Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-05-2010, 20:07
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

buldum:http://www.newscientist.com/article/...ar-system.html 2006 yılına ait bir yazı

There will be at least 12 planets in our solar system, and probably many more, if a new definition of the word "planet" is adopted. Next week the International Astronomical Union (IAU) will vote on a draft definition of what distinguishes a planet from lesser space rocks.
burda 11 değil 12 gezegenden bahsediyor.. ve belki de daha fazla diyor.... mesele gezegen tarifindeymiş...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 28-05-2010, 20:18
Kıdemli Üye

Bu IAU komitesinin 2006 kararından dolayı 12 oluyrmuş:

The matter of the lower limit was addressed during the 2006 meeting of the IAU's General Assembly. After much debate and one failed proposal, the assembly voted to pass a resolution that defined planets within the Solar System

2009 da yeni değerlendirme yapılmış:

The next IAU conference is not until 2009, when modifications could be made to the IAU definition, also possibly including extrasolar planets
bu tarife göre ise 13 gezegen var : http://en.wikipedia.org/wiki/Planet

ama temel yine 8 gezegen (pluto artık gezegen sayılmıyor)

Alt 28-05-2010, 20:19
ülgen ülgen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aklıma Medine İslam Üniversitesinin parlayan ışığı rahmetli Şeyh Bin Baz amcanın ''Kur'an'' kaynaklı ''Dünya dönmüyor'' konulu fetvası geldi...Doğma büyüme arapçanın bağrında büyümüş bu rahmetli amcamız sanırım bu ayetleri gözden kaçırmış...Acaba sayın körelmiş, şeyh bin baz amcanın gözden kaçırdığı bu anlamları musa peygamberin başına gelen bir zihin atlaması sayesinde mi keşfetti, yoksa şeyh bin baz dümenden bir şeyh miydi anlamak güç...Koca şeyh dünya dönmüyor desin ve isyan bayrağını kaldıran kozmolojik ayetler... Acayip bir durum... Tabii şahsi fikrim Şeyh Bin Baz amca'nın arapçası çok daha iyi gibi... O ne derse doğrudur...
Alt 28-05-2010, 20:23
Kıdemli Üye

işte 13 gezegen....... (ulu sözlük wikipedia-i kerim'den) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Planets2008.jpg

Alt 28-05-2010, 20:37
YuhannaSarov YuhannaSarov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Astronomiyle uğraşan biri olarak söyleyebilirim ki, hangi cismin gezegen olup olmadığı bizim belirlediğimiz kıstaslara göre açıklanıyor.

O tanıma göre astroidler de "kevkeb".

Müslüman oldum.
Alt 23-10-2010, 14:29
wOseRa wOseRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

korelmis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eski Yunan'da gezegen sayısı 5'ti. Çünkü ancak 5 gezegen teleskop olmaksızın görülebilir.
Kuran'da ise, sayı 11'dir; Güneş, Ay ve 11 gezegen denir!
Arkadaşım madem Yusuf ; 11 Gezegenden söz etmiş ( ki ) Öyle birşey yok her zaman ki gibi yine siz yobazlar bunu matematiksel olarak çarpıp bölüp uydurup çıkardınız yalan olan kur'an mucizeleri gibi!
Bana SPEKÜLASYON Yapmadan cevap ver ! Peki ayı'ı Bir gezegen olarak söylüyorsa bu kitap neden Jupiterin "Ganymede" Uydusundan Gezegen olarak söz etmiyor? Bahsetmiyor arkadaşım? Yahu gidip kafanızdan uydurmalar yaparak Çıkıp ; İşte kur'an bunu 1400 yıl önce söyledi gibisinden Yobaz yobaz cevaplar veriyorsunuz milleti şüphelendirmek için.. Ulan bilim'e laf ediyorsunuz , Yalan diyorsunuz Şu an bu yazıyı okuyorsan , Bu yazıyı okumak için baktığın o monitörü'de bilim yapmadı mı? O zaman kullanma araç , gereçlerini kardeşim. Şaka gibisiniz ya.....

Bakın ;

Bu ayet Resmen muhammed tarafından Yazılmıştır. KANITLANMIŞTIR.

BAKINIZ : http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=zariyat&ayet=51

