Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-06-2006, 10:24
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Allah seytani niye yaratti?

peygamberin her sözü ve davranışı,öncesinde ve sonrasında bir şeye hizmet etmiştir.yani söylenen sözün çnünde ve arkasında bir olay olmuştur.o ve benzeri olaylarla ilgili durumlarda baz alınmak üzere de o hadis söylenmiştir.
bak canım,naşi toplantısında şöyle oldu diyorsun.afaki tamamen
hadis şöyle demiş diyorsun.yine afaki
sen bul diyorsun bana.
ben hadislerden hüküm çıkarmaya çalışmam.ben vasat bir müslümanım.ilmihale bakar günlük hayatımı düzenlemeye çalışırım.hadislerden hüküm çıkarabilmem için bütün hadisleri ve oluşma ortamını bilmem gerekir.zira senin düştüğün hataya düşülşür.cımbızla hadis ayıklanmaz.özellikle çelişik görünenler.zirabir ayet diğer ayetleri tamamladığı gibi hadisler de hem ayetlere dayanabilir hem de bir mana bütünlüğü içerisindedir.
bütün hadisleri ve ayetleri heryönüyle değerlendirebilmedikten sonra sadece bir iki satır kuran veya hadisle çelişki var mı yokmu karar vermek haksızlık olur.bu degerlendirmeyi mezhep imamları ki,müctehittirler yapmışlar ve bize sunmuşlar.bunda gocunacak birşey yok.
bizler müctehit olabiliriz belki de,kim uğraşacak.bakarım ilmihale kılarım namazımı.gerisi özel ilgi alanına girer.
Alt 05-06-2006, 10:30
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

monoloğumdur cevap beklemiyorum

ben gibi sapıtmamak için müçtehitlerin ve ilmihallerin her dediğini doğru kabul etmek lazım. Onların indiği esas kaynaklara bakmaya gerek yok.

Gürül gürül bir çağlayanın kaynağından tertemiz, pırıl pırıl su içmektense, bu kaynağı işlemiş, yollar, virajlar dönmüş, içine ne karıştığı meçhul dereden su içmek, 'kaynağın başı beni aşar' ahanda birileri suyu ayağıma kadar getirdi, ben bununla yetinmeliyim demek gerekirmiş...
Alt 05-06-2006, 12:00
Üye Değil

sorogren arkadaş biraz kafan karışmış gibi görünüyor.
şeytan da sensin melek de sen. insanlar şuçlarını birilerine atfedip şeytan yaptır şeytana uydum diyor. ulan bre cevat kendin gidip evi soyuyorsun veya adam öldürüyorsun sonra da şeytana uydum diyorsun. salaklıktan başka bir şey değil. müslümanlıkta var olan herşey başka öğretilerin uzantısından başka bir şey değildir. özellikle zerdüştlük ve ismaililikten alınmış bu kavramlar islamiyet diye bir şeye dönüştürülmüştür. o öğretilerde yer alan cezalandırıcı ve ödüllndirici mekanizmalar da değişik isimlerle islamiyette baş köşeye oturtulmuştur.
şeytanı unut kendi içine bak bak ve insanlara sevgi adalet ve eşitlik içinde davran. o zaman insan olduğunu ve bir melek olduğunu hissedersin.
Alt 05-06-2006, 12:10
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bazı kötülükler nefisten, bazıları şeytandan, bazıları Allah'tan... hakikaten kafa karıştıran bir husus bu. Allah bizi sapıtsın diye şeytanı yarattıysa onun saptırdığı kişilerin sorumluluğunu şeytana yıksak... o zaman cüz'i iradeyi yok saymış olacağız. yaman çelişkiler bunlar kara cahil. kafan buncasını bir araya getirip ortak bir mantık bulmaya yetmiyor...
Alt 05-06-2006, 12:32
Kıdemli Üye

peki akıllı cevatım dediğini yapayım.
Alt 07-06-2006, 12:59
Üye Değil

sağolasın sevgili cevat. yardımcı olabildiysem ne mutlu!!!! _+
Alt 07-06-2006, 13:09
Kıdemli Üye

ya berdan sen bizim delicevat değilmisin.yoksa yanlışmı yapıyorum.
Alt 07-06-2006, 13:48
Üye Değil

hayır. senin delicevatı tanımıyorum. ben yani üyeyim.
Alt 20-06-2006, 10:53
sizleraptalsınız sizleraptalsınız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

jay jay mı can canmı rumuzu her ne ise
ALLAH (c.c.) seni ve beni niye yarattıysa şeytan aleyhillaneyide onun için yarattı
madem sen bu dünya benim cennetim diyorsun o çok TATLI CANINI AZRAİL *almaya geldiğinde
vermezsin olur biter
sıkma canını cennetinde rahatına bak her nimetin bir külfeti olduğunu da unutma
Alt 05-07-2006, 15:16
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese selam,

*Ben seyatanin insani ayartmak icin yaratildigini dusunmuyorum.Seytan insandan oncede vardi.Bildigim kadari ile melek kismindandir.Asil sormak istedigim Allah melekleri neden yaratdi? Kendisine yardimci olmalari icin mi ? O taktirde ol dediginde olan noksansiz allah yardimcilarami ihtiyac duyuyor ? Gercekden seytan da dahil olmak uzere melekler neden var ! Bunun yanisara ben seytani diger meleklerden daha cok takdir ederim , o insan denen zavalli mahlukata tapmayi redederek diger meleklerden ayri olarak bir karakteri oldugunu gostermistir hemde kendinden cok mu cok guclu allaha karsi gelerek , kabul edin ki bu cesaret isteyen bir istir ! valla ben onun yerinde olsam hemen secdeye varirdim !)

herkese selametle))

Önerilen Siteler