Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2009, 14:02
Sheik Galib Sheik Galib isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

iletimin kaldırılmasını antidemokratik bir tutum olarak niteliyorum ve bu durumu protesto ediyorum. Ben herhangi kötü veya alaycı bir niyetle o iletiyi göndermedim. Site yöneticilerine moderatörlere duyurulur.
Alt 03-09-2009, 14:08
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

sadece sizin iletiniz değil ona cevaben yazılmış diğer iletide kaldırıldı.
ilgisiz iletiler forumunda.

not:bu ileti ve bir üstteki ileti birazdan kendini imha edecektir.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 03-09-2009, 14:15
umutbitmez umutbitmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili İstanbul
Atesitlerin "perde arkası" yoktur ki zaten..Düşünsene en perde akasında olacak şey olan "Dinsizim" bile diyebiliyorlar korkmadan..Herşeyleri açık ve dürüsttür..
Bu düşünceye nerden kapıldığını bilmiyorum ama dini öğretiler sebebiyle kapıldıysan bil ki buda dinin ne kadar yalancı ve sahtekar bir yaklaşımı olduğunu sana göstermeli. Eğer buradaki yazılardan böyle bir zanna kapıldıysa ise yazdığın onca mesaja ve okuduğun bu kadar topiğe gerçekten yazık çünkü farkına varman gerekirdi ki ateistler tarafından yazılan çok entellektüel bilgiler var konularda.

Aile ve yaşam tarzı konusunda ise çevrende birazcık gözlem yaparsan en modern, en sağlıklı, en düzenli, insancıl, sürekli gülümseyen, cocuklarıyla arkadaş gibi ve çıkarsız yardımsever insanlar gördüğünde onlara sor.. büyük ihtimal Ateisttirler..
Alt 03-09-2009, 14:29
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sheik Galib´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
iletimin kaldırılmasını antidemokratik bir tutum olarak niteliyorum ve bu durumu protesto ediyorum. Ben herhangi kötü veya alaycı bir niyetle o iletiyi göndermedim. Site yöneticilerine moderatörlere duyurulur.
Sheik Galip;

Hiç bir zaman ateist olmayı düşünmedim. Gerçekten bu Özgür Beyin'in röportajında dediği gibi sağlam bir psikoloji istiyor. O kadar cesur değilim. Atesit bir benim için normal bir insandır. Ama, ahlaksız ve cahil bir dindarın arkadaşlığını ahlaklı bir atesite tercih etmem.
Bunları söyleyerek girdiğiniz forumda Gereksiz İletiler Başlığına kaldırılan mesajınız için moderasyonu protesto etmişsiniz. Ben o iletinizi tekrar gözden geçirince moderasyona hak vereceğinize eminim.

O mesajınızda çizdiğiniz portre bir felsefi duruş olan ateizmle ilgisi olmayan bir serseriye ait. Ve siz masumane olduğuna inanmak istediğim "ateistlerin perde arkası" gibi bir başlıkta ateist olarak gördüğünüz serserinin üzerinden ateizmi mahkum etmeyi ima yollu da olsa denemişsiniz. Sanırım bir kavram kargaşası yaşıyorsunuz.

Bunu özellikle vurguluyorum size tokat attığını söylediğiniz ilkokul öğretmeninizi de post-modern olarak nitelemiştiniz. Post-modernizm akımı en temelinde "her şey gider" düsturunu ilke edinmiş çağımız felsefesinin vebasıdır. Bu anlamda da öğretmeniniz her şey olabilir ama post-modern olamaz.

Lütfen tarafgirlik babında birilerini savunmak kurtarmak çabasına girmeyin.
Biz tanışalım başlığında kendisini anlatan Sheik galib'i görmek istiyoruz; donanımı ve bilgisiyle....

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 03-09-2009, 14:31
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger istanbul;

Biz bes kisilik bir aileyiz. Bizim yasam ve ilskilerimizde; hic bir dini dusunce ve uygulama icerigi yok. Hic bir Tanri korkusu ve tanri dusuncesi yok. Olum (olmek) korkusu yok, olum sonrasi, oteki dunya, v.s. dusuncesi yok. Sadece yasamimiz ve iliskilerimizin; evrensel/insansal icerik ve temelde; birey olarak surdurulmesi var.

Aile baglari ve iliskileri ve de cocuk egitimi olarak; gipte edilen, "parmakla gosterilen" bir yerimiz var, toplum icinde.

Diger aileler ile, sosyal iliskilerimizde; herkesin sectigi yasam bicimine de, saygimiz var. Aile icinde, biribirimize saygimiz oldugu gibi. Aile icinde herkes, yasi ne olursa olsun; bir birey olarak, dusunce ve davranis serbestligine sahip; tabiki; bireysel hak ve ozgurlukler cercevesinde.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-09-2009, 15:12
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kalabalık bir ailenin en küçüğüyüm. Yaşım da 40'ı geçti

Babam ve annem islamın hanefi mezhebinden idiler. Krdeşlerimin hepsi ateisttir. Ailemizde demokratik kurallar vardır. Babam gençliğinde tam bir despottu. Dayakla büyüdük. Ancak tüm aile Marxizmle tanışıp ateist olduktan sonra, zamanla anne ve babamızı da kazandık. elbette dinlerine saygı duyduk. sevgi ve emekle kazandık onları.

