Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-09-2010, 22:57
Re-laX Re-laX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

azrael´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tüm hile şantaj ve tehditlerle aldılar istediklerini tebrik ediyorum adamları. şimdi o hile şantaj ve tehditleri kanıtları ile sunabilirim ancak gerek yok herşey bitmiştir.

ülke felakete bir adım daha yakınlaşmıştır. bdp her ne kadar boykotun tarafsızlığını iddia etsede bu felakette en büyük rollerden birine sahiptir. bdp boykot yaparken sandıkta güvenliği sağlamamış ve akp oyunlarına kapı açmıştır.

allah sonumuzu hayır etsiin. hiç güzel günler görmeyeceğiz.
sayın azrael;cumhuriyet kurulalı hep genelde sağ partiler yönetimi elinde tutmuştur.ve bütün bu pislikler onların başının altından çıkar.islam ı kirli emellerine alet ederler.çünkü halkımız dine önem veriyor ve bunlar dindar diyor özellikle bunun payı büyük,

önemli bir nedende dış güçler genelde sağ partileri desteklemişlerdir.işini yapan memuru kim desteklemez.

bu referandum aslında hükümetin güven oylaması gibi bir kampanyaya dönüştü,bundada muhalefetin beceriksizliği,çocuklar gibi tartışmaları,halk artık bu tür şeylerle etkilenmiyor.

ama şuna inanınki bu ülkeyi ne onlar nede başkaları ne bölebilir nede şeriat getirebilir.buna hiçbirininde gücü yetmez.

saygılar...
Alt 12-09-2010, 22:58
Üye

azrael´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tüm hile şantaj ve tehditlerle aldılar istediklerini tebrik ediyorum adamları. şimdi o hile şantaj ve tehditleri kanıtları ile sunabilirim ancak gerek yok herşey bitmiştir.

ülke felakete bir adım daha yakınlaşmıştır. bdp her ne kadar boykotun tarafsızlığını iddia etsede bu felakette en büyük rollerden birine sahiptir. bdp boykot yaparken sandıkta güvenliği sağlamamış ve akp oyunlarına kapı açmıştır.

allah sonumuzu hayır etsiin. hiç güzel günler görmeyeceğiz.
sayın azrael;cumhuriyet kurulalı hep genelde sağ partiler yönetimi elinde tutmuştur.ve bütün bu pislikler onların başının altından çıkar.islam ı kirli emellerine alet ederler.çünkü halkımız dine önem veriyor ve bunlar dindar diyor özellikle bunun payı büyük,

önemli bir nedende dış güçler genelde sağ partileri desteklemişlerdir.işini yapan memuru kim desteklemez.

bu referandum aslında hükümetin güven oylaması gibi bir kampanyaya dönüştü,bundada muhalefetin beceriksizliği,çocuklar gibi tartışmaları,halk artık bu tür şeylerle etkilenmiyor.

ama şuna inanınki bu ülkeyi ne onlar nede başkaları ne bölebilir nede şeriat getirebilir.buna hiçbirininde gücü yetmez.

saygılar...
Alt 12-09-2010, 23:16
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Re-laX´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

saygılar...
sayın re-lax

korktuğum bölünme veya şeriat değildir. en azından kısa vadede.

akp bu anayasayı yaptıklarını meşru kılmak ve yapacaklarının önünü açmak için getirdi. akp bugüne kadar inanılmaz usulsüzlüklere imza attı. ergenekon,özelleştirmeler vs. bunlar artık meşru. yani akp istediğini istediği gibi yargılayacak ve istediği gibi ülkeyi satabilecek. karşısında duran aym de artık olmayacak.sadece yargılama ve özelleştirmeler değil birsürü usulsüzlük ve suç var akp de.

artık atamalarda yaptığı usulsüzlere iptal getirebilecek bir kurumumuz yok. hani rte nin bahsettiiği bir müdürü vardı ya ben atıyorum onlar iptal ediyorlar diye. artık iptal edecek bir kurum yok.

ha birde devlet bahçelinin rte yi yüce divanda yargılama hayali vardı ya öyle birşey artık imkansız.

peki uzun vadede bunlar ne getirecek?

orası çok basit. syn evrensel-insan ın söylediği gibi emperyalist bir proje neyi getirecekse o gelecek

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 12-09-2010, 23:26
AvniSinanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AvniSinanoglu AvniSinanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Milletimiz icin kutlu olsun. Artik darbeler olmiyacak gercek demokrasi yasanacak!
Yeniceriler isyan cikarmiyacak milletin emrinde olacak....
Alt 12-09-2010, 23:43
hako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hako hako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AvniSinanoglu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Milletimiz icin kutlu olsun. Artik darbeler olmiyacak gercek demokrasi yasanacak!
Yeniceriler isyan cikarmiyacak milletin emrinde olacak....
Omurgasız siyasete, Apo'yla gizli ittifaka, şantaja, tehdide, ve AKP'nin yargıyı ele geçirme operasyonuna destek veren ve çanak tutanlar çok utanacak.
O günler çok yakın. Hiç merak etme !

"Önce insan ol, sonra gel. Ben mevlana değilim"
Alt 12-09-2010, 23:48
Üye

Şimdi de ihanete dışardan destek verenlere bakalım.Daha dumanı üstünde ...

1.AB Komisyonu Genişleme Komiseri Stefan Füle de yazılı bir açıklama yaparak sonuçtan memnun olduğunu vurguladı.

2.Sürecin başından beri anayasa tadilat paketini destekleyen Avrupa Birliği, "evet" oylarının önde çıkmasının ardından "memnuniyet" açıklamaları yaptı. İlk açıklama CHP’nin, "aldığı hediyeler karşılığında anayasa paketini desteklediği" ithamına maruz kalan AP Türkiye raportörü Ria Oomen Ruijten’den geldi.

