Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-07-2010, 15:02
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Amin kardeşim

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 25-07-2010, 19:25
Saçmalıyorsunuz Saçmalıyorsunuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hikayen güzel... Tam bir çelişkide kalmışsın. Fakat mantıgın bunu reddetmiş. Sana cehennem korkunu yenmen için birşeyler söyleyecegim...

Eger din varsa varsayımından yola çıkıyoruz...

Bizi yaratan allah degilmidir ? evet
Cehennemi yaratan allah degilmidir ? evet

Bizi bir yaratan varsa zaten biz bizi yaratanın bir malı oluyoruz...
Eğer onun malıysak o da bizi cehenneme atıyorsa varsın atsın. Ben kaybetmem o kaybeder kendi yarattıgına ceza vermekle...

Düşünsene allah var... ve Tam bir psikopat...
(TEK YA) Günlerden birgün canı sıkılır. Ulan dur bir dünya yaratayım der.
Yaratır.
Dur lan içine dinazor koyayım der. Koyar.
Sonra dur şunların neslini tüketeyim der. Tüketir.
Ama canının sıkıntısı dinmez. Ulan bir de düşünen insan yaratım.
Sonra onlara peygamber yollayım.
İnananlara cennet ve huri vereyim.
İnanmayanları da cayır cayır yakayım...

Çok komik gerçekten. Dincilerin Allahının yarattıgını varsaydıgım mantıgım bunu reddediyor...

Saygılar.
1. si kaybeden neden Allah olsun. yarattığı insana muhtaç değil.Kaybeden sen olursun.
2. si sen de yazmışsın inanmazsan ne olacağını ozaman inan. inanmazsan sonucunun ne olduğunu sende biliyorsun.
3.sü senin yorumun çok komik gerçekten.sence bunca evren dünya nasıl var.Eğer yaratılmadıysa.
Ve inanmayanlar böyle saçma yorumlarr yapar neden? çünkü dinin sorumluluklarından kaçmak için böyle saçma yorumlarla kendini rahatlatmaya çalışırlar.
Hepinize yazık diyorum.inkar etmekle ne kazanıyorsanız artık
Alt 26-07-2010, 03:37
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saçmalıyorsunuz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1. si kaybeden neden Allah olsun. yarattığı insana muhtaç değil.Kaybeden sen olursun.
2. si sen de yazmışsın inanmazsan ne olacağını ozaman inan. inanmazsan sonucunun ne olduğunu sende biliyorsun.
3.sü senin yorumun çok komik gerçekten.sence bunca evren dünya nasıl var.Eğer yaratılmadıysa.
Ve inanmayanlar böyle saçma yorumlarr yapar neden? çünkü dinin sorumluluklarından kaçmak için böyle saçma yorumlarla kendini rahatlatmaya çalışırlar.
Hepinize yazık diyorum.inkar etmekle ne kazanıyorsanız artık
Allah yarattığı insana muhtaç değil diyorsun ama onu bize karşı sen savunuyorsun.

İnanmak tatmin olmakla, hazır bulunuşlukla ilgili birşeydir. Yani mesele inanmak ya da inanmamak değil salt olarak. Biz birşeyi inkar etmiyoruz, var olana yok demiyoruz. Aklımıza vurduğumuzda olmaması daha mantıklı geliyor. Bu mantık tanrıya özel değil; dostumuza, ailemize hatta kendimize dahi bile aynı çerçeveden bakıp, kayırmacılık yapmıyoruz.

İnanmayınca sonuç ne olacakmış çok merak ettim. Bana yüzde yüz kesinlikle olmasa da iler tutar bir şekilde, kanıtıyla izah et kafama yatarda inanmazsam şerefisizim. Ama kuru lakırdıdan başka birşey yok ortada. Korku ve masal imparatorluğuna tabi değiliz maalesef.

Yaratmak edimini yoktan var etmek anlamında kullanıyorsunuz inatla ama kuranda bile bu tür bir ifade yokken sen neyin tartışmasını yapıyorsun bizimle.

