Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2010, 22:54
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Reloaded´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bazen ciddi ciddi düsünüyorum, acaba sizlerin anlama kabiliyeti evrimini hala tamamlayamadi mi diye... Herneyse
Yılanlar konuşamazlar ve insanlar balıkların içinde yaşayamaz. (...)

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu ALKA tarafından (01-08-2010 Saat 03:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: uygun olmayan söylem
Alt 29-07-2010, 23:05
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yılanlar konuşamazlar ve insanlar balıkların içinde yaşayamaz. Bazen ciddi ciddi düşünüyorum sizde BEYİN var mı diye?
Edit

Adam anlatıyor size

Barışa yanaşırlarsa sende yanaş diyor

ama ortada barışa yanaşma gibi bir durum yoksada üstün durumdayken siz buna yanaşmayın diyor

dünyanın bütün orduları böyle yapar
ama ilk şıkkı yapmaz galiba

bak inanmayabilirsin
ama doğruları söylemen lazım

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir. Sebep: üslup
Alt 29-07-2010, 23:10
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ama ortada barışa yanaşma gibi bir durum yoksada üstün durumdayken siz buna yanaşmayın diyor

Bir insan bunu söyleyebilir. Savaş şartları bunu gerektirebilir. Ama bu tip bir davranışı sadece bir insan düşünüp söyleyebilir.

Bu ayetlerin içeriğinin bu şekilde olması insanlar tarafından kaleme alınmasından kaynaklanmaktadır. İnsanlar bu şekilde davranır. Burada sorun bunları bir doğaüstü varlığın söylediği iddiası.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 29-07-2010, 23:12
Kıdemli Üye

Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Edit

Adam anlatıyor size

dünyanın bütün orduları böyle yapar
ama ilk şıkkı yapmaz galiba

bak inanmayabilirsin
ama doğruları söylemen lazım
Doğrular yılanların konuşmadığı ve insanların balıkların içinde yaşamadıklarıdır.

Soytarılığa gelince, elinize su dökebilene daha rastlamadım. En büyük soytarı kurguladığınız Tanrınızdır muhtemelen.İkide birde fikir değiştiren ve insanlığı birbirine kırdırtmaktan zevk alan Savaş Müptelası tanrınız. Hani şu becerip kendinizin kurgulayamadığı ama Yahudi halkından çalınma olan Tanrınız.

Komiktir ki bir çocuk hayali arkadaşlara sahip olsa hemen akıl hastalıklarından bir psikiyatr ile görüştürülür. Lakin kazık kadar adamların hayali arkadaşları olunca ismine DİN deniliyor. Neyin ismine? DELİLİĞİN tabiki.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2010, 23:16
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Lakin kazık kadar adamların hayali arkadaşları olunca ismine DİN deniliyor.

Müthiş bir tespit bu alkışlıyorum

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 29-07-2010, 23:28
Kıdemli Üye

Sn Kemaloğlu, Öncelikle uslubunuzu çok beğendim, tam bir Müslüman (Arap Mitlerinin Şakşakcısı).

Psikiyatri düşünülüyorsa eğer metafiziğe inanç ve gökyüzüne yakaranlar önden buyursunlar.

Ayrıca kendi kendine oldu diyen yok ki. Şu noktada bilmiyoruz diyenler var.

Neyse, kaç tane hayali arkadaşınız var?

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzenleme
Alt 29-07-2010, 23:41
Kıdemli Üye

Siz inanırlar neden yapıcı olamazda tek doğru bizimki dersiniz? Her durumdada tabancaya, mermiye sarılırsınız.

Bu Dünyaya ne iş için geldiğim açık: Tübitak projesi yürütmek için Niğdede birisi bulunmalıydı. Şimdi ise hastalarınızı tükürükle iyileştirmeye (!) çalışmayın ,buyrun size ilaç demek için ilaç üretecek biri olmalıydı. Hepsi benim, çünkü sen hastalıkların tükrükle iyileştirileceğini zannediyorsun, hatta hayali arkadaşlarından da medet umuyorsun bu iş için. Şimdi söylermisiniz, siz niye geldiniz. Arabın hayal dünyasını, dünyaya yaymak için mi?