BU AYETİ RESMEN MUHAMMED YAZMIŞTIR! Allah böyle Konuşmaz. Sanırım muhammed bu ayet'i yazarken dalgındı ve pot kırdı
Kur'anın 23 yıl sürmeside muhammedin yazdığına kanıttır. Salakça , Saçma saçma ayetler var Hep muhammedin sex hayatından bahsetmiş. Tabi nede olsa kendi yazmış Ufo'lar gerçektir. Yarın diğer gün Evrende tek olmadığımız anlaşılınca Bütün DİN Alemi En başta İSLAM Sap gibi kalacaktır.
Alt 07-09-2011, 20:03
caNsp caNsp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

wOseRa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım madem Yusuf ; 11 Gezegenden söz etmiş ( ki ) Öyle birşey yok her zaman ki gibi yine siz yobazlar bunu matematiksel olarak çarpıp bölüp uydurup çıkardınız yalan olan kur'an mucizeleri gibi!
Bana SPEKÜLASYON Yapmadan cevap ver ! Peki ayı'ı Bir gezegen olarak söylüyorsa bu kitap neden Jupiterin "Ganymede" Uydusundan Gezegen olarak söz etmiyor? Bahsetmiyor arkadaşım? Yahu gidip kafanızdan uydurmalar yaparak Çıkıp ; İşte kur'an bunu 1400 yıl önce söyledi gibisinden Yobaz yobaz cevaplar veriyorsunuz milleti şüphelendirmek için.. Ulan bilim'e laf ediyorsunuz , Yalan diyorsunuz Şu an bu yazıyı okuyorsan , Bu yazıyı okumak için baktığın o monitörü'de bilim yapmadı mı? O zaman kullanma araç , gereçlerini kardeşim. Şaka gibisiniz ya.....

Bakın ;

Bu ayet Resmen muhammed tarafından Yazılmıştır. KANITLANMIŞTIR.

BAKINIZ : http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=zariyat&ayet=51

BU AYETİ RESMEN MUHAMMED YAZMIŞTIR! Allah böyle Konuşmaz. Sanırım muhammed bu ayet'i yazarken dalgındı ve pot kırdı
Kur'anın 23 yıl sürmeside muhammedin yazdığına kanıttır. Salakça , Saçma saçma ayetler var Hep muhammedin sex hayatından bahsetmiş. Tabi nede olsa kendi yazmış Ufo'lar gerçektir. Yarın diğer gün Evrende tek olmadığımız anlaşılınca Bütün DİN Alemi En başta İSLAM Sap gibi kalacaktır.

NE VARKI O AYETTE ? ALLAH VE RESULÛ TABI KI DE İNSANLARA ÖĞÜT VERİCEK VE BEN SİZİN İÇİN UYARICIYIM DERKEN ÖNCEKİ AYETLERDE (DE Kİ ) diye bir ayet %100 vardır aç oku
Alt 10-09-2011, 10:39
calvuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
calvuss calvuss isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

korelmis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
“Bir zamanlar Yusuf, babasına: ‘Babacığım! Rüyamda, on bir gezegenin, güneşin ve ayın bana secde ettiğini gördüm.’ demişti.” (12/4)

Kaynak: http://www.newscient...n9761-2_800.jpg

Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi, bugün Dünya dışında, güneş sisteminde yer alan 11 gezegenden bahsedilmektedir.

Şunun altını özellikle çizmek gerekir. “Gezegen” tanımının tartışmalı olması nedeniyle, bu listeden bazı gezegenler çıkarılıp, bazıları ilave edilebilir; ancak önemli olan şey, Kuran’ın, indiği dönemde bilinen 5 gezegenden değil; ancak teleskoplarla tespit edilebilecek olan daha fazlasından (11 tanesinden) bahsetmiş olmasıdır!

YANLIŞ

Tarih sümerlerle başlar ve sümerler 11 gezegen olduğunu zaten biliyorlardı.Bu durumda 1400 sene evvel 5 gezegen biliniyordu iddiası yanlıştır.Sümerlerin kil tabletlerinde 11 gezegenin defalerca resmedildiğini
ararştırak görebilirsiniz. Ben sizin için 1 tanesini ekliyorum.

Konu calvuss tarafından (10-09-2011 Saat 10:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-09-2011, 10:58
calvuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
calvuss calvuss isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Resimleri eklemeyi beceremedim.

http://www.dunyaninsonu.com/12.-geze...ri-1-38-14.htm

Konu calvuss tarafından (10-09-2011 Saat 11:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-09-2011, 11:04
kaancanII kaancanII isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yaw...benmi anlamıyorum sizmi anlatamıosunuz? ruyadakiler yusufun 11 kardeşiyle babasını temsil etmiyormu?

yada rabbım niye böle hep üstü kapalı anlatıyor? yoksa siz istediğiniz anlamı kendinizmi takviye yapıyorsunuz?

asıl merak ettim rabbım kuranda guneş sistemi 11 gezegenden oluşmuştur cümlesini niye yusufun mısır valisi olması hikayesinin arasında kurma gereği duyar yada niye direkt söylemez anlamadım....

hea! bide çelakıl var kuranda geçen allah kelimesi sayısını sayfa sayısına çarpıp gelecekten haber veriyor hatta atomlardan...nükleer reaxionlardan bahsediyor...

çokmu sivri zekalısınız...rabbımmı oyuncu....bizim kalplermi muhurlu...?????

''kalbiyle düşünmeyen bizden değildir!''kaancan(r.h)(k.s)(r.a)(h.z)

Önerilen Siteler