Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-11-2009, 18:10
Nazzam-Cubbai Nazzam-Cubbai isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında gerçek hrıstıyan kim diye sormak gerekiyor? Birilerii hrıstıyan olduğunu söyleyebilir . Bu Bush ta olabilir ,Mrkel de, din adamları yada güya hrıstıyan siyasi liderlerin ,geçmiş yüzyıllar boyunca yaptığı yada zamanımızda yapmaya devam ettiği işler,kutsal kitabın tanrısının taleplerine ve hrıstıyanlığın kurucusu isa mesihe tamamen terstir ! bu katillerin yada şarlatanların yaptıklarıyla isayı ve incili yargılayamazsınız.

örneğin isa takipçilerine ,bu dünyanın gerek politik sorunlarına karışmaktan gerekse de savaşlara katılıp insan öldürmekten uzak durmalarını öğretti.Ayrıca onlara barışsever olmayı,yasalara itaat etmelerini ,hertürlü önyargıdan uzak olarak hemcinsini sevmeyi,hatta başkalarını öldürmektense kendi hayatını feda etmeye hazır olmayı öğretti. Bu söylediklerim tamamen incile dayanmakta , isterseniz ayet ayet de yazabilirim.

Siz hastasınız ve doktara gidip ne rahatsızlığınızın olduğunu öğeniyorsunuz .Doktor da size bir reçete yazıyor. Ve bunlara uyun diyor, siz bu reçeteye uymuyorsunuz ve aksi yönde davranıp daha da rahatsızlanıyorsunuz . sonrada kalkıp bu reçeteyi yazan doktoru suçluyorsunuz. Doktor İsa dır. eçeteyi uygulamayan da insanlar! o halde suçu kim kime yüklemeli .!!

sevgiler

isa iki yüzlüdür , mesela feriselilere baska konusur onlar gitikten sonra baska konusur.

soru; zorla hiristiyan etme varmidir

cevab; vardir Isa derki " zorlan evim-soufram dolsun"

soru; isa niye hep benzetmeler üzere konusuyor ,

cevab; hem melek hemde seytan ola bilmesi icin

soru ; hirist ler missyonerlik yapmadan önce ne yaparlar
cevab;fitne fesat , kaos , günahkar yaparlar insanlari, savas , atesli bomba
salak yaparlar , fakir yaparlar

soru ; nerde yaziyor bunlar
El Cevab; yeni ahite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

bunlarin hepsinin benzetmelerini veriyor tanri isa

ve hiristiyanlarin tarih bogü uygulamalari var ,

resimler deki vahsetleri hepsinin yeni ahite yeri vardir

modern inqvisitsion Irak afgan ve pakistanda da her gün bombalar,

Alt 20-11-2009, 18:19
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nazzam Cubbai güzel resimlerde, İsa bu natanın anlattığı İsa değil.
Alt 20-11-2009, 18:24
Üye

mongus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nazzam Cubbai güzel resimlerde, İsa bu natanın anlattığı İsa değil.

evet yeni ahitdeki tanri rab isa maske takmis seytan

gercek Isa Kurandaki Hz.Isa
Alt 20-11-2009, 18:25
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Nasıralı isanın ...tarihe damgasını vurmuş en büyük kişi olduğu su götürmez bir gerçektir" - H.G.Wells,İngiliz tarihçi

"Mesih gelmiş geçmiş en büyük kahramanların içinde eşşiz bir yere sahiptir"
-Philip Schaff ,isviçre doğumlu ilahiyatçı ve tarihçi

Bu ikisine katılıyorum bir hayal kahramanının tarihe damga vurmasına yani.

"İsaın yaşamnn tamamiyle efsane olduğunu düşünebilir miyiz ?Aslında dostum, bunun bir efsane olduğunu gösteren hiç bir delil yoktur. Tersine ,isa mesihin gerçek bir kişi olduğunu gösteren kanıtlar, varlığından hiç kimsenin şüphe duymaya kalkmadığı Sokrates in yaşamıyla ilgili kanıtlardan fazla"

-Jean -Jacques Rousseau ,Fransız filozof

NEREDE BU DELİLLER ? ( İncil ve Kur'anı delil göstermeyin lütfen )

The Greatest Story Ever Sold
Alt 20-11-2009, 18:29
Üye

ispanaklar karipikteki yerlileri yok ederlerken
hayvanlari insanlarin icine atmislar

haclilar suriyede insan eti yemislerdir

peki haclilar hiristiyan olmayani insan olarak görüyorlarmi

yeni ahit
Petrus 2: 12
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)

insan insana yapmaz bu zülmü ama hiristiyan karsi tarafi hayvan olarak görürse ola bilir

bügün devam ediyor ,ama tarih bogu bu seytanliklari yapiyorlar

ama melek maskeslerinide düsürmüyorlar , bizim avanaklarda inaniyor

Alt 20-11-2009, 19:09
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mükemmel replikler nazzam-cubbai

böyle şeyler gönderirsen hristiyanlığı öğreniriz, heralde bunlar devlet argümanı olarak işlemişler hristiyanlığı.
Alt 20-11-2009, 22:08
Freester Freester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."
Albert Einstein

Bence çelişki var ...

