Re: Diyanet :'' Sakatlar İ m a j ı m ı z ı bozuyor''
Russel'ın googledan aldığı linki inceledim. Sevgili Diyanet'in laf salatası gerçekten etkileyici:
''Geçenlerde Diyanet İşleri, Sayın Başkanın gelişiyle, çok önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Kurum olarak yaptığı toplantı, çalışma, özürlülere verilen destek ve bu konuda hazırlanan proje gerçekten bizleri Sakatlar Konfederasyonu olarak umutlandırmıştır. Özürlülerin istihdamı konusunda daha evvelden alınan birtakım kararlar var. Biz bunun formüle edilip, yani bazı hizmetlerde hangi türlü özürlülerin değerlendirileceği konusunda Diyanetle ortak çalışmaya hazırız. Yıllardır, her yerde özürlüler çalıştırılamaz diye düşünülmüştür. Çünkü bu konuda mesleki eğitim verilmemiştir. Şu an Diyanetin bakışı, özürlüsünü dışarıya atan değil kucaklayan bir bakıştır. Sayın Başkanın ve Sayın Bakanın başkanlığında özürlüler camiası olarak çok umutluyuz. Çünkü anlattığımız bu problemlere çözüm getirme konusunda bizi ümitlendiren Sayın Bakan ve Sayın Başkandır. 7.5 milyon özürlü adına ben kendilerine bir defa şükranlarımı iletiyorum. Diyanet Dergisinde sık sık özürlüler konusu gündeme gelmiştir. Yıllardır unutulan bir kesim, yıllardır unutulan bir konuda Derginizce hatırlanmıştır.''
Yaparız, yapacağız, nerdeyse yaptık..tam yapacaktık.......ZZZZzzzz
Ama iyi niyetliyiz...''Evvelallah biz sakatltara istihdam da yaratırız da... iştee''
Çok açıklayıcı bir diyalog olmuş..
Mev'in iktibas ettiği -ve Russel'in de kaynak diye verdiği yazı- NTV söyleşisini yalanlamıyor; d o ğ r u l u y o r:
Şöyleki; Son 8 yıldır diyanete kadro verildiği halde Diyanet sakat istihdamı yapmamış. Şu anda 900 açık var ve muhterem diyanetin sınav hazırlığı sürmekte imiş.
Siz sınav açmayı kolay bir şey mi sandınız?
Fena yanıldınız. Bir sınav anca 8 yılda açılır, bakarsın 9. yıla da sarkar. Yeterki iyi niyet olsun.
Diyanete kötü niyetli diyecek babayiğit var mı?
|