Bizi kolaycılıkla ve sorumluluktan kaçmayla suçluyorsun he mi? Kelle koltukta, ön yargılarla, yaftalamalarla, ayrımcılıkla yaşamak zorunda olan ve bunu kendi seçen sensin değil mi; biz çok rahatız he mi?
Alt 26-07-2010, 04:23
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah yarattığı insana muhtaç değilse neden yaratmıştır?Sonra nasıl bir duygusal kaprisle neden cennetinden kovmuştur ki hikayeye göre evrimde olmadığına göre cennetten kovulan bu bir çift modern insan neden kültür birikimi ve mirasını sonraki nesillere aktarmamış da ?Toplayıcı avcı tüketici insan modelinden daha sonra tarım öğrenilip de modern insan olmaya doğru adımlar ardından yazı ve günümüz insanına gelinmiş,bu arada tanrı kavramı neden evrilmiş_?Ateş su hava put tanrı kral zeus poseidon Ra derken yehova tanrı ve allaha kadar gelinmiş,ilk insan adem biliyordu ya allahı zaten neden söylememiş oğullarına?

Sevgili keep away?Cehennemden mi korkuyorsun ?Bir düşünsene öleceksin ve sonsuz bir yokluk,bu dünyaya bıraktığın hiç bir şey de yok bunu mu tercih edersin yoksa yanabilecek olsan da varlığını sürdüreceğin bir cehennem olsun mu istersin_?Şahsen ben yok oluşdan ise cehenneme razıyım bir ateist olarak.Müminler derler ya fıtratınızda allah var.Ben safkan ve hiç inançsız bir ateist olmaktan gurur duyuyorum , fıtratımda falan da hiç olmadı,lakin müminlere bak hepsi cenneti istiyor cehennemden korkuyor ama hiç biri ölmeyi istemiyor???En doğru dürüst yaşayanı bile ölümü istemiyor?Neden?Bu nasıl fıtrat içi rahat olan ölümden sonrasını bilen onlar değil mi_?Neden rahatsızlar o halde?

Geçtim hepsini grubuma ve ön yargısız satanizm başlığıma bak Şeytanı tanı biraz cehennemen korkmayı bırakırsın...Cennetin kölesi olarak yer yüzünde ithaat edeceğine cehennemin efendisi olmayı seç İnanç bağından kurtul ve özgürlüğün tadını çıkar...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 26-07-2010, 04:29
Üye

Dikkat et yukardaki yazısından mümin olduğunu düşündüğüm arkadaş gibi hepsinin tek bir noktası vardır,allahın ispatını önümüze koymak için bilinmeyenleri kullanırlar.Zaman nasıl başladı gibi.Bunca evren neden var nasıl var gibi.Aslında farketmeden içlerindeki acizliği ve irrasyonel bir tesadüf olduklarını kabullenmediklerinden , kendilerini önemli hissetmek için biz bu dünyaya bir şey için geldik diyebilmek ve sefil ruhlarını biraz olsun huzurlu kılabilmek için allahı kullanırlar,tesadüfsünüz işte amaçsız ve rasgele genom açılımlarından mendel çaprazlaması ile babanızdan annenize geçen bir spermin ürünüsünüz.Bir amaç yada neden yok her canlı formu gibi buradasınız.Sandığınız allah o kadar yüce ise onu arayan neden sadece insan,doğada başka hiç bir canlı onu aramyor?Bilimsel sapmalarınız haric...Histerik allah diye bağıran aslanlarınız hariç Hayvan üreme iç güdüsü ile şarkı söyler dişi çağırır,siz allah sanarsınız.

Bir bilinmeyeni ispat için başka bir bilinmeyen kullanılamaz.Ben tam tersini söylesem kim nasıl ispat edebilir.Bunca evren neden var allah neden yaratmış desem sanki bir cevabı var...

İnsanı neden sınav eder desem sanki bir cevabı var???

Bir varlığın ispatı bir yokluk olamaz bildiklerimizi kullanırsak insanlık tarihi edinilmiş bilgileri toplamında tanrının yokluğu delilleri ile mevcut.Dinin ne işe yaradığı ve döktüğü kanda tarihte bir hayli açık...Saygılar...

