Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-05-2006, 09:30
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: İSLAM NEDİR?

Sevgili kardeşim tarihi övmek veya tarihe sövmek bize birşey kazandırmaz.Bugün kimse yezidi veya haccacı veya ebu tahiri hayırla yadedmiyor.Hatta çoğu insan bunların isimlerini bilmez bile,unutulmuşlar.İşte bu Allah'ın onlara verdiği dünyevi cezadır ....Unutulmak veya kötü yadedilmek.. (herkes nasıl hatırlanacağını çok iyi bilir)Uhrevi ceza ise daha ağırdır.Ameller niyetlere göredir.Ama bu söz demek değildir ki,etkiye cahilce tepki verelim.Mesela ishal olan bir çocuğa,kaybettiği su ve minerallerin yerine konması gibi bir tedaviyle yaklaşmak yerine daha az sıvı kaybetsin diye katı gıdalar verirseniz,tedavi etmek biryana çocuğun ölümüne bile sebep olabilirsiniz.İkisinin de niyeti hastayı tedavi etmek ama birisi doğru yaklaşımda bulunuyor diğeri yanlış.Bi de yanlış niyetler var.Mesela bir Filistinlinin İsrail için beslediği niyeti siz Türkiyedeki yahudiler için beslerseniz,hiçbirzaman istenen sonuca ulaşmayacak biryola girmiş olursunuz.Niyetler ve niyetlerle şekillenen tavırlar durum ve şartlara göre değişkendir.Afganistandaki şartlardan doğan tavrı gelip Türkiyede uygulayamazsınız.Uyguladığınız anda İslam'a irtica ve terör yaftasını vurmuş olursunuz.Peki bu Allah'a mı hizmettir yoksa şeytanizmemi?

Esen kalınız.
Alt 16-05-2006, 14:03
Kıdemli Üye

1400 yıldan bu yana göz önündeki resme neden UYULMADI?? Değerli Psiko günümüzde neden uyulmuyorsa o sebepten 1400 yıldır uyulmadı.Elimizde Allah'ın kitabı apaçık bir şekilde dururken,örflere,geleneklere,atalardan kalanlara,sünnet adı altında emevi-abbasi-osmanlı anlayışına meyledildi.Kitaba abdestsiz el sürülmez dendi,mahfazalar içinde duvarlara asıldı,oradan hiç indirilmedi.Kitabı herkes anlamaz dendi,Onun anlaşılması birkaç adamın insafına bırakıldı.Ve onlarda insanlara ilaç verdiklerini zannettiler aslında verdikleri zehirdi.Hem dini hem dünyayı zehirlediler.
Alt 16-05-2006, 14:44
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

hiramusta arkadaşım, burda bu konuda uzun tartışmalar yaptık zamanında. Bütün bir türk ve islam tarihini önümüze indirdik. Benim çıkardığım sonuç şudur: Evet Türkler tarihleri boyunca Kuran'a uymamışlar. Sadece Cumhuriyet'ten bahsetmiyorum. Osmanlı, Selçuklu da dahil hiçbir Türk devleti Kuran'a uymamış. Kendi kafalarına göre bir İslam üretmiş, onu yaşamışlar. Gelenekleriyle, örfleriyle karıştırmışlar İslamı ve değiştirmişler. Ama iyi ki de böyle yapmışlar atalarımız. Yoksa biz de bir Suudi, bir Pakistanlı, bir Afgan gibi cehalet batağında yüzüyor olacakmışız. 1000 yıl önce Türklerden daha uygar sayılabilecek olan Arap'ların bugünkü haline bir bakın. Bunun sorumlusu Kuran ve onu en yobaz biçimde uygulamalarıdır.
Alt 16-05-2006, 15:11
Kıdemli Üye

Kardeş, bir Pakistan,bir Suudi Devleti Kur'ana uymuşta mı cehalet batağında yüzüyormuş?Sen Arabistanda alenen bir tefsir dersi ver bakalım,başına neler gelecek?Bizim bir arkadaş ders verirken bir Suudi polisine yakalandı.İlk olduğu için uyarmakla yetindiler.Ve polis,arkadaşlara Kur'an dersi yapmanın yasak olduğunu söylemiş.Peki neden?Suud krallığına karşı çıkanlar hep Kur'an üzerine düşünenler arasından çıktığı için.Bu arada yurtdışından farklı görülebilir ama medeniyet seviyesinde Türkiyenin hali pek içaçıcı durumda değil hatırlatmak isterim.

