Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-09-2009, 00:16
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dinazorların neden yaratıldığı konusunda bende merak içindeyim faat hüküm sahibi olan Tanrı olduğuna göre bunu sorgulanın önemi yok.
Dinozorlar yaratılmamıştır. 375 milyon yıl önce karaya çıkan ilk amfibyanlar sürüngenlere, sürüngenlerden bir kısmı ise 220 milyon yıl önce dinozorlara dönüşmüştür. Bu dönüşümlere ait evrimsel sürece dair çok sayıda kanıt mevcuttur.

Kutsal kitaplara göre insanoğlunun test ortamı olan yeryüzünde tanrının soyunun tükeneğini bile bile dinozorlar gibi canlı türlerini yaratmış olmasının hiç bir mantıklı açıklaması yoktur. Ancak "tanrının işine akıl sır ermez" cevabı verilebilir.

Evrime gelince evrim vardır bu bilimsel bir gerçektir fakat evrim Tanrı olgusunu yok edecek bir potansiyele sahip değildir.
Bu sözünde haklısın. Ancak bu durum, evrim realitesinin, en azından ibrani dinlerin belini kıracağı gerçeğini değiştirmez.

Birileri çıkıp da tanrı adına konuştuğunu iddia ediyorsa, (şayet varsa) bu tanrının kabahati değildir.

Bir başka söylemek istediğimde Tanrı insandan öncede insanımsı yaratıklar yaratmış olabilir,Adem ve Havva bahsi bizi örnek gösteren insanların örnekleri ve Hz.Adem de o topluluğun ilk peygamberi olmuş olabilir.
Adem ve Havva miti inançtan ibarettir ve hiç bir bilimsel dayanağı yoktur. Modern insanoğlunun ortaya çıkışını sağlayan evrimsel sürece ilişkin çok sayıda kanıt mevcuttur.

Bu kanıtlardan birini ayrı bir konu başlığında göstermiştim. Adem ile Havva'dan geldiğini düşünenlerin, öncelikle bu başlıktaki, tesadüfen meydana gelmesi olanaksız benzerliğe mantıklı bir açıklama getirmesi gerekmektedir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=12915

Yaratıcıların en güzelini, sizin ve geçmiş atalarınızın Rabbi olan Allah’ı bırakarak “Ba’l’e mi tapıyorsunuz?
Alt 23-09-2009, 01:32
delimiyim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
delimiyim delimiyim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

rodof´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
selam,oluşturulabilirliğin zaman ayarlaması olamazmı ,bir lokmayı yutmanın bile ne çabalar gerektirdiğini var sayarsak .üyle kolaymı sanıyorsunuz bir insanı var edebilmek ,

bilimi dışlama gibi yaklaşımım yok aynı zamanda deger veriyorum ,ama günümüze bakalım tek canlı bir varlık yaratabilme olanağı olmuşmu şimdiye dek ..

bir ağaç dalını örnek alalım veya her hangi bir şeyi varsa örnekleri aydınlatın lütfen ..
öncelikle sen tanrı olsan sana göre kıytırıktan birkaç insan yapmak için türkçe iki harf yeter ''OL'' bitti gitti.
ama kazın ayağı öyle değilki
seninde dediğin gibi insanın oluşumu zordur
insanın bu tarihsel süreçte evrilip devrilmesiyle oluşumu elbetteki binlerce yıla gebedir.
evvel zaman içinde bu insan oğlu bide evrenini kendini tanımaya başlayınca.
pattt
ve çamurmuş,toprakmış,kaburgaymış bi bakarsınki bedevi hikayesi olmuş.
saygıyla...

BAŞKALARININ FİKİRLERİYLE AKILLILIK TASLAYACAĞINA,KENDİ HESABINA DELİ OL.
Alt 23-09-2009, 01:50
delimiyim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
delimiyim delimiyim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kırmızıyla yazılanlar benim fikirlerimdir
NOGADA
Dinazorların neden yaratıldığı konusunda bende merak içindeyim faat hüküm sahibi olan Tanrı olduğuna göre bunu sorgulanın önemi yok.
Evrime gelince evrim vardır bu bilimsel bir gerçektir fakat evrim Tanrı olgusunu yok edecek bir potansiyele sahip değildir

öncelikle aydın bir kişisiniz ki dinazorları kabul ediyorsunuz çoğu arkadaş kuranda olmadığından reddediyor ki zaten bunu biliyorsunuz.
size şunu sormak istiyorum kuranda tekrarından sıkıldığım çok ayet varki en azından tekrarı bırakıpta böyle tarihi öneme sahip bir konu hakkında bir tek ayet indirilmezmi?arabistanda bilinen bütün hayvanlara yer veren kuran neden farklı coğrafyalardaki hayvanlardan hiç bahsetmez?