Alt 27-07-2010, 19:04
kurtcan kurtcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu anda Şurada Yazılan her bir Cümlede Kesinlikle Saçmalık var.Din şudur Din budur Diyen O diller Bile Şeytanın Sizlere Oyunudur.Dine girdim 8 ay geçti ve Dindeki saçmalıkları görerek Çıktım Diyen O dillerde Şeytanın Oyunlarıdır Ve sizleri 1 Kukla olarak kullanmaktadır.

Şimdi Derler ki Şeytan tamemen Beynimiz tarafından yarattığımız Hurafelerdir.
İşte Gençlik BU şekilde Yok oluyor.Sizlerin kafalarına girenlerin Kim olduklarını ne zaman anlayacaksınız.İnsanlar Şeytanın tamemn hayal ürünü olduğunu söyler ama ''İNSAN'IN BEDENİNE CİN GİRMESİ'' bunu gördüklerinde bile şeytanın gerçek bir melek olduğunu anlayamazlar.Cinde Şeytanda Görünmez varlıklardır.Cin Bir İnsanoğluna Zarar verdiği ve bu zararı bütün gözlerin gördüğü bir zamanda Herkez Cinin olduğunu kesin 1 anlamda bilir.Ama şeytan Sizlere vesvese veriyor yada sizleri kandırıyor dediğimizde ''HAYIR'' şeytan diye bir kavram yoktur tamamen beyin icadıdır deyip geçiştirilirler.

Elbette Şeytanın fitnelerini Dünyada gören bir çok kişi vardır ve bunlar Allah'a iman edip yolunda ilerleyenlerdir.Bunların onu görmeside İman ettikleri için şeytanın onları değiştirmesi ve kötü yollara gitmesini sağlamasıdır.

Emin olun Arkadaşlar İnsanların beyinlerini yıkamak o kadar kolaydır ki.Buna canı gönülden inanın.Çıksam bir din yazsam kafamdan Emin olun en az 100 kişi bana tapar.
Haşa Allah-u teala Dan başka kimseye tapılmaz.
Herşeyin Doğrusunu Allah bilir...

İnsanların beyinleri yıkanırken Öncelikle Onlara Beynin ulaşamayacağı yerlerden saldırılar gerçekleşir.Örnek olarak ''ATAİST'' ler,1 yaratıcının olmadığını savunurlar.Bu ATAİSTLİK kavramının çıkışı ve dağılmaması içinde ''EVRİM TEORİSİ '' ortaya konur.Dolayısı ile Bir Kavram yaratılır ve bakarlar ki bu yarattıkları insanları dininden ve imamından eden bu kavramlar,Dinlerine bağlı ve sadık olan insanlar tarafından yanlış bakılıyor Hemen bu kavramı başka bir kavram ile desteklerler.İşte bu Beyin yıkamadır.

Şimdide Yine insanların beyinlerinin sorgulayamayacağı,sizlerinde şu anda içerisinde bulunduğunuz durum.. Yani Bir yaratıcı vardır AMA din yoktur varsa bile insanlar tarafından kendi kafalarına göre yazılmış ve insanlığa hükmetmek için yaratılmış kavramlardır olarak nitelendiriyorsunuz.Şimdi Dünyada 6 Milyar insan var Bunları kısım kısım farklı dinlre inanırlar.Sizlerin durumlarıda günümüzde 1000 i geçmez.Diyorsunuz ki aklımı kullandım Dİnden ayrıldım.Sende akıl olsa 6 Milyar İnsanın Peşinden gittiği bir Kavramı yalanlamaz Ve onların gittği yoldan gidersin.

Ama hayır İnsanoğlunun Aklını karıştıracak musibetler nefslere daha çok hoşuna gider ve o yolda ilerlerler.herkez bilir Kızların arkasından bakmayı,herkez bilir zina yapmayı,herkez bilir millet çalışıyorken hırsızlık yapıp bedava bir hayat sürmeyi.

