Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-02-2006, 19:43
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gecevemavi Diyor ki
Özetle söylemek gerekirse;

1. Hristiyanlık'ta teslis akidesi olduğu halde İslâm'da tevhid akidesi vardır.

2. İslâm bütün semâvî dinleri ve peygamberleri içine alır; Hristiyanlık ise, yalnız Kitab-ı mukaddes'i hak bilir ve Kur'an-ı Kerim'i vahye dayalı bir kitap olarak kabul etmez.

3. Hristiyanlık, insanın doğuştan günahkâr olduğunu ve bu sebeple temizlenmesi için vaftiz edilmesi gerektiğini savunur; İslâm ise, bütün insanların günahsız doğduğunu ve hiç kimsenin bir başkasının günahını yüklenmeyeceğini belirtir.

4. Hristiyanlıkta papaz ve rahiplerin günah çıkarmak ve affetmek yetkisi vardır; İslâmiyet'te ise, günahlar yalnız Allah tarafından bağışlanır.

5. Hristiyanlık'ta Hz. İsa'nın sözleri Allah kelâmı olarak telakki edilir; İslâmiyet'te ise, ilâhi emirler vahiy yoluyla, Cebrâil vasıtasıyla bildirilir.

6. Hristiyanlar'a göre İsa (a.s) çarmıha gerilmiştir. İslam'a göre ise, Allah onu kendi katına yükseltmiştir.

7. Her ne kadar bugünkü Hristiyanlar, kendi dinlerinin son din olduğunu iddia ediyorlarsa da, bu iddiânın İslâm nazarında hiç bir geçerliliği yoktur. Çünkü "Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir...

" (Âli İmrân, 3/19) Ye artık "Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir ve o, âhirette de kaybedenlerden olacaktır" (Âli İmran, 3/85).

sorunu gözden gecirmen gerekiyor bence!!

incilin dayanacak nesi var sence??
Kestirmeden cevap vermek istiyorum genelde çoğu müslüman kutsal kitap okumadan bir kaç islami kaynağa bakıp sonra birşeylerdiyor ben bunun pek doğru olduğu kanısında değilim bunun sebebi geyet basit önemli olan sizin fikrinizdir bu şekilde inceleme tamamen subjektiftir ve hatalarla doludur benim sizi kesinlikle ele$tirme gibi bir durumum yok sadece size tavsiyem okumadan anlamadan yazmayın..

4. Hristiyanlıkta papaz ve rahiplerin günah çıkarmak ve affetmek yetkisi vardır; İslâmiyet'te ise, günahlar yalnız Allah tarafından bağışlanır.
demişsiniz bunu tüm hristiyanlar kabul etmez bu yönde bir ayet var yok demiyorum ama kimi farklı yorumlamı$ tabi bu doğaldır.. fakat bunu tüm hristiyanlığa tekabul ettirmeniz mantık dı$ı...

5. Hristiyanlık'ta Hz. İsa'nın sözleri Allah kelâmı olarak telakki edilir; İslâmiyet'te ise, ilâhi emirler vahiy yoluyla, Cebrâil vasıtasıyla bildirilir.
bu biraz tartı$ılan bir konu açıkçası kuranda buna benzer birçok ayet var fakat bir kısım kaynaklardada kelamullah diye geçiyor sizin kaynaklarda tam olarak yerini hatırlamıyorum fakat eğer ısrar ederseniz ararım fakat sizin de belirttiğinizde var yok değil bize göre Tanrı kelamı...

7. Her ne kadar bugünkü Hristiyanlar, kendi dinlerinin son din olduğunu iddia ediyorlarsa da, bu iddiânın İslâm nazarında hiç bir geçerliliği yoktur. Çünkü "Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir...

" (Âli İmrân, 3/19) Ye artık "Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir ve o, âhirette de kaybedenlerden olacaktır" (Âli İmran, 3/85).
evet bu konuda da birşey yazayım dedim Zaten dinini deği$tiren kişi kuranı kabul etmeyen kişidir (bahailer hariç) gelelim diğer konuya eğer biri bir kitabı kabul etmiyorsa o kitabın o şahıs için önemi yok eğer olsaydı müslüman olurdu... tabiki o dediğini sadece allah bilir sizin mantığınızla yakla$ırsak olaya bahailikte son din allah katında Bahailik de olabilir fakat ben ne bahailiği nede islamı kabul etmiyorum ben hristiyanlığı tercih ettim...

