Saygideger nerdesinfiruze;
beni takip ettiğiniz hissine kapılıyorum -nerdesinfiruze-
Rahatsiz olduysan, "pesini birakirim":ranger:
ben yaratıcı fikrini bilimsel temelde ortaya atmıyor, evrimi bilimsel temelde içindeki bir türlü doldurulamayan boşlukları gözlemleyerek eleştiriyor, anlamaya çalışıyorum.-nerdesinfiruze-
Bak sana kimlerin secenegini vereyim, sen hangisi olduguna karar ver. Yani neyi ortaya koyanin kim olduguna, konumuz evrim olduguna gore;
Herturlu/herbir yaratici
Evrimin kendisi
Insanoglu turu ve biri.
Ayrica bilimsellik ile inancsallik arasindaki fark, epistemolojiktir. Yani bilimsellik, su anki ortaya konandir ve insanoglu yasadikcada bu ortaya koyum, surekli suregelen bir surec olarak devam edecektir ve her zaman da, o an ortaya konamamis seyler olacaktir.
Inancsallik ise, epistemolojik degildir. Yani sirf sorulan soruya cevap verebilmek adina, bilinmiyeni zamana degil; yaraticiya baglar. Sabittir, mutlaktir, kesindir, degismezdir, sahiplenicidir, tartismasaldir, ayrimcidir v.s.
Bu temelde, seni bilmem ama; ben bilimselligin epistemolojisinden memnunum. Eger ortada henuz cevabi olmayan sorular varsa da, ki her zaman olacaktir; onu da inancin yaraticisina baglamak yerine, hem verilecek cevabin bir insanoglu turu ve biri olacaginin bilincinde, hem de su an bilinmeyen hakkinda bir spekulasyon yapmanin bana bir yarari olmayacaginin da farkindayim.
Oyuzden de epistemolojik gercekci, dusunurum ve rahatca "kusura bakma insanoglu su sordugun soruya henuz cevap veremiyor" diyebilirim.
Ustelik benim algimda, evrim; degisim, donusum, baskalasim ve olusumdur. Bunu da algilayabilmek icin milyonlarca yil geriye gitmeye de gerek yok. Su an yasamda bunu algilamak, mumkundur.
Neyin nasil ne oldugu da, onun IC DINAMIGIDIR. Ayni, yeni doganin, yasamak icin beslenmek gerekliligi gibi.
Saygilarimla;
evrensel-insan