Bir diğeri Tanrı dinlerini insanlığın kişisel yada toplumsal sorunlarına ve insanlığın her yaptığından sorumlu olduğu inancına göre göndermiştir.Bir fen kitabı olarak indirmemiştir,bunları açıklayana kadar milyonlarca şeyde açıklayabilirdi fakat amaç bu değildi.

Bir başka söylemek istediğimde Tanrı insandan öncede insanımsı yaratıklar yaratmış olabilir,Adem ve Havva bahsi bizi örnek gösteren insanların örnekleri ve Hz.Adem de o topluluğun ilk peygamberi olmuş olabilir.

şunu belirtmek istiyorum doğru yoldasınız fakat biraz bilgi karışıklığı var
kendinize bir islam uydurmayınız
islamın kendisi olan kurandır ve kendine görede açık seçik müjdelemiştir herşeyi
ademle havva konusuna gelince teoriniz ilginç geldi peki neye dayandırıyorsunuz en azından çıkış noktanız nedir?
bir şeyi belirtmek istiyorum ayetler sabittir eyip büküp kendimize göre inanılır hale getirmemiz o inancı ilk yaratanında insan olduğunun kanıtıdır.

BAŞKALARININ FİKİRLERİYLE AKILLILIK TASLAYACAĞINA,KENDİ HESABINA DELİ OL.
Alt 23-09-2009, 03:31
bilge34 bilge34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zaman ve Evrim

Einstein'ın görelilik nazariyesine göre zaman izafidir. Öyleyse Allah zamanı belli bir varlık alanı/düzeyi için yaratmıştır. Eğer yaratılışta zaman faktörü devreye giriyorsa, hiçbirşey bir anda olup bitmez. Yani zaman hükmünü icra eder. Yaratılanlar bir zaman süreci içerisinde, belli neden ve illetler dahilinde ve aşama aşama yaratılır. Bu, sünnetullah'tır. Evrim ya da tekamül bu sünnetullah'ın bir parçasıdır.

İnsan monojeniktir yani tek kökenlidir. İnsanlık tek bir anne (Eva teorisi) tek bir babadan (Y kromozomu teorisi-P. Underhill) türemiştir. Yani Havva ve Adem bilimsel bir gerçekliktir.
Kutsal metinlerde sembolik bir anlatım (müteşabih ifadeler) vardır. Zaten kutsal metinlerin bu tarz bir anlatıma sahip olmaları gerekir. Bu, her kültürden her düzeyden insana hitap etmelerinin doğal bir sonucudur.
Kur'an-ı Kerim, kelami anlamda bir mucizedir. Tertibi, anlam bütünlüğü, sure ve ayetler arasındaki insicam açısından (bu sitede ileri sürülenler ve diğer Kur'an düşmanlarının iddia ettiklerinin aksine) eşsizdir. Kur'an-ı Kerim'de hiçbir şekilde lüzumsuz tekrar yoktur. Her tekrar bir farklı olguyla ilintilidir. Bugün dahi onun bir benzerini kimse meydana getiremez. Buna teşebbüs edilmiş, (Furkan örneğinde olduğu gibi) Arapça'nın dil ve ifade özellikleri açısından onun özelliklerine sahip bir metin oluşturulamamış, fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Arapça bilenler için bu apaçık bir gerçektir.

Allah (C.C.) Kur'an-ı Kerim'in ışığını bize daim rehber kılsın !
Alt 23-09-2009, 15:31
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evrime gelince evrim vardır bu bilimsel bir gerçektir fakat evrim Tanrı olgusunu yok edecek bir potansiyele sahip değildir.

Bir diğeri Tanrı dinlerini insanlığın kişisel yada toplumsal sorunlarına ve insanlığın her yaptığından sorumlu olduğu inancına göre göndermiştir.Bir fen kitabı olarak indirmemiştir,bunları açıklayana kadar milyonlarca şeyde açıklayabilirdi fakat amaç bu değildi.

sevgili nogada,

evrim vardır ve bilimsel bir gerçektir demişsiniz,

fakat devamında dinsel söylemler adem ve hvva gibi örnekleriniz var

evrim vardır ve bilimsel bir gerçektir söyleminizden yola çıkıp evrim konusunda birikiminiz olduğunu kabul ederek soruyorum,

evrim,tüm canlıların ortak bir ataya sahip olduğu tezini savunur,

evrim kuramını ve ilginç tezlerinizi belli bir mantık çerçevesinde birarada tutabiliyormusunuz
Alt 23-09-2009, 16:37
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın jazz_01;

Kuranda insanların anlaması gereken bazı noktalar dışında bir bilgi verilmemiştir.Adem ve Havva bir sembol olarak söylenmiş olabilir.Zaten semavi dinlerin kitaplarında insanlara bir konu anlatılma istendiğinde mecaz yada mana olarak insanın anlaması sağlanmıştır...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 23-09-2009, 17:07
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bilge34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaman ve Evrim

Einstein'ın görelilik nazariyesine göre zaman izafidir. Öyleyse Allah zamanı belli bir varlık alanı/düzeyi için yaratmıştır. Eğer yaratılışta zaman faktörü devreye giriyorsa, hiçbirşey bir anda olup bitmez. Yani zaman hükmünü icra eder. Yaratılanlar bir zaman süreci içerisinde, belli neden ve illetler dahilinde ve aşama aşama yaratılır. Bu, sünnetullah'tır. Evrim ya da tekamül bu sünnetullah'ın bir parçasıdır.