Esen kalınız.
Alt 16-05-2006, 15:49
Üye Değil

[quote="hiramusta"
Ezkamo kardeş benim gibi vakti dar olan birisine böyle uzun ve peşipeşine sorular sormak zannımca, verilen cevaplar açısından tatminkar olmayabilir.Öncelikle yaratışlışla ilgili soruna cevap vermek istiyorum.Tabiki kısa olarak.Kur'an ın muhtelif ayetlerinde insanın çamurdan,topraktan,bi damla sudan,kan pıhtısından vs. yaratıldığı anlatılır.Bunlar vahye iman etmeyenler için bir çelişki gibi gözükür.Aslında bu kelimelerin geçtiği ayetlerde anlatılmak istenen.Böyle basit unsurlardan yaratılan insanın,yaratıldığı şeye bakmadan nankörlük ederek Rabbine (kendisini yaratana ) isyan etmesidir.Murad-ı ilahi budur.İşin yaratılma boyutuna bakınca,arada bir çelişki varmış gibi görülür dedik ama bu öyle değildir.İnsanın yaratılmasındaki bu değişik anlatımlar,yaratılışın farklı aşamalarındaki ifadeleridir.Mesela ben size spermden yaratıldın desem yanlış demiş olurmuyum?Hayır.Yumurtadan yaratıldın desem yanlış demiş olurmuyum?Yine hayır.İşte Kur'andaki anlatımlar da bunun gibidir.Yaratılışın ayrı ifadelerle anlatılmasıdır.
Diğer soruna sonra cevap vereceğim inşallah.

Hiramusta,
Beklediğim klasik cevaplar gelmiş.Demek ki bunun temelinda vahye inanmak
yatıyor.Vahye inandınız mı olay bitmiştir.Ondan sonra yorumla yorumlaya-
bildiğin kadar.Akıl mantık önemli değil.Bir yerde çamur.Bir yerde balçık.
Bir yerde bir damla su.Bir yerde nüfte.Bir yerde bu suyun erkeğin sülbu ile kadının göğüs kafesi.Üç katlı karanlık oda.Bir yerde ademden yaratma.Eşini de ademin kaburga kemiklerinden yaratma...vs...vs..vs..Yani insaf.Bu nasıl
akıldır mantıktır bunlar çelişki değildir diyor.Bu nasıl ifadelerdir ki
yaratılışın farklı aşamaları oluyor.Üstelik bunları kalkıp spermle yumurtayla
kıyaslıyorsunuz.Spermin yumurtanın ne olduğu açık ortadadır.Ama bu çamur bu
bir damla su hakkında en ufak bir bilgi yok.Açıklama yok.Doğru ya ancak
iman edenler bunları anlıyor.Bizler anlayamayız.Hiram usta bu konuyu bir açıklığa kavuşturalım.Sonra diğer konulara geçelim.İslam nedir konu başlığı
açmışsın.İslam hakkında bilgilenelim.Belki bilmediğimiz şeyler vardır.
Bundan önce şunu bir açıklığa kavuşturalım.Kuran allahın ayetleridir.Allah
ne diyorsa doğrudur.Kesinlikle eleştirilemez diyorsan sağlıklı bir tartışma
yapamayız.Ben de diyorum ki bu kitabı peygamber yazmıştır.Bunu yazan da bir
insan olduğuna göre hatalar olacaktır.Elbette eleştirilecektir.İlk önce
istersen bu konuyu açıklığa kavuşturalım.Sonra da yaratılışı anlat bize.
Detaylı olsun önemli değil.
Alt 16-05-2006, 16:22
Kıdemli Üye

