin yanlis yol uzerinde oldugunuz, dogru olmadiginiz kolayca anliyorum ve buda bana su an bulundugum yolun dogrulugunu ispatliyor.

Ama siz bunlari anlayamassiniz, anlayamamanizin sebebi beyninizin noksanligi degil, kibrinizin fazlaligidir.

O sizin sacma buldugunuz(zaten oyle bulmak icin okuyorsunuz vede ilgileniyorsunuz) kuran benim icin icinde tek kelime celiski icermeyen, her sozu dogru vede uyuldugu takdirde insani hazinelerin en kiymetlisine goturen kutsal kitapdir vede tabiki benim ve sizin rabbiniz olan Allh dandir.

Siz kendinizi parcalasinizda, yerde yere vursanizda, agzinizdan salyalar akitsanizda bu gercegi asla ama asla degistiremiyeceksiniz. Yapabileceginiz en buyuk sey, bu sekilde bir omur tamamlamak olacak, sasiracaginiz en buyuk sey ise gozlerinizi burada kaparken goreceginiz sey olacak. Ama sizinde dediginiz gibi geri donusu olmayacak artik.

Iyi daima iyidir, degil 1400 yil 140000000000000000000000000 yil bile gecse siz gene ayni seyleri soyluyor olacaksiniz, o yuzden ciddiye alinir bir tarafi yokdur masallarinizin.

SIZINTI
Alt 20-12-2004, 09:27
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

masal anlatan biz miyiz acaba.senin oluduğunun kuranda hiçbir çelişki bulamaman zekanla ilgili olabilir.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 20-12-2004, 15:11
ReS ReS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gerçekten yalanladılar; fakat, alay konusu yaptıkları şeyin haberi kendilerine pek yakında gelecektir. (ŞUARA SURESİ / 6)

[b:5cf617df5c]“Topra?a her türlü kötü ?ey at?l?r. Fakat topraktan hep güzel ?eyler biter...."

[color=indigo:5cf617df5c] Ak?emseddin

[

Önerilen Siteler