İnsan monojeniktir yani tek kökenlidir. İnsanlık tek bir anne (Eva teorisi) tek bir babadan (Y kromozomu teorisi-P. Underhill) türemiştir. Yani Havva ve Adem bilimsel bir gerçekliktir.
Kutsal metinlerde sembolik bir anlatım (müteşabih ifadeler) vardır. Zaten kutsal metinlerin bu tarz bir anlatıma sahip olmaları gerekir. Bu, her kültürden her düzeyden insana hitap etmelerinin doğal bir sonucudur.
Kur'an-ı Kerim, kelami anlamda bir mucizedir. Tertibi, anlam bütünlüğü, sure ve ayetler arasındaki insicam açısından (bu sitede ileri sürülenler ve diğer Kur'an düşmanlarının iddia ettiklerinin aksine) eşsizdir. Kur'an-ı Kerim'de hiçbir şekilde lüzumsuz tekrar yoktur. Her tekrar bir farklı olguyla ilintilidir. Bugün dahi onun bir benzerini kimse meydana getiremez. Buna teşebbüs edilmiş, (Furkan örneğinde olduğu gibi) Arapça'nın dil ve ifade özellikleri açısından onun özelliklerine sahip bir metin oluşturulamamış, fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Arapça bilenler için bu apaçık bir gerçektir.

Allah (C.C.) Kur'an-ı Kerim'in ışığını bize daim rehber kılsın !
sevgili bilge... yazınıza çok güldüm.... neresini düzeltsem bilmem ki!!

einstein i işinize geldiği yerde kullanmakla bilimsel olamazsınız... diyorum yakında bilimin kabul ettiği herşeyi kabul etmek zorunda kalacaksınız zaten.. evrim de buna dahil ve görüyorum ne kadar çoğaldı bunu söyleyenler...

mitokondrial havva kuramını da y haplogrupların yeryüzündeki dağılımı ile ilgili teoriyi de bakıyorum ne güzel içselleştirmisiniz..

bütün bunlardan kuranın eşsizliği gibi bir ters mantığa nasıl varıyorsunuz hayret ediyorum.. tam tersi bir durum olması gerekirken... apaçık gerçek olan arapça furkan başarılı birşekilde kurana alternatif olabilmiştir.. fiyasko ise kuranın ta kendisidir... bilimsel deseniz değil... edebi deseniz değil.. sosyal içerik deseniz tamamen hatalı.. tam bir fiyasko yani...

bence bilimin ışığını rehber alın... diğeri karanlık çünkü

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 23-09-2009, 17:10
Kıdemli Üye

Tanrı Tarih öğretmenimi?

doğru sevgili nogada... ne güzel demişsin

kurandaki allah kavramı ne tarih ne bilim ne coğrafya ne sosyoloji... hiçbirşeyin öğretmeni olamaz...

hatta burak yaratıcılığı öğretmen bile olamaz...

Alt 23-09-2009, 17:13
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın jazz_01;

Kuranda insanların anlaması gereken bazı noktalar dışında bir bilgi verilmemiştir.Adem ve Havva bir sembol olarak söylenmiş olabilir.Zaten semavi dinlerin kitaplarında insanlara bir konu anlatılma istendiğinde mecaz yada mana olarak insanın anlaması sağlanmıştır...

değerli abim,

bence sembolik değil,bir hikayenin tutarsız başlangıcı desek daha doğru olacak,

hani sembolik olmuş olsa,fazla bi ayrıntıya girmeyeceği kanısındayım

ne varki eşinden çocuklarına kadar ayrıntıya sahip bu da sembol olmadığını göstermezmi

kuranda mecaz anlatım olduğu bana göre doğru değil,ki allahta ben size anlayasınız diye apaçık gönderdim diyo,madem apacık ayetler,neden mecaz anlamlarda taşısın demi,
Alt 23-09-2009, 17:18
Kıdemli Üye

geçenlerde bir yorum okudum çok güldüm... diyordu ki :

havva bir elma vererek ademi kandırmış demekki ilk insanlar maymun gibi meyve yiyorlar (iyi ki muz dememiş) sonuç olarak allah bize maymundan geldiğimizi söylüyor demiş....

daha ne yorumlar gelecek bakalım....

Önerilen Siteler