İşte bunlar Bile Yine rabbimizin ayetlerinde belirttiği gibi

Ahir zamana yönelik..(İŞTE O ZAMAN BİZ CEHALETİ İNDİRİRİZ)
Resmen cehalet içerisinde bir topluma sahibiz.Bunları yazılarınızla daha çok görmeye başladım.

Ve başka bir konu ise.Geçen arkadaşlarımdan biriyle konuştum Oda sizin gibi beyni yıkananlar arasında.Senin tanrın kendisine ''O'' diye hitap ediyor senin tanrın kafayı yemiş gibi cümlelerde kullandı.

Şimdi Rabbimiz Ayet gönderirlen İnsanların Okuyacağı ve başkalarına aktaracağı şekilde ayetler göndermiştir.

DE Kİ; O tektir,Doğmamış ve doğurmamıştır.ALLAH sameddir.

İşte sorgulamaları bu yöne şeytanın yardımı ile beyinlerine hakim olarak Şu soruyu yöneltiyor

SENİN TANRIN KENDİSİNE NEDEN ''O'' DİYOR KAFAYIMI YEMİŞ

İşte Ben burada tamamen beyinsizlik görürüm ki gördüm.Şimdi o ayet şöyle olsaydı ne olurdu

De ki; ''BEN'' Tekimdir.Bu böyle olsa İnsanlar Kendilerine Allah Olarak Bakacak Dolayısı ile sizler gibi yanılgıya düşeceklerdir.Siz nasıl düşünüyorsunuz Din Diye bir kavram yoktur Diye,eğer ayet öyle olsaydı o zaman İnsanlar sizin düştüğünü zavallılığa düşerek acaba ben ALLAH 'mıyım diyecekdir.Sonuçta insan beyni yıkanması çok kolaydır.

İslam dinine heryerden saldırılar yapılmakdatır.tabiki yapacaklardır Sonuçda İSLAM dini ve eziyet göreceklerdir.Bu ALLAH'u teala'nın Onları öngördüğü ahir zaman alametleridir.
Dinsizlik yayılacak,İnsanlar ALLAH' a şirk koşacak,haramlar helal sayılacak vs.. Şimdi hepsini açıklarsam Sabahı bulur bunlar.

Bunlar ve yaptıklarınız DOlayısı ile zaten Ahir zaman Alametleridir.RAb'bi yok saymak,yok saymıyorsanızda Gönderdiği kitapları ve yasakları Yok saymak.Bunlar Normaldir Kimse anormal olarak karşılamasın Çünkü herkez görecektir zaten Sonuçlarını

Şimdi Yine beyinsiz arkadaşlarımızdan biride demiş ki..

ALLAH VARDIR
O yaratmıştır.
yarattıklarını cehenneme atacaksa varsın attın.

Bre gerizekalı insan.Allah'u Teala İnsanlara Ve meleklere
İradi Ve İlahi kader olarak 2 türlü Kader vermiştir.

Eğer SADECE ilahi kader olsaydı O zaman senin dediklerin doğru olacakdı.
Sadece ilahi kader olsaydı zaten Dünya,Cennet ve cehennem olmaz İnsanlar ve hayvanlar ve hatta melekler Ot gibi yaşarlardı.
Ama Rabbimiz Yücedir ve birde İradi kader vermiştir bizlere.Yani bunlar nelerdir.

Susadığınızda ne zaman isterseniz su içebilirsiniz.İsterseniz susuzlukdan ölebilirsiniz de bu sizin elinizdedir.
İLahi kader nedir;Annenizin yahut babanızın bir trafik kazasında ölmesidir.Allah korusun tabiki..

Gelelim Diğer Bir konuya Yine o konuştuğum arkadaşa bana 2 ayet verdi Ve resmen Komedilik bir şekilde gülesim Geldi..
Ayetlerden biri Doğru Ayet olarak şu;

DİNDE ASLA ZORLAMA YOKTUR

Kendi uydurdukları ve insanların beyinlerini yıkadıkları insana komiklik veren bir durum olarak yazdıkları ayette şu

DİNDEN ÇIKANLARI ÖLDÜRÜN..

Ve biliyormusunuz Bu 2 ayetinde kuranda farklı farklı yerlerde yazdıklarını savunuyorlar..

