kuranın uygulamalarıyla kölelik kalkıyor. Lütfen hangi ayet bu bizim bilmediğimiz köleliği kaldıran, yada hangi olay?açıklarsanız seviniriz
Lütfen kesin bilgi olursa ve vaaz ve öğüt kısmınıda kısa tutabilir iseniz sevinirim...
Şimdilik saygımla gittim..
Kölelik bi yere kalkmıyor abi, kalkan şeyler başka.
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Düşenememiş bir insan olsam sizin gibi inançlı olurdum zaten.
Düşünüyorum ve mantıgım psikopat bir tanrıyı reddediyor. Ben insanken düşüncelere ve inançlara saygılıyken, sorunların barışçıl yollarla da çözülebilecegine inanıyorken, allahın, allah yolunda savaşın, öldürün, ellerini, ayaklarını kesin demesini mantıgım almıyor.
Allahın inanmayanlara yaptıgı hakaretleri aklım almıyor.(maymun olun, eşeklerdir, allah kahretsin onları gibi ayetleri)
Allahın kadınları 2. sınıf bir insan olarak görmesini ve adet günlerini onlara eziyet olarak yaratmasını aklım almıyor.
Bir erkege 4 kadın helalken bir kadın için aynı şeyin geçerli olmadıgını,
Cennetteki, gögüsleri yeni tomurcuklanmış hurileri aklım almıyor...
İnanmayanları inandırmak için savaşmalarını anlamıyorum.
Türklerin nasıl müslümanlaştırıldıklarını sitenin tercüme çalışmaları bölümünden okumanı tavsiye ederim.
Sonuç:
Evet sayın hakgeldi ben düşünüyorum... ve düşündüğüm için reddediyorum.
kuran yapılan uygulamaları sayesinde kölelik kalkıyor
Aferin konuşmuş olmak için konuşunca böyle garabet yorumlar ortaya çıkıyor. Suudi Arabistan'da kölelik 1962'de -o da Batılı gavurların baskısıyla- resmi olarak kaldırıldı peki fiili olarak kalktı mı? Hayır.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
kuranın uygulamalarıyla kölelik kalkıyor. Lütfen hangi ayet bu bizim bilmediğimiz köleliği kaldıran, yada hangi olay?açıklarsanız seviniriz
Lütfen kesin bilgi olursa ve vaaz ve öğüt kısmınıda kısa tutabilir iseniz sevinirim...
Şimdilik saygımla gittim..
islam köleliği nasıl kaldırdı
yazmaya fazla vaktim olmadığından size link vercem başka bir kardeşimiz yazmış
Kuran ve hadislerde köle yararına olduğu iddia edilen düzenlemeler,kölenin yararı düşünülerek yapılmış şeyler değildir.
Şöyleki;
Nasıl ki dinen yapılması yasaklanmış şeyleri yapmak günah ise ve bu günahların cezası var ise , Kurallara uymayan varsılların köle azat etmeleri de banzer bir cezai durumdur.
Yani amaç;
köleye hürriyet vermek değil.
KÖLE SAHİBİNE CEZA VERMEK.
Ama bizim dindarlarımız herzaman ki gibi kulağı tersten göstermekteler.
REALİST
Konu Realist tarafından (26-07-2010 Saat 12:50 ) değiştirilmiştir.