Mahallemize yıldırım düşse bizden bilirlerdi. Sel, fırtına hatta depremi bile bizden bilirlerdi

Ne de olsa gomonist kafirdik)

Ancak yıllar sonra mahallesinde semtinde hatta ilçesinde çok sevilen insanlar olduk. Ölen abimin cenazesine 10 binden fazla insan katıldı.

Eşlerimiz ve çocuklarımızla ilişkilerimiz, her bireyin yeteneğinin gelişmesi önündeki engellerin kaldırılması üzerine kuruludur.
Bilim, sanat ve spor yaşamımızın bir parçasıdır.
Daha fazla ayrıntı verebilirim ancak sıkmaktan korkarım

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 03-09-2009, 15:16
Sheik Galib Sheik Galib isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bunları söyleyerek girdiğiniz forumda Gereksiz İletiler Başlığına kaldırılan mesajınız için moderasyonu protesto etmişsiniz. Ben o iletinizi tekrar gözden geçirince moderasyona hak vereceğinize eminim.

"ateistlerin perde arkası" gibi bir başlıkta ateist olarak gördüğünüz serserinin üzerinden ateizmi mahkum etmeyi ima yollu da olsa denemişsiniz

Sn. Frodo, ben gerçekten bu iletimle herhangi bir alay maksadı gütmemiştim.amacım hayatı tabiri caizse rindane yaşayan bir ateistin portresini hafif mizahi bir uslupla paylaşmaktı. Böyle yorumladıysanız saygı duyuyorum.
Hayı sn. frodo, böyle bir amacım yok, benim bu siteye üye olmamdaki en büyük hedef ateistleri daha yakından tanımak istememdir. Mesela facebook'ta arama motoruna ateist yazıp araştırıyorum. wikipeida'da famous atheist başlığı vb. bir çok başlıkta atesitlerle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Onlarda ki özgüvenin kaynağını anlamaya çalışıyorum.
En başta merak ettiğim şey, Türkiye'nin sosyo ekonomik koşulları içinde özellikle İstanbul gibi mega bir kentte yaşayan ateistlerin psikoloji ve sosyalliklerini anlamak. Mesela placebonun ve Evrensel insanın yukarıdaki iletileri, Özgür beyinin pervanenin, cemin vb. röportajlarında olduğu gibi. Bunlar çok değerli bilgiler. Böylece içinde bulunduğum toplumu daha iyi anlayabileceğimi umuyorum. İstesek te istemesek te ateistler de bu toplumun bir parçası sarık cübbe takanlar, çarşaf giyenler de öyle...

Bunu özellikle vurguluyorum size tokat attığını söylediğiniz ilkokul öğretmeninizi de post-modern olarak nitelemiştiniz. Post-modernizm akımı en temelinde "her şey gider" düsturunu ilke edinmiş çağımız felsefesinin vebasıdır. Bu anlamda da öğretmeniniz her şey olabilir ama post-modern olamaz.

Sanırım postmodernizm hakkında da biraz fazla araştırma yapmam lazım. Tarih okuduğum için felsefe ve sosyolojiye eğilemedim. Bu konuda haklısınız. O zman postmodern değil de Zamane Ebu Cehil'i diyorum.

Biz tanışalım başlığında kendisini anlatan Sheik galib'i görmek istiyoruz; donanımı ve bilgisiyle....
Bu yorumunuz için size teşekkür ederim.

Lütfen tarafgirlik babında birilerini savunmak kurtarmak çabasına girmeyin

kimseyi savunmak ve kurtarmak amacıyla tarafgirlik çabasında değilim. Bilhassa bu konuda ki görüşlerimi bilhassa imotep, sappiru çellist ve molloch'a ifade ettim. Hatta sappiru nickli arkadaş bana örümcek beyinli iddiasında bile blundu. Sanırım ateistler ve seküler düşünce sahiplerinde de ortak bir tepki mekazinması gelişmiş...

saygılarımla..
Alt 03-09-2009, 15:27
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

istanbul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ateist arkadaslar aileleri çocuklukları sosyal çevreleri hakkında bilgi verebilir mi ? ben sahsen ateistliği sos yal olarak bosluga düşmüş ailesinden yeterli sıcaklıgı bulamamıs aile akraba ilşkileri sağlam olmayan insanlar olarak düşünüyorumda.yanlıssam özür dilerim...
yanılıyorsun istanbul..... tam tersine ateistler okumuş eğitim görmüş kişilerdir. Çünkü ateist olmak aileden gelmez kişi kendini geliştirmeli araştırmalıdır.. ama dindarlar öylemi ..sen dini vecizelerini yerine getirmeyen sıradan insanlarla ateistleri birbirine karıştırıyorsun.. sanırım sana kalsa tüm içki içenler ateist falan.. yanılıyorsun

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 03-09-2009, 15:32
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Efes pilsen satışlarına bakıldığında, en yüksek alkollü bira tüketimi KONYA 'da

Konya full ateist olmuş)

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 03-09-2009, 15:35
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

istanbul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ateist arkadaslar aileleri çocuklukları sosyal çevreleri hakkında bilgi verebilir mi ? ben sahsen ateistliği sos yal olarak bosluga düşmüş ailesinden yeterli sıcaklıgı bulamamıs aile akraba ilşkileri sağlam olmayan insanlar olarak düşünüyorumda.yanlıssam özür dilerim...
biraz bu söylediklerin satanistler içingeçerli olmazın

Önerilen Siteler