Yahu insan bu olay karşısında gülmesinde ne yapsın.
Ki bu Mükaddes bir kitap.Kitapların Efendisi Kur'an - ı Kerim

Yahu ben bile kitap yazsam Senin söylediğin o 2 çelişkiye düşmem.Madem beyninle dini Yok sayıyorsun.O çelişkilerin öyle bir kitapda olmayacağınıda anlamak beyne dayalı İse sen tam Bir beyinsizsindir.

Gelelim Diğer bir konuya.Diyorki Zatı Muhterem Arkadaşımız.İngilterede Mini etekli Kadınlar Serbestçe ve diledikleri özgürlükde Yaşarlarken.Bizim ülkemizde yada İslamiyetin Yoğun olduğu Ülkelerde Neden böyle olmuyor.Ama bir yandanda Bakıyoruz Ki O Mini etekli Dolaşan kadınların Devletleri Gelişmiş Devletler.

Bu Sorunun üzerine Cevaplar Verdim.
Dedim ki kadınların Açık Bulunan Yerleri Erkeklerin Nefslerini uyandırır Ve bu Durum Günahtır Dedim.
Bunun üzerine Atatürke İnanırmısın dedi arkadaş bana.
İnanırım Hatta belkide senden daha çok inanır ve severim,Ayrıca O olmasa İdi belkide Müslümanlık dinimizi Bu derece Yaşayamayacaktık dedim.
Peki ya Dedi Türbana karşımısın Dedi.

İşte en can alıcı nokta.Elbette karşı değilim dedim.
Bunun üzerine arkadaş Küfr ederek saçmalamaya başladı.Ve ben sakince şunları Söyledim

Az önce İngilteredeki bir kadının Mini etekli dolaşmasını Ve bunun Ülkemizde Normal hale gelmesini Bilakis Devletimizin Bir demakrasi Devleti olduğunu beyan ediyordun.O halde Mini eteklerin dolaşmasını İStiyorsan neden Türbanlı Kadınlar Olmasın ki Dediğim gibi başladı küfürler etmeye,Tabiki Bilirsiniz Küfür insanların zor zamanlarında baş vurduğu kavramlardır.

Dolayısı ile arkadaşlar İnsan aklı Bir yere kadar gider oradan öteye gidemez.Etrafınızdaki güzelliklere bakın Ve bunların 1 yaratıcısı Olduğuna inanın Lakin
İnsanları oluşturan Bir ''MENİ'' damlasının içerisindeki gücrelerden 1 tanesinin bile ne derece mükemmel olduğunu görmek zorundaısnız Ve emin olun Bunları Veren,Sizlere iyilikleri aşılamayaca çalışan,Doğru yolu göstermeye Çalışan Rabbimiz Sizleri Seviyor Ve cennete nail olmanızı İstiyor.Rabbimiz bağışlayıcıdır Buna emin olun.Ama Gazabındanda korkmanız gerekmektedir.Ona şirk koşun,Onu yok sayın,Kitaplarını Dinlerini Görmezden gelerek ''HAYVAN '' gibi bir hayat yaşarsanız Bu hem insanlığınıza yakışmaz hemde Rab Zaten böyle birşeyi kabul etmez.Şu anda Dinden ayrılışı Doğru gördüğünüz Beyninizi Bile o yaratmıştır.O beyin Doğru yollara kullanmak sizin Elinizdedir.

KOLAY GELSİN.
Alt 27-07-2010, 22:12
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın kurtcan;

Ayetlerle bana şu dediğiniz beynin ne için yaratıldığı kısmını gösterir misiniz? Yada beyinle ilgili bir ayet sunar mısınız?
şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 28-07-2010, 00:41
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın kurtcan;

Ayetlerle bana şu dediğiniz beynin ne için yaratıldığı kısmını gösterir misiniz? Yada beyinle ilgili bir ayet sunar mısınız?
şimdilik saygımla gittim...