3. Hristiyanlık, insanın doğuştan günahkâr olduğunu ve bu sebeple temizlenmesi için vaftiz edilmesi gerektiğini savunur; İslâm ise, bütün insanların günahsız doğduğunu ve hiç kimsenin bir başkasının günahını yüklenmeyeceğini belirtir.
bu konu da farklı tarikatların farklı inançları olabilir birşey diyemem ama genel olarak vaftiz in anlamı yeniden doğu$tur...günahkar hayatı bırakıp rabbe adanma şeklindede dü$ünülebilir.. uzun bir konu...
daha fazla bilgi için;
http://www.incilturk.com/Hiristiyanlik/hristiyanlik.htm
bu adrese bakabilirsiniz...
Saygılarımla...

One Turk Against The World
Alt 01-02-2006, 20:04
Üye Değil

ege-sum altta verdigim link belkide senin yazdıklarına ne kadar acıkca cevap veriyor okursan anlarsın...

__________________________________________________ _______

http://agapehouse.biz/MAKALELER/kura...itaba_gore.htm
Alt 01-02-2006, 20:12
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gecevemavi Diyor ki
ege-sum altta verdigim link belkide senin yazdıklarına ne kadar acıkca cevap veriyor okursan anlarsın...

__________________________________________________ _______

http://agapehouse.biz/MAKALELER/kura...itaba_gore.htm
biliyorum o yazıları okumu$tum.. bu biraz yorumlamayla ilgili bir konu bunu belirtmek istedim... sizdede birsürü farklı yorum var bunlarla islamı yargılayamam ki öyle bir niyetimde yok...
sadece bunu belirtmek istedim ama benim görü$üm bu...
kimi hristiyanda kutsal kitabı değilde sadece incili esas alır ben hepsini esas alıyorum...
bu tercih meselesidir...

One Turk Against The World
Alt 02-02-2006, 03:08
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Hasan ;

Çok ilgi duyduğum ve sevdiğim bir konuya değinmişsin..

Aynı kanaatteyim..
Garib İsa'ya kitap falan verilmemiştir..(Kendisini sevdiğim ve zulme uğradığına inandığım için garib dedim..)
Hani diğerlerine verilip verilmediği de malum değil ya..neyse ..

Konu İsa efendimiz ve ona verilip verilmediği tartışılan Müjdeli haber..

Ben bütün Peygamber Efendilerimiz gibi , Peygamberliğin Yaratıcıdan değil de ,kendilerinden olma bir zan ve iddia olduğu inancındayım..

Peygamberlik iddiası doğrumu diye bir topic açmış,fakat işlerimin çokluğundan devam edememiştim..

Vesile ile oradaki iddialarımı ,senin açtığın başlık ile ilgili olduğu için burada tekrarlıyorum..Belki burada devam ederiz..

Benim inancıma göre, Peygamberlik..
Evvel emirde iddia.. velakin kavi bir iddia..
Hristiyan peygamberi İSA Mesihten başlıyalım..
Matta İncil(Müjdeli Haber)'e göre:
"Rabbin meleği rüyasında Yusuf'a görünerek : Ey Davut oğlu Yusuf; Meryemi kendine eş al.Kutsal Ruh'tan olma bir çocuk doğuracak.Onun adını İsa koyacaksın.Çünki o halkını günahlardan kurtaracak." diyerek İsa'nın doğumunu ve kutsallığını müjdeledi. Gökbilimciler İsa'nın doğumundan sonra Yeruşalim'e gelip " Yahudilerin yeni doğan Kralı nerede ? Çünki O' nun yıldızını doğuda gördük. Tapınmaya geldik." dediler. Eve gelince de annesi Meryemle çocuğu gördüler,yere kapanarak O'na saygı gösterdiler."
Demekkiii;
MADDE 1 : İSA efendimiz,Musa veya Muhammet peygamberlerimiz gibi , belli bir yaştan sonra -Sonradan olma- değil,-Anadan Doğma-Peygamber.

İncil'den sabit;Kuran'dan varit bu kesssin..
Garib İsa da akli baliğ olduğundan itibaren,kendini Peygamber sayar ve başlar vazetmeye..
Babasından aldığı vahileri ardı ardınca sıralar,anlatır.
Bu arada itiraf etmeliyim ki,bu garipde (Yaşadığı dahi tarihen kesin bile değilse de,ona ithaf edilen) sözlerden bir çoğunu hümanist bulur ve sever. Yeri geldiğinde kullanır.
Anlattıkça açılır,açıldıkça da kendisinin gerçekten Peygamber olduğuna inanır.
Tabii bu arada bir sürü de mucize gösterir tevatüre göre...
Ancak,bir insan hakkındaki söylentilerin esası kendi söylediği ile netleşir.
MATTA 12/38-39 da İsa efendimiz,kendinden mucize bekleyen tayfaya en net cevabı verir:
38-Ferisilerden bazıları "Rabbi" dediler."Elinden bir belirti-mucize- görmek istiyoruz."
39-İsa şu karşılığı verdi:"Kötü ve tanrı tanımaz bir nesil-Mucize bekler durur.Ama onlara YUNUS PEYGAMBERİN MUCİZESİNDEN BAŞKA MUCİZE GÖSTERİLMİYECEKTİR.."