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 01:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: alıntı düzenlendi
Alt 29-07-2010, 23:50
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz inanırlar neden yapıcı olamazda tek doğru bizimki dersiniz? Her durumdada tabancaya, mermiye sarılırsınız.

Bu Dünyaya ne iş için geldiğim açık: Tübitak projesi yürütmek için Niğdede birisi bulunmalıydı. Şimdi ise hastalarınızı tükürükle iyileştirmeye (!) çalışmayın ,buyrun size ilaç demek için ilaç üretecek biri olmalıydı. Hepsi benim, çünkü sen hastalıkların tükrükle iyileştirileceğini zannediyorsun, hatta hayali arkadaşlarından da medet umuyorsun bu iş için. Şimdi söylermisiniz, siz niye geldiniz. Arabın hayal dünyasını, dünyaya yaymak için mi?
Edit.

Ne iş için geldiğim açık demişsin kim gönderdi seni..öyle ya birisi göndermeli seni tübitak için,ilaç için

kainat olmasaydı dünya,dünya olmasaydı,İnsanlık,insanlık olmasaydı hastalık olmazdı dostum o zaman hiçbirşeye gerek kalmazdı sende rahat ederdin
peki nedir bu çile kardeşim!!!

Ayrıca mermi ifadesini mecazi kullandım soru hakkında
sizler önyargılı insanlar olduğunuz için
böyle düşünmen normal tabi
doğal karşılıyorum

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: Birkaç Çelişki de Benden...
Alt 30-07-2010, 00:00
Kıdemli Üye

Sayın Kemaloğlu ;

İsminiz gibi kemale ermeniz dileğim ile size şunu söylemek isterim ;

İnsanlık Poseidon gibi tanrıları, gemilerin su üstünde nasıl kaldıklarını anlamadıkları, bilmedikleri için uydurmuşlardır. Aynı bilgisizliğe sığınıp 6000 yıl içinde toplamda 20000 tanrı yaratmışlardır.(A Guide to the Gods; Marjorie Leach).

Şu an nasıl oluştuğuma dair fikrim yok diye neden 20000 den biri olan bir tanrıya sığınayım ki? Tarih tekerrürden ibaret iken 19999 tanesi ile geri kalan 1 tanesi arasında neden ayrım yapayım? Budur benim düşüncem. Kimseye zararı yoktur işte bu yüzden saygı ve sevgilerle kalınız.

Konuyu daha fazla dağıtmayayım, sizler ayetler üzerine tartışınız.

Alt 30-07-2010, 00:05
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşlar yapmayın lütfen birbirimize kırıcı sözler söylemeyelim

konuyla ilgili konuşmak gerekirse,

Bu arada verdigin ikinci ayette sana baris cagrisi yapanin davetine uyma denmiyor... Sen acizlik gösteripte baris yapma yoluna gitme deniyor...
sayın Reloaded

ayet üstün taraf sizseniz barışa yanaşmayın diyor,şimdi karşı taraf barışa yanaşırsa

muhammed:35'e göre nasıl bir tutum alınmalıdır.

''biz barışa çağırmayacakmışız ama onlar çağrırlarsa kabul ederiz''

hatta muhammed düşmanlarına mektup göndersin biz kuran'a göre barış teklif edemiyoruz çünkü üstünüz siz barış teklif ederseniz güzel olur gibi mektuplarda yazsın...evet gerçekten hayal edebiliyorum,

demekki muhammed barışmak istediğinde barışı kendi teklif edemiyomuş karşı taraf etmesi gerekiyomuş..

nasıl bir mantığınız var?

yok barışı teklif etme diye müslümanlara söylüyomuş yok karşı taraf barış teklif edebilirmiş.ne kadar gülünç bir durumdan bahsediyorsunuz farkındamısınız?

Bazen ciddi ciddi düsünüyorum, acaba sizlerin anlama kabiliyeti evrimini hala tamamlayamadi mi diye.
böyle terbiyesiz sözler söyleyip birde mevlana'dan alıntı yapmakta ayrı bir kepazelik beceresi olsa gerek

Saygılarımla

Önerilen Siteler