Kardeş şimdi burda din-bilim tartışmalarına mı geçeceğiz?Tartışalım,ama biryere varılabilecek mi?Hayır.Ben sana sadece şunu söyleyeyim.Kur'an da yaratılışın özet bir ifadesi vardır."Topraktan yaratıldınız."Kardeş,baban toprağın ürünü olan otu-eti yedi,suyu-sütü içti sperm oldu,annende de yumurta oldu.Bereber geçirdikleri mutlu bir vakitle birlikte ilk hücrelerinin temeli atıldı.Böylece sen topraktan yaratılmış oldun.Bak ben bu yorumu yaparken aklımı kullandım.Demekki din aklı kullanmaya karşı değilmiş.Hele onlarca ayette aklınızı kullanın diyen bir dinse.Aklını kullanmayansa nasıl anlar daha doğrusu anlamazda öncekilerin söylediklerini tekrar eder?Allah eliyle çamurdan bir heykel yapar ,ona Adem ismini verir sonra ona bi üfürür heykel birden canlanıverir.Sonra da meleklere derki Ademin önünde secdeye kapanın (yani Adem'e tapın).Din bir yorum,akıl yürütme,kavrama,yargıda bulunma olgusudur.Bunlarsız bir inanç,öncekileri taklit etmekten ibarettir ki,islam bunu reddeder.

Sevgili Ezkamo esen kal.
Alt 17-05-2006, 01:51
Üye Değil

[quote="hiramusta";p="32902"]Kardeş şimdi burda din-bilim tartışmalarına mı geçeceğiz?Tartışalım,ama biryere varılabilecek mi?Hayır.Ben sana sadece şunu söyleyeyim.Kur'an da yaratılışın özet bir ifadesi vardır."Topraktan yaratıldınız."Kardeş,baban toprağın ürünü olan otu-eti yedi,suyu-sütü içti sperm oldu,annende de yumurta oldu.Bereber geçirdikleri mutlu bir vakitle birlikte ilk hücrelerinin temeli atıldı.Böylece sen topraktan yaratılmış oldun.Bak ben bu yorumu yaparken aklımı kullandım.Demekki din aklı kullanmaya karşı değilmiş.Hele onlarca ayette aklınızı kullanın diyen bir dinse.Aklını kullanmayansa nasıl anlar daha doğrusu anlamazda öncekilerin söylediklerini tekrar eder?Allah eliyle çamurdan bir heykel yapar ,ona Adem ismini verir sonra ona bi üfürür heykel birden canlanıverir.Sonra da meleklere derki Ademin önünde secdeye kapanın (yani Adem'e tapın).Din bir yorum,akıl yürütme,kavrama,yargıda bulunma olgusudur.Bunlarsız bir inanç,öncekileri taklit etmekten ibarettir ki,islam bunu reddeder.

Sevgili hiramusta,
Ben kuranda böyle bir yaratılış hikayesi göremiyorum.Senin gibi yazmış olsaydı
tamam kabul derdim.Böyle zorlama yorumlarla bir şey ispatlanamaz.Şimdi tekrar
soruyorum toprak mı,çamur mu,bir damla su mu,balçık mı,nüfte mi ne kardeşim.
Bana bunu anlat.Kadının göğüs kafesinden çıkan su nedir?Bunları bana izah et.
Üç katlı karanlık oda ne.Açıklama getir.Yorumlarla bu iş olmuyor.Bu nasıl
akıldır ki allah eliyle çamurdan heykel yapıyor ve üfürüyor bu heykel insan
oluyor.Akıla mantığa sığan bir şey mi bu?Bu nasıl yargıdır,bu nasıl kavrama
olgusudur.Akıl böyle mi kullanılıyor hiramusta kardeşim.Tartışalım.Dinle bilimi
de tartışalım.Tartışalım ki doğrular ortaya çıksın.Ben de bir ateist olarak
kuranın yaratılış konusunda çelişkili olduğunu belirtiyorum.Evrim teorisiyle
kıyasladığımda yaratılışın bilimsel hiç bir dayanağının olmadığını belirtiyo-
rum.Ben de aklımı kullanarak böyle yorumluyorum.Aklım bana diyor ki heykele
üfürülünce insan olamaz.Şimdi hangi akıl yürütme mantıklı.İkincisi her şeye
kadir olan allah niye her şeyi açıkça belirtmemiş.Sizleri sürekli yoruma
zorluyor.Aynı yaratılışta yorumun gibi kuranda niye belirtmemiş.O her şeyi
bilen allah her şeyi niye açıkça belirtmemiş.Kullarım akıl yürütsünler diye
mi belirtmemiş.Ama işin garibi küçümsenemeyecek ölçüde kulları onun gibi
düşünmüyor.Gerçi biliyorum kendisi gibi düşünmeyen kullarını cehennemlik
olarak yaratmış.Yine biliyorum ki dilediğini sapıtır dilediğini de doğru yola götürürmüş.Ben de bir sapıtan!olarak ve kalbimde mühürlendiği için ne yapa-
yım böyle düşünüyorum.Benim sorumlum allahın kendisi.Ben de onun bir kulu
olarak karşındayım.Yaratılanı hoş gör yaratandan dolayı demiş şairin biri.
Umarım sen de beni hoş görüyorsundur...
Not:Allahın elinden söz ediyorsun.Yüzü,gözü,kulağı da var mı?....
Alt 17-05-2006, 09:13
Kıdemli Üye

