|
charon Diyor ki
"...evrendeki bu sonsuz düzeni kuran tanrının seninle direk olarak iletişim kurması senin için anlaşılması güç bir biçim olacaktır. o yüzden tanrı seninle iletişim kurmak için yine senin türünden yani insan olan elçiler seçmiştir..."
Allah adına ne güzel de konuşuyorsun...
Demek benim için anlaşılması güç bir durum olacak ha...Anlaşılması güç bir durum olacağını sen nerden biliyorsun...
Tekrarlıyorum..Bunlar sadece avuntu sözler...
Bir düşünce olan allahın, insanoğlunun yaptığı putlardan ne farkı var...İnsanoğlu tapınmak için ne yapacağını şaşırmış...Birisi puta tapar, diğeri bir düşünceye...Ama temelde hepsi aynıdır...
"Ben neden buradayım?", "Ölünce ne olacak?", "Gökte parlayan, dolanıp dönen(yıldızlar, güneş, ay vs.) ve bu yuvarlaklar da ne?", "Neden bu yıl tarlalardan ürün alamadım?, Neden yağmu az yağdı?, Ben nerde hata yaptım?", "Yanımdaki ağaca düşen yıldırımı da neyin nesi?, kim yaptı acaba?"....sorular uzayıp gider.....Bu soruların mantıklı bir cevabını veremeyen insanoğlu tanrıları ve dinleri yaratarak içindeki bu merak ve sıkıntıları yatıştırmaya çalışmıştır...Kısacası, insanoğlu kendini ve çevresini anlamaya çalışırken icat etmiştir tanrı(lar)yı...Tarih boyunca şekli değişse de, tanrılar bir şekilde insanoğlunun hayatında yer almıştır...
Fakat bilimin gelişmesi ile bu soruların cevapları birer birer bulunmaya başlamıştır...Halen cevabı bilinmeyen binlerce soru vardır...Fakat bilim din ve tanrı inancıyla yetinmeyip gerçeği aramaya devam etmektedir...
|
ustedesis'in yazdığını tam okumamışsın şaron. bir müslümanın vereceği en muhtemel cevabı verdiğini yazmış(adı üstünde bir genelleme yapmış, kendi-şahsi görüşünü aktarmamış) o yüzden ifade ettiği görüşün açmazlarını ona değil, bu düşünceyi savunanlara sormalısın. bir görüşü dile getirmek(bu tam anlamıyla savunmak bile olabilir bazen(hukukta olduğu gibi) o görüşü benimsemek değildir, demokratik tartışmaların-münazaraların temelindeki anlayış budur(pro-con görüşleri ifade eder ve kendine göre olanı seçersin, pro ve con'ları ifade ederken dürüst davranmak adına herşeyin tamlığına dikkat etmen gerekir.)
islamı ve peygamberini bir müslüman hassasiyetiyle anlatabilirsin, onların duygularını anlatımında işleyebilirsin, müslüman olmak için gerekli sebepleri de sayabilirsin, hangi duygular islamdan beslenir, hangi duygular islamı besler söyleyebilirsin. belki bunlardan daha fazlasını ateism için de söyleyebilirsin, sonuçta bir seçim yaparsın kendini ilgilendiren. bir görüşe empati yapmak, onu a dan z ye tam bir şekilde anlatmak, bu görüşü benimsemek değildir.
ustedesis'i fazla savundum galiba

us(akıl) la başlayan bir nick seçtiği için sanırım