aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Sayın kurtcan;
Ayetlerle bana şu dediğiniz beynin ne için yaratıldığı kısmını gösterir misiniz? Yada beyinle ilgili bir ayet sunar mısınız?
şimdilik saygımla gittim...
|
Sayın aliyarasfal

Biz diyoruz antartika

kurtcan arkadaş demiş ki ...
daha o ali topu at safhasına gelememiş ki ali topu neden atacak analiz yapabilsin

İnancına saldırıldığını düşünüp savunmuş uzunca da bir metin yazmış her bir yazdığı satıra aslına bakarsan tek tek cevap vermek mümkün ama

Uğraşamayacağım , mutlu ve farkındalık düzeyinin altında ki insanları bırakalım mutlu kalsın bence tüm ateist arkadaşlar da bunu yapmalı,bizlere ve sosyalliğimize yön vermediği sürece...
Sayın Kurtcan Sayın Allahla ilgili yani inancınız ile ilgili bilgileriniz bile yanlış onu da ben düzelteyim bkz.Kuran-ı Kerim'e Allah insalara cüzzi ve külli irade vermiştir
ilahi irade sadece kendisinde mevcuttur ki kader yada zaman dediğiniz kavram bu doğrultuda değerlendirilebilir.Lakin meleklerin bir iradesi yoktur ve saf nurdan İlahı inanarak değil bilerek tanıyan yaratıklardır.Şimdi insanın içine cin mi girer şeytan mı girer Şeytan melek mi cin mi gibi konuları önce bir kafanızda aydınlatın , kaynak göstereyim size diyeceğim ama Kuran bile bu konuda çelişkilidir.Yani şeytan cin mi melek mi muhallaktır,ama diyelim ki melek iradesi olmayan bu yaratık hangi iradeyi kullanarak isyan etmiştir,o halde potansiyel olarak belki bir gün Cebrail de isyan edebilir eeeh yeter ulan başlatma insanından diyebilir değil mi_? İlahi kadere gelince ilahi katta tanrı zaman kavramından arınmıştır ve quantum yasaları gereği olasılıkların hepsini bir arada değerlendirendir zamanın başı ve sonunu aynı anda görendir,lakin eğer sadece ilahi kader olsaydı cennet cehennem olmazdı demişsin bende bunu merak ediyorum işte,neden böyle bir şeye gerek duymuştur,can sıkıntısı mı acaba?
Birde sayıları total olarak o kadar kolay ağzınıza almayın altı milyar insanın yürüdüğü yoldan gidin sizde bir dine inanın demişsiniz,3000yıllık köklü tarihleri ve dünyanın en kalabalık nüfusu olan Çin'in yaklaşık bir milyar insanın resmi dini devletinin dini yoktur.Bir çoğu komünist mao yönetimi sonrası ateist yada budist yada felsefi akımların peşinden gitmiştir.Altıda biri düşün o hesaptan.İlkel yaşayan hala cilalı taş ve yontma taş devrinde gibi yaşayan kabile hayatı süren,Avustralya ve G.Amerika yerlileri de mevcuttur nüfusları bir hayli fazla ilkel inanış biçimleri olan ve bildiğiniz hiç bir inancın peşinden gitmeyen insanlar olarak onlar da epey bir yekün tutar.Gelelim dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistana halkın büyük çoğunluğu budizm ve hinduizme inanır

Bildiğiniz semavi kökenli birşeye tapmazlar,eh geriye kalan bizleri de çıkarın

sanırım artık çoğunluk teşkil ediyoruz siz müslümanlar olarak karşınızda duran bu kadar çoğunluğun peşinden gitmeye ne dersiniz ki bize tam olarak bunu önermişsiniz...Hristiyanlar da müslümanlığın son din olduğunu ve peygamberinin son peygamber olduğunu doğal olarak red ederler...Tanrıları allahtan epey farklıdır.diğer semavi din olan musevilik de de tanrı Yehovadır eh sizin allaha inanan kim kaldı dünyada

Sadece araplar ve Türklerin bir kısmı...Çoğunluklar ağıza kolay gelir içine bakmak lazım.Cahilce konuşmayın ...