Demekkiii, tevatürün haricinde,şunu yapmış bunu yapmış ın dışında Hoca diyor kiii " Bende mucizeee YOOOOK."
Ama bu acı itirafa rağmen ,kısa hayatı insanlara,doğruluğu,düzgünlüğü, belirten sözlerle ve Allah'ın peygamberi olduğu zehabı ile devam eder..
Ama en sonunda gerçek,acı gerçek karşısına arz-ı endam eyler..
MATTA 27/
28-Kendisini soyup üstüne al bir kaftan attılar.Başına da dikenlerden bir taç taktılar.
30-Ona tükürdüler,elindeki kamışı alıp başına vurdular.
31-Alay ettikten sonra,kaftanı üstünden çıkardılar.O'na kendi giysilerini giydirip çarmıha gerdiler.

Bütün bu olaylar zarfında,garib İsa'mız sabırla sevgili Baba'sının,peygamberliği yüzü suyu hürmetine,bir mucize ile kendisini kurtarmasını bekliyor ve ümid ediyordu..
O'nun bu zannı,Romalı askerin böğrünü dürtmesi ile söylediği son sözde bir tabanca gibi patlıyor :
"Eli , Eli ...Lama Sabaktani..."
Yani...Tanrım , Tanrım..Neden beni terkettin...
Allah , Peygamberini terk eder mi..?
Etmez... Gerisi miş , muş , uçtu kocaman bir kuuş..

Şimdi , dinli- dinsiz..
Dindaar-dini daar..
Sizlerin yorumlarınızı bekliyorum..
Selametde kalın sağlıcakla...
Alt 02-02-2006, 14:15
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Sizlere bugün okuduğum bir makaleyi göstermek istiyorum.