Hangi Aptal Bana Tanrı Var Diyebilcek Kadar Kesin Ve Keskin ? Ve Hangi Aptal Bana Tanrı Yok Diyebilcek Kadar Cesaretli Olabilir ? Johann Wolfgang von Goethe
Alt 20-11-2009, 23:00
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kitapkurdu82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben isevilerin sözde iyiliklerinin temelini isa'ya atfedilmesi ile ilgili olarak cevap yazmıştım. Anlatmak istediğim İsa'nın sözlerinden daha çok isevilerin aslında iyilik yapmadıkları ile ilgiliydi. Yani ben İsa güzel sözler söylemişse bile; bugün isevilerin bunu takmadığını ilettim.
teşekkür ederim ama bunları uygulayanlar da var
Alt 20-11-2009, 23:08
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

arkadaşlar cevaplarınız okudum gerçekten şu an az zamanım olduğu ve müsait olmadığım için genişçe yazamıyorum ancak size şunu söyleyeyim ki isa mesihin gerçekten yaşamış olduğu su götürmez bir gerçektir, bunu incille kanıtlamıcam ancak incilin bir iddası var ve incil eğer tanrı sözü olduğu kanıtlanırsa orda yazılanlar da doğru demektir. Bu konuda sayısız makale avar ve kutsal kitabın doğruluğu ortadadır, dürüsstlüğü de. ibrahimin, lut un işlediği günahlar davudun naneleri , hepsi dürüstçe kaydedilmiştir mesela, ciddiyim , ne kadar ksur varsa bunlar dürüstçe söyleniyor, isanın bu gun kılıç kullandığını idda edebilir misiniz, albert einstein'dan tutun newtona ve ımmanuel kanta kadar , isa ve kutsal kitap saygı görmüştür.ön yargısız okuyun lütfen burda bir şeyleri empoze etmek için söylemiyorum ancak gerçekten farklı şeyler var.

Ben bugün hertürlü pisliği yapabilirim ancak yapmıyorum yada yapmamaya çalışıyorum , bunun isayla alakası yok, adam öldürenlere, insan öldürenlere bakıpta İsayı neden yargılıyorsunuz ?

Sevgiiler
Alt 21-11-2009, 00:05
Üye

hiristiyanlarin düsman oldugu toplum modeli

toplumda sevgi saygi dayanisma yardimlasma insanlarin birbirlerine güven duymasi.
varsa orda misyonerlik yapilmas .

Missyonerligin ön sartlari

(Matta 5/1)
-Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!
Göklerin Egemenliği onlarındır.( yani aptalarin) .
2-Luka 5/31
İsa onlara şu karşılığı verdi: «Sağlıklı olanların değil,hastaların hekime ihtiyacı var. ( yani hastalarin)
3-luka 5/32
32Ben doğru kişileri değil, günahkârları tövbeye çağırmaya geldim.»(yani günahkarlarin)

Luka 12:49-50
Ben dünyaya ateş yağdırmaya geldim. Keşke bu ateş daha şimdiden alevlenmiş olsaydı! Yeryüzüne barış getirmeye mi geldiğimi sanıyorsunuz? Size hayır diyorum, ben ayrılık getirmeye geldim. Bundan böyle bir evde beş kişi, ikiye karşı üç, üçe karşı iki bölünmüş olacak. Baba oğluna karşı, oğul babasına karşı, anne kızına karşı, kız annesine karşı, kaynana gelinine karşı, gelin kaynanasına karşı olacaktır.»

burda misyonerlere , tesvik var

-ruhsal mutmayin olanlari ruhsal yoksul yapmak sonra missyonerlik

-sayglikli iseler hastalik li yap sonra misyonerlik

- temiz ve günah bilmiyorlarsa , günahkar yap sonra misyonerlik

-ailelerde ve toplumda birlik beraberlik varsa ayrilik fitne fesat yaymak

evet batinin tarih ve aktuel olarak uyguladiklari yöntemler

-----------------------------
haclilar üc gün üc gece Kudusü de hem yahudileri hemde Müslümanlari ayni asadaki ayeteki gibi bogazlamistirlar

Petrus 2: 12
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)
----------------------
kilise ispanyadaki Yahudileri ve Müslümanlari toplu halde yakmislardir
kotolik olmayan baska hiristleride yakmislardir , irakta afganda pakistanda Insanlari bombalar ile yakiyor , katolik kilisenin dayandigi yeni ahit bölümü

Yuhanna 15/6
Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. (Isa ya inanmayan kuru tahtadir toparlayin yakin)
----------------------------------------------

Luka 19/27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'» (Burdaki kral bir benzetmedir kendisinin ikinci gelisi anlatir Isa , ona tabii olmayanlar kilictan gecirilecek)
--------------------

Kürd Türk ayrimi
Arab berberi ayrimi
sia sünni ayrimi
vs. vs,

bu fitne fesatlari hep bati maddi ve manevi olarak tesvik ediyor
yeni ahiteki dayandiklari bölüm

Matta 10 /34
Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık sokmaya geldim. `İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır.'

Önerilen Siteler