Kardeş yazımı alıntılamışsın ama iyi okumamışsın.Hoş yazımdan kasdettiğimi anlayamayanın Kur'andan birşey anlamasını beklemiyorum.Seni üzmek gibi bir niyetim yok ama üzdüysem affola..
Alt 17-05-2006, 10:38
Kıdemli Üye

Bana değerli diyerek değer verdiğin için teşekkür ediyorum.İnşallah değerine layık olurum.Kimi örnek alacağız?Amelimiz örnek alınacak kişiyi aramakla veya beklemekle olacaksa.Boşa aramış ve boşa beklemiş olursunuz.İsrailoğulları binlerce yıldır bekliyor.Beklemeye de devam edecekler.Gelenleri de kabul etmediler (Zekeriyya,Yahya,İsa,Muhammed).Allah'tan kendi tariflerine uygun birisini bekliyorlar herhalde.Onları taklit eden (Yahudiler keler değilinden girseler peşinden siz de gireceksiniz.Hadise nasıl da uyuyor değil mi) bizimkiler de bekliyor.Mesihleri,mehdileri.. Kimi örnek alacağız?Örnek aramayacağız?Kur'anla vakit geçiren kimseler olarak bizler örnek olacağız."ve belki içinizden iyi ve yararlı olana davet eden, doğru olanı emreden, eğri ve yanlıştan alıkoyan bir topluluk çıkar: nihaî kurtuluşa erişecek kimseler, işte bunlar olacak."(3/104)Kur'an da topicin başında yazdığım ayetler gibi öğüt alınıp onunla amel edilecek yüzlerce ayet vardır.Ve Kur'an sakınmak isteyenler için rehberdir.(2/2)Hal böyleyken ben, vahiyden başka öğüt alabileceğim birisini mi alayım?Avam (ümmiler,Kitabı rehber edinmeyenler) bırakın örnek alabileceği birilerini arasın.Hatta sen onlara örnek ol.Ama sen! Kur'an dan öğüt almalısın.

Esen kalınız.
Alt 18-05-2006, 01:29
Üye Değil

[quote="hiramusta";p="32974"]Kardeş yazımı alıntılamışsın ama iyi okumamışsın.Hoş yazımdan kasdettiğimi anlayamayanın Kur'andan birşey anlamasını beklemiyorum.Seni üzmek gibi bir niyetim yok ama üzdüysem affola..

Hiramusta,
İşte yakayı hemen ele verdin.Gerçek yüzünü gösterdiğin için sağol.Merak etme
ben üzülmem.Şimdi sen yazdıklarını bir oku.Tekrar benim yazdıklarımı bir oku.
Bakalım anlamayan ben miyim sen misin?Şıkıştığınız zaman ya kaçarsınız ya da
böyle yanıtlar yazarsınız.Anlamadıysam izah et hiramusta.İşin kolayına kaçma.
Daha yolun başındayız.Bak ondan sonra bir sürü sorum var.İslam nedir diye
başlık aç soru gelince öyle kıvırmak yok.Kuranı anlayıp anlayamadığımı kuran-
dan inciler konu başlığım var.Bir zahmet oku da ben mi anlamıyorum sen mi
anlamıyorsun hodri meydan.Kalkmışsın akıldan bahs ediyorsun.Akılcılık nedir?
hiramusta.İstersen ilk önce onu bir araştır.Ben aklımı kullanarak yaratılış
ile ilgili sana sorular sordum.Ve beni aydınlat dedim.Aydınlatma yerine
saçmalamayı tercih etmişsin.Sorularıma yanıt ver ki diğer sorulara geçeceğiz.
Hadi bekliyorum hiram usta...

Önerilen Siteler