Barnabas
ALLAH’IN Elçisi Hazreti İsa’ya Tanrı oğul diyerek dinlerinde aşırı giden resmi Hıristiyanlık yüzünden Müslümanlar’da da gerçek Hıristiyanlığa ve onun kutsal insanlarına karşı bir soğukluk vardır.
Allah üçtür diyen resmi Hıristiyanlığın küfrü; Müslümanlığın gelişine bağlı değildir. Onlar İslâm gelmeden önce de gerçeklerini saptırmaktan ötürü küfre batmışlardı. En ulu gerçek ise Allah’ın birliği gerçeğidir.
Hıristiyanlığın ilk döneminde Hıristiyanlar’ın çoğunun doğru inanç çizgisinde olduğu; sapıtmanın ve Hazreti İsa’ya oğul Tanrı demenin Pavlos’la başladığı da bir gerçektir.
İznik Konsülü’nün kabul ettiği dört İncil’de bile Hazreti İsa’ya Tanrılık ancak yorumla ve mecazi ifadelere, zahiri anlamlar verilerek çıkarılabilir.
Ne yazık ki dinde aşırılık galip gelmiş ve Allah’ın birliği inancının yerini müşriklik almıştır.
Müşrikliğe karşı açıkça tavır koyan ve Yüce Peygamberimiz’in geleceğini, diğer İnciller’e göre daha açıkça açıklayan Barnabas İncili ise yasaklanmış, toplatılmış ve yok edilmeye çalışılmıştır.
Yine de günümüze kadar gelen Barnabas İncili nüshaları vardır ve bu nüshalar zaman zaman yayınlanmaktadır.
Barnabas kim?
BARNABAS’ın bizzat kendi yazdıklarından anladığımıza göre, o Resuller’in işlerinde geçtiği gibi Pavlos’la bir süre arkadaşlık yapmış fakat her peygamberden sonra olduğu gibi, Hz.İsa’dan sonra da izleyicileri arasında ayrılıklar çıkmış, bu ayrılıklar dinin özüne de inmiş ve Pavlos, Tevhid’i şirke çevirenlerin başında yer alırken, Tevhid’den kopmayan Barnabas ise Hz.İsa’nın gerçek dinini ona inananlar şeytana kanmasınlar diye yazıya geçirme gereği duymuştur.
Barnabas İncili, İsa’nın bir şakirdi, yâni zamanının çoğunu, mesajını yaydığı üç yıllık süre içinde bizzat İsa’nın yanında geçiren bir adam tarafından yazılmış ve bugüne kadar gelmiş bilinen tek İncil’dir. Kabul edilmiş dört İncil’in yazarlarının aksine o İsa ile doğrudan teması olmuş ve öğretisini doğrudan İsa’dan almış biriydi.
Barnabas İncili M. S. 325’e kadar İskenderiye kiliselerinde Kanonik bir İncil olarak kabul ediliyordu. Tevhid lehinde yazan Iraneus’un (130-200) yazılarından, bu İncil’in İsa’nın doğumundan sonraki birinci ve ikinci yüzyıllarda elden ele dolaştığı anlaşılmaktadır. Putperest Roma dininin ve Eflatun’un felsefesinin İsa’nın asli öğretileri içine girmesinden sorumlu olmakla suçladığı Pavlos’a karşı çıkan Iraneus, kendi fikirlerini desteklemek için Barnabas İncil’inden geniş alıntılarda bulunmuştur.
Gerçekler
İTALYANCA el yazma Canon ve Bayan Reggo tarafından İngilizce’ye çevrilerek, 1907’de Oxford Üniversitesi Basımevi tarafından basılıp yayınlandı. Bu İngilizce çevirinin hemen tüm nüshaları birden ve esrarengiz bir şekilde piyasadan kayboldu. Şu anda biri British Museum’da, diğeri Washington’da Kongre Kütüphanesi’nde olmak üzere yalnızca iki nüshasının var olduğu biliniyor. Kongre Kütüphanesi’ndeki nüshanın bir mikro film kopyası elde edilip İngilizce çevirinin Pakistan’da yeni bir baskısı yapıldı... (Jesus, A.Prophet of İslam, Londra, 1979 s.39-42)
Gerçeğin uzun süre gizlenemeyeceği açıktır. İnsanlık önünde sonunda, belki tarihte eşine rastlanmadık biçimde Hakk Din’e yönelecek ve İbrahim’in Tevhid Dini Hatem-ül-Enbiya Hz. Muhammed Mustafa’nın risaletinin tümden ihyasıyla yeryüzündeki muhteşem hakimiyetini gerçekleştirecektir. Batıl, mahiyeti gereği köpük gibi yok olucu, Hakk ise kalıcıdır.
Alt 02-02-2006, 17:40
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aspartam;
Sen de bu masala hemen inandın öyle mi?
Halbuki bu konunun üzerinden yıllar geçti..
Bu konunun da benzer sahtekar girişmlerden biri olduğunu kitabı okuyunca anlarsın..
Elimde 3.baskısı var..Kültür basın yayın birliğinin..

Yıllarca , merak etmiştim Barnabas İncili'ni..
Arama emeklerim ve verdiğim para haram olsun..
Gerçi o parayı bu adi kitaba vermeseydim , o merak bende hep kalacaktı..
Bahsettiğim 20 sene öncesi..İnternet vs. olmadığı için de kitabı bulmak için çok uğraşmıştım..

Kitap aynı diğerleri gibi , yazar ağzı ile yazılmış..Yine İsa'nın yaşamı ve konuşmaları üzerine..
Tanrı , Rab geçen tüm yerler "Allah" yapılmış , Tanrının oğlu vb.terimler kaldırılmış , "Son yemek" teki konuşmadaki "Kutsal ruh gelecek" yerine " Ahmet gelecek" haline çevirmiş , Çarmıha gerileni de İsa değil , kendisini ihbar eden Yahuda İskariyot'a çevirmiş , İsa'yı göğe alındı şekline dönüştürmüş..

Yani tam bir rezalet..
Alt 03-02-2006, 10:45
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Senin de buraya yazacakların,masaldan öteye bir anlam ifade etmeyecektir.
Alt 04-02-2006, 00:04
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu sahte Barnabas İncili'nin 15.yüzyılda müslüman olmuş Fra Marino adlı eski bir keşiş tarafından , müslümanlığı yayma amacıyla yazıldığı iddia ediliyor..
Kitaptaki hataların en bariz olanları ise ;

1- Nasıra ve Kudüs şehirlerinin bir göl ya da deniz kıyısında sanılması :