Sürecek elbette....

Alt 12-09-2010, 23:50
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kimi durumlar sonuçların öneminden daha da önemliydi.

1. BDP nin tüm tehditlerine rağmen boykota gerçekte uyan kesim toplamın %15 ini geçemedi.
2. BDP nin boykotuna Hayır cephesinin lider parti lideri de uyarak oy kullanmadı
3. Bu bir seçim olmayıp sadece ve sadece referandum olmasına rağmen evetleri de hayırları da parti bazında sahiplenenler çıktı.
4. Karanlık tablo çizenler, referandumdan önce bu tabloyu bizzat hazırlayanlar çıktı.
Alt 13-09-2010, 00:03
Üye

sayın arkadaşlar ben bu referandumda kurdistan haritasının net bir şekilde çizildiğini söylüyorum,denize kıyısıda karadenizden olacak,afyonun doğusunda taşınmazı olanlar bunları elinden çıkarsa iyi olur.
sonuçları;mhp tarihe karışmıştır.ilk genel seçimde %5 i geçeceğine inanmıyorum.adını ise milliyetçi hareket partisinden;muhafazakar hareket partisi olarak değiştirmeli,

chp ise bürokratik olarak ne kadar hantallaştığını göstermiştir.ama yinede ilk genel seçimde hayır oyu verenlerin büyük çoğunluğunun chp ye kayacağını düşünüyorum.sevdiğim bir parti değil ama şu an için desteklenmesi gereken parti olduğunu düşünüyorum(daha güçlü bir muhalefet olması babında)chp yöneticileri tamamen değişmelidir yoksa ilk genel seçimde bir hezimete uğramaları kaçınılmazdır.

bdp ise kazanan tek partidir eylemlerine anayasal güvence altında devam edip istediklerine kavuşacaktır.

akp ise şimdilik kazanıp,fakat kürtlerin ve bdp nin yartakçısı olarak tarihteki yerini alacaktır.bunu menderes yapacaktı fakat başaramadı ama akp de tarih tekerrür edermi bilinmez ama hiç sanmıyorum.

beni üzen kendi bölgemin karadenizin böyle karar almasıdır.kürdistanın denize olan kıyısını oluşturur diye düşünüyorum.

saygılar...
Alt 13-09-2010, 00:28
Üye

Yanyana olen bazı illerde ile oy oranlarının farkına varınca , ve türkiyenin genelindeki keskin sınır çizgilerini görünce, Aziz Nesin'i %60 değerlendirmesi sebebiyle yeniden takdir ediyorum.

Cahil bırakılan halk doğru seçim yapamaz. Seçim yapmak için önce neye yanıt verdiğini bilmen gerekir. En başından beri şaibeden başka bir sunamayan bu referandum , türkiye'nin yarısına yakının kabul etmediği bir anayasa ile yönetilecekse, o zaman oturup bölünmeyi de açıkça konuşma zamanı gelmiştir. Bir yerlerinden bölünecekse, ve halk buna %58 ile zaten hazırsa, buyrun bölelim herkes işine baksın ondan sonra.

Alt 13-09-2010, 01:29
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizcede referandum çok çabuk sonuçlanmadı mı? Örneğin saat daha 18:00 olmadan(ki sandıklar 17:00 olmadan açılamaz ve sayılması en az yarım saat sürer ve yüksek seçim kuruluna ulaştırılması ve sıra beklemeside cabası) Erzurum'un %90'ının sandık sonuçlarının sisteme girilmiş olması ilginç değil mi sizcede; ki Örneğin İzmir, Mersin gibi yerlerde sandıkların yüzde beşi bile sisteme girmemişti o anda.

Aynı şey Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır gibi iller içinde geçerli; sonuçlar çok çabuk belli oldu ve bu iller hep evet çıktı.

Bunun sırrını hemen söylüyorum hatta burdan suç duyurusunda bulunuyorum(kesinlikle desteksiz sallamıyorum ya da akıl yürütme yapmıyorum; bölge insanına sorarsanız size durumun aynen böyle olduğunu söyleyeceklerdir): Dikkat edilirse BDP'nin güneydoğuda ve doğuda boykotunu daha çok kırsal kesim kırdı. Peki kırsal kesimlerde oylar nasıl kullanılır(Buraya dikkat): Oylar birgün önceden(geceden)köyün sözü geçeninin talimatıyla belli kişilerce tamamı aynı olacak şekilde oylanır ve gerekli tutanaklar tutulur; buna sandık görevlileri alet olur istemeyerek de olsa korkudan. Çünkü bu yöntemle bir sürü oy kaybı olan BDP bile bunun üstüne gidecek kadar kendinde güç bulamamaktadır; çünkü aşiretler çok kuvvetlidir ve ilişkiler çokça iç içe girmiştir. Yine bu aşiretler şehirde de mensupları üzerinde etkilidir; bu nedenle şehirde de oyların bir kısmına(çünkü şehir köy gibi at oynatabildikleri bir yer değil) ipotek koyar.

Şimdi Diyarbakır'da nasıl yüzde 95 çıktığını analayabiliyorsunuzdur; ki geri kalan yüzde beş oranın yerlisi olmayan memurların oyudur kesinlikle.

Bölgedeki duyarlı, devrimci insanlara sesleniyorum. idealist, yurtsever savcılara sesleniyorum. Devrimci her tür oluşuma sesleniyorum. Biliyorum bunu kurcalamak insanı canından bile edebilir ama bedel ödemeden kim ne kazanmış ki? Lütfen bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterin ve bu olayların üstüne gidin!

Diğer bir konu ise oy sonuçlarının girildiği sistemdir; bunda da ciddi kuşkularım var.

Önerilen Siteler