Sayın aliyarasfal Biz diyoruz antartika kurtcan arkadaş demiş ki ...

daha o ali topu at safhasına gelememiş ki ali topu neden atacak analiz yapabilsin İnancına saldırıldığını düşünüp savunmuş uzunca da bir metin yazmış her bir yazdığı satıra aslına bakarsan tek tek cevap vermek mümkün ama Uğraşamayacağım , mutlu ve farkındalık düzeyinin altında ki insanları bırakalım mutlu kalsın bence tüm ateist arkadaşlar da bunu yapmalı,bizlere ve sosyalliğimize yön vermediği sürece...

Sayın Kurtcan Sayın Allahla ilgili yani inancınız ile ilgili bilgileriniz bile yanlış onu da ben düzelteyim bkz.Kuran-ı Kerim'e Allah insalara cüzzi ve külli irade vermiştir
ilahi irade sadece kendisinde mevcuttur ki kader yada zaman dediğiniz kavram bu doğrultuda değerlendirilebilir.Lakin meleklerin bir iradesi yoktur ve saf nurdan İlahı inanarak değil bilerek tanıyan yaratıklardır.Şimdi insanın içine cin mi girer şeytan mı girer Şeytan melek mi cin mi gibi konuları önce bir kafanızda aydınlatın , kaynak göstereyim size diyeceğim ama Kuran bile bu konuda çelişkilidir.Yani şeytan cin mi melek mi muhallaktır,ama diyelim ki melek iradesi olmayan bu yaratık hangi iradeyi kullanarak isyan etmiştir,o halde potansiyel olarak belki bir gün Cebrail de isyan edebilir eeeh yeter ulan başlatma insanından diyebilir değil mi_? İlahi kadere gelince ilahi katta tanrı zaman kavramından arınmıştır ve quantum yasaları gereği olasılıkların hepsini bir arada değerlendirendir zamanın başı ve sonunu aynı anda görendir,lakin eğer sadece ilahi kader olsaydı cennet cehennem olmazdı demişsin bende bunu merak ediyorum işte,neden böyle bir şeye gerek duymuştur,can sıkıntısı mı acaba?

Birde sayıları total olarak o kadar kolay ağzınıza almayın altı milyar insanın yürüdüğü yoldan gidin sizde bir dine inanın demişsiniz,3000yıllık köklü tarihleri ve dünyanın en kalabalık nüfusu olan Çin'in yaklaşık bir milyar insanın resmi dini devletinin dini yoktur.Bir çoğu komünist mao yönetimi sonrası ateist yada budist yada felsefi akımların peşinden gitmiştir.Altıda biri düşün o hesaptan.İlkel yaşayan hala cilalı taş ve yontma taş devrinde gibi yaşayan kabile hayatı süren,Avustralya ve G.Amerika yerlileri de mevcuttur nüfusları bir hayli fazla ilkel inanış biçimleri olan ve bildiğiniz hiç bir inancın peşinden gitmeyen insanlar olarak onlar da epey bir yekün tutar.Gelelim dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistana halkın büyük çoğunluğu budizm ve hinduizme inanır Bildiğiniz semavi kökenli birşeye tapmazlar,eh geriye kalan bizleri de çıkarın sanırım artık çoğunluk teşkil ediyoruz siz müslümanlar olarak karşınızda duran bu kadar çoğunluğun peşinden gitmeye ne dersiniz ki bize tam olarak bunu önermişsiniz...Hristiyanlar da müslümanlığın son din olduğunu ve peygamberinin son peygamber olduğunu doğal olarak red ederler...Tanrıları allahtan epey farklıdır.diğer semavi din olan musevilik de de tanrı Yehovadır eh sizin allaha inanan kim kaldı dünyada Sadece araplar ve Türklerin bir kısmı...Çoğunluklar ağıza kolay gelir içine bakmak lazım.Cahilce konuşmayın ...

Konu emperrordiablo tarafından (28-07-2010 Saat 00:49 ) değiştirilmiştir.
Alt 28-07-2010, 01:00
Üye

kurtcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi Yine beyinsiz arkadaşlarımızdan biride demiş ki..

ALLAH VARDIR
O yaratmıştır.
yarattıklarını cehenneme atacaksa varsın attın.