Hz. İsâ’nın büyüdüğü Nasıra kenti, en yakın göl olan Celile gölünden 25 kilometre kadar uzaklıkta ve 600 metre kadar yükseklikte bulunmaktadır. Kudüs ise, en yakın göle (Ölü Denizinden) 23 kilometre kadar uzaklıkta, ve 811 metre yükseklikte bulunmaktadır. Ama Barnabas’ın 20. bölümüne göre, “İsâ Galile denizine gitti ve bir gemiye binerek Nasıra’ya doğru yola çıktı... Nasıra kentine gelince denizciler, İsâ ne yaptıysa hepsini yaydılar.”
Dahası var. 151. bölüme göre Hz. İsâ’nın bindiği gemi Nasıra “limanından” (!) çıkıp uzaklaşıyormuş. Bu gemi yolculuğu nerede son buluyormuş? Kudüs’te!! Bölüm 152’de şunları okuyoruz, “İsâ Kudüs’e gelip de...” Anlaşılan, Barnabas’a göre Nasıra’dan Kudüs’e gemiyle gidilebilir! Bir gemiye binip Ankara’dan Adana’ya gittim” demesi gibi...

2- Barnabas İncil’in 119. bölümünde İsâ’nın şekerden söz etmesi :

Encyclopedia Britannica’ya göre şeker Akdeniz yöresine ancak M.S. 7. yüzyılda, Müslüman Araplar sayesinde girmeye başladı. Şeker sanayiini Araplar İranlılardan, İranlılar ise M.S. 6. yüzyılda Hintlilerden öğrenmişlerdi. Avrupalılar şeker sanayiini Müslüman Araplardan öğrendiler. Şeker 1. Yüzyıl da Filistin’de bilinmeyen bir maddeydi. Okuyucu şunu anlamalıdır ki, Hz. İsâ’nın şekerden söz etmesi, otomobilden söz etmesi kadar gülünç olur. Barnabas İncîl’inde şekerden söz edilmesi yazarın son derece bilgisiz olduğunu açığa vurmaktadır.

3-Dinar'ın altından olduğunun sanılması :
Barnabas İncil’in 54. bölümünde “60 minuti”ye bölünen bir altın dinardan söz ediliyor. Hz. İsâ’nın zamanında ise, Roma İmparatorluğunda dinar altından değil, gümüşten yapılırdı. Her Roma dinarı 16 as’a, her as da 4 quadrans’a eşitti. “Minuti” diye bir para birimi yoktu. “Minuti” denilen para birimi yüzlerce yıl sonra ortaya çıkmış ve Roma İmparatorluğunda değil, İspanya’nın Vizigot döneminde (M.S. 575) kullanılmıştır. Barnabas İncîl’inin yazarı hiç bilinmeyen bir parayı kullanmakta ve uydurma kitabında para birimi olarak bunu göstermektedir.

4- Mahkeme şekli o döneme ait değil:
Barnabas İncîl’inin 121. bölümünde anlatılan mahkeme işlemi ancak yüzyıllar sonra orta çağda kullanılan usuldedir. Sanık yargıç tarafından sorguya çekilirken noter onun tanıklığını özetleyip kaydeder. Hz. İsâ’nın yaşadığı 1. yüzyılda böyle bir usul yoktur.

5- İsa'nın Mesih olmadığını söylemesi:

“İsa itirafta bulunup, gerçeği söyledi: ‘Ben Mesih değilim.’” (Barnabas 42)
“İsa...ben yeryüzünün beklediği Mesih değilim.” (Barnabas 96)

Kur'an dahi , İsa'nın Mesih olduğunu söylerken , kitaptaki bu ibareler , yazarın yeterince bilgisi olmayan bir sahtekar olduğunu ortaya koyuyor..
Bu örneklerden daha onlarca sıralanabilir ama gerekmiyor..olay belli..
Alt 04-02-2006, 01:39
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart İsaya kitapverildimi

Pante ;

Seni tebrik ediyorum..

Hem nalına hem mıhına vuruyorsun ; terbrik ederim..

Ha gayret gözü kapalıların gözünü açacaksın diyeceğim ama...

Bütün gayrete rağmen , bir çok insan yeni birşeyler düşünmeye , değerlendirmeye çok kapalı..

Bir çok insan, inançlarına körün bastonuna sarıldığı gibi sarılıyor..

Veya bir başka deyişle...
Kuş uzmanı ama,kargadan başka kuş tanımıyor.

Kolay gelsin...Ha gayret.........................
Alt 04-02-2006, 02:22
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

isa musa muhammed.... kardeşim sadece bir kişi bizi tatmin eden bir cevap versin.ama yok.beynimiz ruhumuz hakikate aç vesselam.eleştirilince hiçbir açığı çıkmayan inanç var mı ? hepsi mantıksal açık veriyor kardeşim.

Önerilen Siteler