Bre gerizekalı insan.Allah'u Teala İnsanlara Ve meleklere
İradi Ve İlahi kader olarak 2 türlü Kader vermiştir.
kimmiş bunu diyen arkadaş merak ettim hakikatten gerizekalıymış kendisi neyse.Ben şunu dedim bir kere melekler ve iradesi konusunda yanılıyorsunuz Kuran-ı Kerimden ayet ve surelerle ispatlarım bunu ,yukarda açıkladım zaten ama insan konusunda diyelim ki allah var ve şeytan var o halde bakınız şeytan davasında haklı dünyayı görmüyor musunuz?...

Son olarak arkadaşınız size sanırım kendisine saçma gelen iki ayet söylemiş ve aklınızca bunları çürütmüşsünüz ben size söyleyim de ulemanın bile haklı kılamadığı bu ayetle ilgili siz çıkın işin içinden 99 sıfata haiz herşeye var ol diyen hükmeden allahınız Nisa suresi 18.ayette mirasın nasıl paylaşılacağını izah eder ve bir bütünü pay eder,yani 100lira varsa şu kadarnı buna verin bu kadarı sizde kalsın falan gibi ama dağıttığı payları toplayınca 100lira dağıtan allah toplamda 125 lira elde eder.Buyrun bakalım burdan yakın matematik yanlışı yapıp 4 tane kesirli sayıyı toplayamayan bir allah Ne de güzelmiş.Nebe suresi 32.ayet cennetinde bize ne vaad ettiğini anlatır bakın arkadaşınız gibi işime gelen cümleyi de almıyorum koca ayet tamamı bunu anlatır açıp bakınız peki ne vaad eder Elmalılı Hamdi Yazır'ın çevirisinden çevireyim bulabildiğim en yumuşak tercümeyi o yapmış.Turunç göğüslü yaşıt kızlar ve içi dolu kadehler kadehin içine su yada süt koyan bir millet varmıdır bilmem acaba içi dolu kadehle ne kast edilmiş ama turunç göğüslü yaşıt kızlar ibaresi ilginç,oysa Kuran-ı Kerim'in yani o evrensel sandığınız kitabın hiç bir yerinde kadına cennette bir şey vaad eden tek bir satır yok?Sizin Kuran yoksa insan olarak sadece erkekleri mi sayıyor buyrun bir meal bulun kadına cennette vaad edilmiş tek bir şey gösterin bana müslüman olacağım Yazdıklarınızda ki en saçma kısımları derledim ama hoş bunları da bana olmayan şeytan söyletiyor nasılsa iradeniz ve aklınız yok sizin , Atatürk'ün dediği gibi yıllar boyu Türk Milleti arapça kuran ezberlemekten beyni sulanmış Hafızlara dönmüş sizde o hafızlardan biri misiniz?Sevdiğinizi söylediğiniz Atatürk'ün ne düşündüğünü hiç araştırma gereği duydunuz mu?Din ile ilgili islam ile ilgili Buyrun biz sizin gibi iddaalarımızı şeytan uyduruyor gibi saçma temellere değil ispatlara dayandırırız işte Atatürk'ün din ile ilgili fikirleri.Kendi el yazmasından.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=8572

kendi el yazması olan M.Kemal'in bizzat satırlarını bulabileceğiniz link de bu başlık altında verilmiştir

Saygılarımla gene Don Kişotluk yapıp kendi söylediğime ters düştüm ama takdiri ilahi Ne diyelim

Konu emperrordiablo tarafından (28-07-2010 Saat 01:06 ) değiştirilmiştir.
Alt 28-07-2010, 01:15
Üye

Ayrıca tüm yazdıklarım ve yazdıklarınızdan sonra şunu da sormadan edemeyeceğim yaşınız kaç acaba?Bu forumun yöneticilerinden bir talepde bulunsak mı ki 18 yaş uyarısı falan koysalar diyeceğim de , küçük yaşta o kadar aydınlık beyinler de tanıdım ki artık sizin cüzzi iradenizin zayıflığına veriyorum...

Önerilen Siteler